Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Φωκίδας για τα χαράτσια στην Άμφισσα

Αρνούμαστε όλα τα χαράτσια. Να καταργηθούν οι παρακρατήσεις των έκτακτων εισφορών από μισθούς και συντάξεις. Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος.
Δεν πληρώνουμε το χαράτσι στα ακίνητα. Ο αγώνας θα ενταθεί για όλο το 2012. Και  όσοι πλήρωσαν την 1η  δόση με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, να αρνηθούν να πληρώσουν τις 6 δόσεις του 2012. Μέρα με τη μέρα, όσο περισσότεροι γινόμαστε, τόσο γινόμαστε πιο δυνατοί. Φυσικά, θα αυξάνονται  και αυτοί που και να θέλουν, δεν θα μπορούν να πληρώσουν, όχι μόνο το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, άλλα και τον ακόμα πιο ...
αυξημένο λογαριασμό του  ηλεκτρικού ρεύματος.

Προσπαθούν να μας γυρίσουν 50  και 60 χρόνια πίσω, μπορεί και στον 19ο αιώνα. Θα το πετύχουν, αν δεν εννοήσουν βαθιά οι εργαζόμενοι ότι όλα αυτά γίνονται για τη σωτηρία μιας χούφτας κεφαλαιοκρατών και ότι ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει.. Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν, η ντόπια πλουτοκρατία με τα υπερκέρδη, τις κρατικές επιδοτήσεις, τα δανεικά και αγύριστα, το πολυεθνικό κεφάλαιο με τις λεόντειες συμβάσεις και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Να πληρώσει την κρίση το μαύρο μέτωπο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) και οι απανταχού εκπρόσωποί τους, στη βουλή, στα συνδικάτα, στους  δήμους.
Στο φορολογικό αμόκ τους, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να δώσουν  την κατάλληλη απάντηση:
Να συσπειρωθούν και να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Να αρνηθούν την πληρωμή των χαρατσιών, τους φόρους, τη ληστεία για τα κέρδη των μονοπωλίων και των Τραπεζών τους. Να καταδικάσουν μαζί με την κυβέρνηση του τραπεζίτη και τα κόμματα που επιβάλλουν την αντεργατική πολιτική. Να μην τσιμπήσουν στα λόγια όσων ακόμα ελπίζουν σε μία καλύτερη Ε.Ε., σε έναν καλύτερο καπιταλισμό.
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί μοναδική και σίγουρη εγγύηση για θετικά αποτελέσματα. Καλούμε όλους σε συμμετοχή στο παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Καλούμε όσους δεν έχουν πληρώσει το φοροχαράτσι της ΔΕΗ και όσους έχουν πληρώσει την α΄ δόση βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη, να μην φοβηθούν τις απειλές και τους εκβιασμούς, να συσστρατευτούν αγωνιστικά να μην πληρώσουν τις επόμενες.
Καλούμε σε:
Σύσκεψη την Πέμπτη 19-1 στις 6:30 μ.μ. στο εργατικό κέντρο για  τον περαιτέρω συντονισμό της δράση ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ.

•    Συγκέντρωση λογαριασμών και αποδείξεων πληρωμής χωρίς το χαράτσι.
•    Ενημέρωση σε όσους έχει έρθει προειδοποίηση διακοπής του ρεύματος


Η Λαϊκή Επιτροπή Φωκίδας καλεί όλους τους πολίτες αλλά και τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία της Φωκίδας
να συμμετάσχουν μαζικά  στη Σύσκεψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου