Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αγία Ευθυμία

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011, στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Ευθυμίας, πραγματοποιήθηκε μια εορταστική εκδήλωση που τα είχε όλα: θεατρική παράσταση, χορούς από τα νεοσύστατα παιδικά χορευτικά τμήματα της Αγίας Ευθυμίας, μεζεδάκια και γλέντι. Ο κόσμος που γέμισε την αίθουσα του Πνευματικό Κέντρου απόλαυσε κάθε στιγμή και χειροκρότησε τα παιδιά κι όλους όσοι βοήθησαν στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση. Κι όλα αυτά με πολύ εθελοντισμό και με επιβάρυνση των ίδιων των δημιουργών και πρωταγωνιστών της ...
εκδήλωσης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την θεατρική παράσταση “Το κοριτσάκι με τα σπίρτα” την οποία ετοίμασαν και παρουσίασαν με επαγγελματική αρτιότητα τα παιδιά του χωριού.
Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης και το “γενικό πρόσταγμα” είχε η Λένα Λαλλά-Δρόλαπα συνεπικουρούμενη από την Φωτεινή Λύτρα-Σολτάτου και την Αθηνά Μηλιώτη.
Πραγματικά τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν. Όσο για τα σκηνικά της παράστασης ήταν καταπληκτικά.
Στη συνέχεια τα τμήματα των παιδικών χορευτικών της Αγίας Ευθυμίας, τα οποία δημιουργήθηκαν τον τελευταίο καιρό, μας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό δείγμα της δουλειάς που γίνεται. Όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι με την πρόοδο των παιδιών και έδωσαν συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά όσο και στη δασκάλα τους. Προηγήθηκε το τμήμα των παιδιών που πηγαίνουν στο Δημοτικό και ακολούθησε το τμήμα των μεγαλύτερων παιδιών. Το κάθε τμήμα χόρεψε από τέσσερις χορούς.
Με την ολοκλήρωση της χορευτικής παράστασης όλα τα παιδιά-κι αυτά που έλαβαν μέρος στη θεατρική παράσταση κι αυτά που χόρεψαν-είπαν τα Κάλαντα της Πρωτοχρονιάς κι έλαβαν τα δώρα τους από τον “Άγιο Βασίλη”.
Οι εκπλήξεις, όμως, συνεχίστηκαν. Ένας πλούσιος μπουφές που ετοίμασαν, με έξοδά τους, οι κυρίες του χωριού καθώς και γλυκά και αναψυκτικά, που πρόσφερε ο Πρόεδρος του χωριού Ανδρέας Σολτάτος, ήταν στη διάθεση όλων των παρευρεθέντων.
Μετά από όλα αυτά η βραδιά ολοκληρώθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο με χορό από μικρούς και μεγάλους.
Το 2011 φεύγοντας βρήκε το χωριό μας με προβλήματα που του δημιούργησαν η πολιτεία κι άλλοι φορείς:
Κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου, σε μια εποχή που είχε τα περισσότερα παιδιά των τελευταίων χρόνων, κατάργηση δρομολογίων από το ΚΤΕΛ.
Το βρήκε όμως και με μια δυναμική που του δίνουν οι πολλές και δραστήριες νέες οικογένειες που κατοικούν μόνιμα εκεί.
Είναι αυτοί που με όσα κάνουν συντελούν στο να χαρακτηρίζεται η Αγία Ευθυμία ως ένα από τα πιο “ζωντανά χωριά”.
Είναι αυτοί που μας κάνουν να αισιοδοξούμε για ακόμη καλύτερα πράγματα στο 2012.
Πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι κοπιάζουν για να μας παρουσιάζουν όλα αυτά τα όμορφα πράγματα.
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση. http://blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου