Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις για το Σκαρίμπα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δυο εκδηλώσεις αφιερωμένες στο μεγάλο Αγιαθυμιώτη λογοτέχνη Γιάννη Σκαρίμπα. Και οι δυο εκδηλώσεις σημείωσαν τεράστια επιτυχία και διακρίθηκαν τόσο για την ποιότητά τους όσο και για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.
Η πρώτη εκδήλωση, στην αίθουσα “Δημήτρης Μητρόπουλος”, ήταν το συμπόσιο με θέμα: “Η ποίηση του Σκαρίμπα σήμερα”. Για την ποίηση του Σκαρίμπα μίλησαν κατά σειρά οι: ...
Γιώργος Παγανός (Δοκιμιογράφος-Κριτικός), Κατερίνα Κωστίου (Επίκουρος Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών), Δημήτρης Κοσμόπουλος (Ποιητής-Δοκιμιογράφος), Σάββας Παύλου (Συγγραφέας) και Συμεών Σταμπουλού (Φιλόλογος-Νεοελληνιστής). Συντόνισε ο ποιητής και δοκιμιογράφος Νάσος Βαγενάς. Ήταν μια εκδήλωση πολύ υψηλού επιπέδου στην οποία συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι “Σκαριμπογνώστες”.
Ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών πρότεινε, μέσω του κ. Σταμπουλού, να υπάρξει μια ανάλογη εκδήλωση το καλοκαίρι στην Αγία Ευθυμία κι όλοι οι συμμετέχοντες αποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την πρόταση. Έτσι, το Σάββατο 28 Ιουλίου 2012 όλη αυτή η εκλεκτή συντροφιά θα βρίσκεται στην Αγία Ευθυμία για να μας μιλήσει για τον Σκαρίμπα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας και πρέπει να δώσουμε όλοι δυναμικό “παρών”.
Με την ολοκλήρωση του Συμποσίου ακολούθησε, στην αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης”, μια μουσική παράσταση βασισμένη στην ποιητική συλλογή “Εαυτούληδες” του Σκαρίμπα. Παρουσιάστηκαν δώδεκα μελοποιημένα ποιήματα της Συλλογής από τον ομώνυμο δίσκο του Διονύση Τσακνή.  Τα τραγούδια αυτά “επένδυσαν” ένα μουσικό-θεατρικό δρώμενο στο οποίο ο ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης υποδύθηκε τον Σκαρίμπα. Τα κείμενα ήταν του Γιώργου Τσακνή. Τραγούδησαν ο Διονύσης Τσακνής, ο Γιώργος Μεράντζας και οι ηθοποιοί-τραγουδιστές της παράστασης. Ήταν μια καταπληκτική εκδήλωση που ενθουσίασε τους παρευρεθέντες.
 http://blog.agiathimia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου