Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ - ΦΩΚΙΚΟΣ 2-0

Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, ο Πανσερραϊκός επικράτησε 2-0 του Φωκικού στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από έξι ολόκληρες αγωνιστικές και τρεις διαδοχικές ήττες!
 
Επιτέλους νίκη για τον Πανσερραϊκό που σήμερα έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα με αντίπαλο την ομάδα του Μιχάλη Κασάπη. Τα Λιοντάρια δεν είχαν περιθώριο απώλειας άλλων βαθμών μετά ...τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα και το άγχος κυρίευσε τις προσπάθειές τους. Ο Σάμι Μπανγκουρά, όμως, έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του με γκολ στο 86’, πριν ο Κώστας Τριανταφύλλου ολοκληρώσει με επιτυχία την… ανάνηψη στις καθυστερήσεις.
Το παιχνίδι διεξήχθη μπροστά σε ελάχιστο κόσμο, καθώς ο βροχερός καιρός και το γεγονός ότι επρόκειτο για καθημερινή ημέρα, απέτρεψαν τους οπαδούς του Πανσερραϊκού από το να επισκεφθούν το γήπεδο. Όχι ότι έχασαν και κάτι το ιδιαίτερο, πάντως, καθώς το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά. Οι Σερραίοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησαν μια πολύ καλή φάση στο 18’ όταν Ντα Κόστα και Παντελιάδης νικήθηκαν από τον Βρονταρά, είχαν και κάποιες ακόμα μικροευκαιρίες, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Πάλι καλά βέβαια που υπήρχε κινητικότητα, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς και δυσκόλευε πολύ τις προσπάθειες των παικτών.
Οι Σερραίοι φάνηκαν να αγχώνονται με το 0-0 με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη δεν είχαν καθαρό μυαλό. Αν και κυκλοφορούσαν καλά τη μπάλα και στριφογυρνούσαν συνεχώς έξω από την περιοχή του Φωκικού, οι τελικές επιλογές τους δεν ήταν καλές, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν να είναι ελάχιστες και όχι κλασικές. Ο Γόρδιος δεσμός, όμως, λύθηκε στα τελευταία λεπτά, όταν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να νικήσουν δις τον Βρονταρά.
Ο Μπανγκουρά, λοιπόν, ο οποίος είχε αντικαταστήσει στο 60’ τον Ντα Κόστα, ήταν αυτός που άνοιξε στο σκορ στο 86’ όταν αφού κινήθηκε όμορφα, έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή και είδε τη μπάλα να αναπαύεται στην αντίπαλη εστία. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Κώστας Τριανταφύλλου ξεσήκωσε τον κόσμο και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του. Απολύτως δικαιολογημένα, καθώς με εκπληκτικό πλασέ από τα 25 μέτρα, «κρέμασε» τον Βρονταρά που βρισκόταν έξω από την εστία του και ανακούφισε τον Μιχάλη Γρηγορίου.
Εστω και αν δεν εντυπωσίασε, ο Πανσερραϊκός κατάφερε να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο ψυχολογίας που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του για άνοδο. Ο Φωκικός από την πλευρά του, έπαιξε κυρίως για την ισοπαλία, άντεξε για 86’ αλλά τελικά έφυγε με άδεια χέρια από τις Σέρρες παραμένοντας χωρίς εκτός έδρας νίκη έπειτα από επτά εξορμήσεις.
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Ντιόγκο (85’ Τσαούσης), Μιλένκοβιτς, Σαλαμαστράκης, Παντελιάδης, Κ. Τριανταφύλλου, Ανάκογλου, Ντα Κόστα (60’ Μπανγκουρά), Γκόμεζ (60’ Βουτσιάς), Στεφανίδης.
Φωκικός (Μιχάλης Κασάπης): Βρονταράς, Θωμόπουλος, Φαρμάκης, Δημητρίου, Παϊζάνος, Σιάκκας (29’ Μπουλουλής), Σκαρίμπας, Καλλέργης, Διαμαντόπουλος, Στόικος, Ταμπάκης (89’ Νικόλτσης)

www.onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου