Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Άνοδος της Αριστεράς και ανατροπή του πολιτικού σκηνικού

Άνοδος των κομμάτων της Αριστεράς, οκτώ κόμματα στη Βουλή, μη αυτοδύναμη κυβέρνηση και εικόνα αβεβαιότητας  στην Ελλάδα. Διαβάστε αναλυτικά τι δείχνει το Βαρόμετρο για τον Δεκέμβριο Σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 30%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14%, το ΚΚΕ με 13,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 9,5%, ο ΛΑΟΣ με 6%, οι Οικολόγοι με 4% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 3%...

Το 52% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής εκλογών, ενώ κατά τάσσεται το 45% των ερωτηθέντων.
Όσον αφορά στη μορφή διακυβέρνησης, το 38% θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να είναι πολυκομματικές και το 16% αυτοδύναμες. Υπέρ μιας οικουμενικής κυβέρνησης τάσσεται το 19% ενώ το 11% υπέρ νέων κομμάτων και προσώπων.
Το 27% δηλώνει ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να ασκήσει καλύτερα τα καθήκοντά του απέναντι στην κυβέρνηση. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%, το ΚΚΕ με 19% η ΝΔ με 12% και ο ΛΑΟΣ με 9%.
Το 45% των ερωτηθέντων, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου. Το 36% δηλώνει "όχι και τόσο", το 13% "αρκετά" ικανοποιημένο "και" το 2% πολύ ικανοποιημένο.
Δηλαδή αθροιστικά, το 81% δηλώνει δυσαρεστημένο από τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης και το 15% ικανοποιημένο.
Το 60% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη για την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ το 20% έχει αρνητική άποψη.
Ο Φώτης Κουβέλης είναι ο πιο δημοφιλής αρχηγός κόμματος με 58%. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39% ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 30%, η Αλέκα Παπαρήγα με 30%, η Ντόρα Μπακογιάννη με 25 και ο Γιώργος Παπανδρέου με 12%.
Υψηλά είναι τα ποσοστά δημοτικότητας του Λουκά Παπαδήμου, καθώς φτάνουν το 60%, ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά δημοφιλίας του στους ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων.
Αναφορικά με την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας το 53% δηλώνει ότι δεν τον εμπιστεύεται έναντι 43% που δηλώνει την εμπιστοσύνη του
Ένας στους δύο δεν θέλει την Ευρώπη
Θετική άποψη για το ευρώ έχει το 66%, ενώ αρνητική το 30%. Το 69% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή η κατάσταση θα είναι μάλλον χειρότερη και μόλις το 15% θεωρεί ότι θα είναι καλύτερη.
Αρνητική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το 53% των πολιτών και θετική το 44%.
Κατά του μνημονίου τάσσεται το 71% των ερωτηθέντων ενώ υπέρ τάσσεται το 20%.
Τέλος, το 51% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική και 49% πως ενδιαφέρεται.
 http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου