Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ψήφισμα του Δήμου Δελφών για το χαράτσι της ΔΕΗ


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                   

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στη συνεδρίαση της 22ης.11.2011 το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών έλαβε την υπ’ αριθμ. 391/Αρ. Πρακτ.41/22.11.2011 Απόφασή του σε σχέση με το επιβληθέν ειδικό τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών Δ.Ε.Η., με την οποία αποφάσισε τα κατωτέρω:
Α) Να εκδώσει το κατωτέρω παρατιθέμενο ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την πολιτική ηγεσία και τους πολιτικούς εκπροσώπους του Νομού μας.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΩΝ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 391/Αρ. Πρακτ.41/22.11.2011 ομόφωνης Απόφασής του, εκδίδει το παρόν ψήφισμα με το οποίο δηλώνει:
1.      Χαρακτηρίζει την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, εισπραττομένου μέσω του λογαριασμού της Δ.Ε.Η. και κυρίως την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη καταβολής του, ως μέτρο άδικο, ανήθικο και αντισυνταγματικό. Άδικο γιατί επιβάλλεται...
οριζοντίως, χωρίς την απαραίτητη εισοδηματική ή άλλου είδους κλιμάκωση, ανήθικο γιατί το κράτος εμφανίζεται να λειτουργεί εκβιαστικά απέναντι στους πολίτες και αντισυνταγματικό γιατί παραβιάζει κάθε αρχή αναλογικότητας μεταξύ της όποιας παράβασης και της επαπειλούμενης κύρωσης, αφού συνδέει τη μη καταβολή ενός τέλους (ή φόρου) με την επαχθέστατη ποινή διακοπής του ζωτικής σημασίας κοινωνικού αγαθού της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, πέραν κάθε αποδεκτής μέχρι σήμερα φοροεισπρακτικής διαδικασίας.
2.     Απευθύνεται προς την κυβέρνηση και ζητά την άμεση άρση του συγκεκριμένου μέτρου και σε κάθε περίπτωση τη μη επιβολή της επαχθέστατης και προφανώς αντισυνταγματικής κύρωσης της διακοπής ηλεκτροδότησης στους πολίτες που δε θα καταβάλλουν το ειδικό τέλος αυτό.
3.     Απευθύνεται προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και απαιτεί τη μη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κανένα δημότη του Δήμου Δελφών από την αιτία αυτή, δεδομένου ότι πολύ σύντομα αναμένονται και αποφάσεις ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας σε σχέση με τη συνταγματικότητα ή όχι της κύρωσης αυτής.
4.     Δηλώνει προς όλους τους δημότες του Δήμου Δελφών ότι ο Δήμος μας θα υποστηρίξει νομικά κάθε δημότη που θα δηλώσει οικονομική αδυναμία καταβολής του άνω τέλους, προκειμένου να μην του διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς πρόκειται για μια κύρωση που είναι επαχθέστατη και αντισυνταγματική και δε μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση ανεκτή ή κατανοητή.
5.     Το παρόν θα κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς και στον Τύπο.
------------------------------------------------------------------------------------------

Β) Να αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία προς τη Δ.Ε.Η., απαιτώντας τη μη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιονδήποτε συνδημότη μας από την αιτία αυτή (απόφαση ομόφωνη).
Γ) Να προσφύγει δικαστικά (με προσφυγή στο ΣτΕ ή αίτηση ακυρώσεως ή με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία κρίνει ως πρόσφορη ο δικηγόρος που θα ορίσει η Οικονομική Επιτροπή) εναντίον της επιβολής του τέλους αυτού (απόφαση ομόφωνη).
Δ) Να παρέχεται δωρεάν, με δαπάνες του Δήμου, νομική συνδρομή σε όλους τους συνδημότες μας που θα δηλώσουν οικονομική αδυναμία για την καταβολή του τέλους αυτού, προκειμένου να μην τους διακοπεί η σύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος (απόφαση ομόφωνη).
Ε) Να επανασυνδέουν τα συνεργεία του Δήμου την ηλεκτρική παροχή κάθε δημότη, που θα διακοπεί από τη Δ.Ε.Η., λόγω μη καταβολής του άνω τέλους (απόφαση κατά πλειοψηφία).
-------------------------------------------------------------------------
Ο Δήμος Δελφών δηλώνει ότι η εφαρμογή της άνω Απόφασης σε όλα της τα σκέλη έχει ανατεθεί στους κατά τόπο αντιδημάρχους, τα γραφεία των οποίων θα εξυπηρετούν σχετικά όλους τους δημότες.
-------------------------------------------------------------------------
Εκ του Γραφείου Τύπου του Δήμου Δελφών




Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου