Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Απεργία Χαλυβουργών η απεργία που εμπνέει την συμπαράσταση.

Χθές Κυριακή μεσημέρι πήγαμε* εκ μέρους της ΠΑΣΑ (Πρωτοβουλια για την Αντισυστημικη Αριστερα) στην Ελληνική Χαλυβουργία για να συμπαρασταθούμε και να ενισχύσουμε οικονομικά (περίπου 400,00 Ευρώ) τους αγωνιστές χαλυβουργούς, που για 41 μέρες αντιστέκονται σαν μια γροθιά, στα σχέδια κυβέρνησης και βιομηχάνων να μην αφίσουν τίποτε όρθιο στη χώρα και να γονατίσουν όποιον απεργεί και αντιστέκεται. -Μιλήσαμε με ηρωϊκούς συνδικαλιστές του σωματείου, που μας περιέγραψαν την πορεία του αγώνα τους , όπου με έκπληξη μας, αυτοί ήταν που μας ενθάρρυναν για τη συνέχεια, λέγοντας μας ότι “είναι αποφασισμένοι ή να νικήσουν ή να μην γυρίσουν πίσω στο εργοστάσιο”.
-Μας αφηγήθηκαν την συγκινητική αλληλεγγύη που λαμβάνουν καθημερινά όπως π.χ. την ενίσχυση από ανώνυμο των 30,0 ευρώ που στην απόδειξη ζήτησε να γραφεί η λέξη ΑΝΕΡΓΟΣ!. ή την χθεσινή επίσκεψη πούλμαν με γονείς και μαθητές από την Άμφισσα! ...
ή ένα καζάνι με φαγητό από εργαζόμενους μεγάλου ξενοδοχείου, ή ένα τεράστιο πακέτο με τρόφιμα που είχε σταλεί στο συνομιλητή μας και στην οικογένεια του «ονομαστικά»…
-Σε ερώτηση μας πως τα βγάζουν πέρα και τι χρειάζονται ήρθε η δεύτερη έκπληξη: «Τα σπίτια μας είναι γεμάτα από τρόφιμα, τα ρούχα και τα παπούτσια τα δίνουμε για συμπαράσταση σε άλλους που  τα έχουν ανάγκη!.., όσο για χρήματα, ήδη σε κάθε απεργό δόθηκαν 300,00 Ευρώ, και έπεται συνέχεια.»
-Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την εορταστική εκδήλωση των παιδιών και των
γυναικών των απεργών γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τους δέντρο, όπου τα γελαστά παιδικά πρόσωπα, η χαρουμενη ατμόσφαοιρα  επιβεβαίωσαν την αισιόδοξη εικόνα πως οι χαλυβουργοί με την συνεχή συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, θα είναι οι νικητές.
-Φεύγοντας ο μεγαλύτερης ηλικίας, με συγκίνηση, ίσως και λόγω ατμόσφαιρας, υπόκρουση  «πάγωσε η τσιμινιέρα..», αναπολώντας τις ηρωϊκές μέρες της μεταπολίτευσης, αναρωτήθηκε, πόσο αποτελεσματικότερος θάταν ο σημερινός αγώνας αν όλοι οι εργαζόμενοι και οι φορείς τους, ήταν  ενωμένοι και παρατεταγμένοι εκεί….
-Σημειώνουμε ακόμη πως χθές συμπέσαμε με την οικογένεια του δολοφονηθέντος από τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, που ήρθε για συμπαράσταση, μίλησε η κόρη του και διέθεσαν 500,00 Ευρώ οικονομική ενίσχυση.
*Οι δύο Δημήτρηδες και ο Πόλυς
dosepasa.wordpress.com

Νίκη στον αγώνα των Χαλυβουργών!
Όταν ένας αγώνας δίνεται για τη ζωή και την αξιοπρέπεια δεν υπάρχουν περιθώρια οπισθοχώρησης. Αυτό δεν κατάλαβαν οι βιομήχανοι και τα τσιράκια τους και γι' αυτό έφαγαν τα μούτρα τους. Πίστεψαν πως οι χαλυβουργοί θα δεχτούν αδιαμαρτύρητα την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας μέσα στο εργοστάσιο, με το πρόσχημα της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης. Πως θα φοβηθούν με τις πρώτες 34 απολύσεις στέλνοντας τους δικαστικούς κλητήρες στα σπίτια των απεργών. Πως θα τους κατατρομοκρατήσουν αναγκάζοντας τους να ανοίξουν το εργοστάσιο άρον άρον, με τις υπόλοιπες 16 απολύσεις. Μάταιος ο κόπος τους! Από τις 31 Οκτώβρη ως σήμερα το εργοστάσιο παραμένει κλειδωμένο, κι οι εργάτες από την πύλη φωνάζουν ή όλοι στη δουλειά ή κανένας! Από την πύλη ενός εργοστασίου, από την κατειλημμένη πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», οι εργάτες προλετάριοι στέλλουν μήνυμα, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ελπίδας σε όλους τους εργαζόμενους: NO PASARAN!


Related Posts with Thumbnails

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου