Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Το σφίξιμο και η ανακούφιση, εμείς απλά μαζεύουμε τις πέτρες

Οι ανέκδοτοι αγώνες – Κάτω τα χέρια απ τον Γιωργάκη

 Γράφει ο Μικρός Φωκίων
Στηρίζω Γιωργάκη. Ανεπιφύλακτα. Ζητώ δημοσίως συγγνώμη για όσα του έσουρα τα δύο χρόνια που είναι πρωθυπουργός.

Ο άνθρωπος είναι άπαιχτος. Όχι, πείτε μου ποιος άλλος πολιτικός κατάφερε να κάνει ...
άνω κάτω την κυβέρνηση του, την βουλή, την αντιπολίτευση, την Μέρκελ, τον Σαρκοζί, τον Ομπάμα, τους εξωγήινους.


Όλος ο πλανήτης ασχολείται με τον Γιωργάκη. Από την υστερία που έχει δημιουργηθεί ακόμα και οι ΕΛ εγκατέλειψαν την γη.


Είναι ένας πραγματικός επαναστάτης. Προφανώς στην Κρήτη συζήτησε με τους συντρόφους του για το ποιο θα ήταν το τελειωτικό.........
χτύπημα στον καπιταλισμό. Το όπλο ήταν η λέξη «δημοψήφισμα».


Θα είναι εγκληματικό για την ανθρωπότητα να τον διώξουν. Μέσα σε ένα χρόνο ακόμα το καπιταλιστικό σύστημα θα βρεθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.


Δυο χρόνια προεργασίας είναι κρίμα να πάνε χαμένα.


Ψέματα είπε στους υπουργούς του για να εγκρίνουν το δημοψήφισμα, ότι είχε συνεννοηθεί με την Μέρκελ και τον Σαρκοζί. Ψέματα είπε και στους ξένους, ότι υπάρχει κίνημα στην Ελλάδα για να βγούμε από το Ευρώ το οποίο τον πιέζει αφόρητα.

Ο Αντώνης ο σφουγγαράκης όταν τέθηκε το θέμα του δημοψηφίσματος είπε ότι θα κάνει την όποια θυσία για να προκληθούν εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα έπαιρνε την κοινοβουλευτική του ομάδα και θα έφευγε από την βουλή.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες και με το γνωστό σφουγγάρι τα έσβησε όλα.


Ο Μιχελάκης είπε ότι ο Σαμαράς εννοούσε ότι θα έκανε ανέκδοτο αγώνα. Θα πήγαινε στον λαό να μιλήσει.


Δηλαδή ο άνθρωπος θα θυσιαζόταν καθώς θα αναγκαζόταν να μιλήσει στον λαό. Όχι ρε Αντωνάκη, μην θυσιάζεσαι τόσο, είσαι και νέος, μην σε χάσουμε…


Και ξαφνικά, όλοι μα όλοι είναι υπέρ του ευρώ. Απόλυτη ομοφωνία κομμάτων και δημοσιογράφων. Άλλη μια μεγάλη επιτυχία του Γιωργάκη. Πέτυχε την ομοψυχία.


Το ίδιο ξαφνικά  μια δανειακή σύμβαση που θα έφερνε την καταστροφή στην Ελλάδα και που δεν θα έλυνε το πρόβλημα του χρέους έγινε μια απαραίτητη σύμβαση που είναι πρόθυμος ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης να την συνυπογράψει.


 Το γνωστό σφουγγάρι έπιασε φωτιά με το να σβήνει τις προηγούμενες δηλώσεις.


 Και για το καλό της πατρίδας θα συναινέσει σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Κοίτα να δεις τι πατριώτες έχει τούτη η χώρα.


Τώρα για τους πολίτες θα σκεφτούμε αργότερα. Αφού σώσουμε τις τράπεζες. Οι οποίες πήραν τα πάνω τους με την ματαίωση του δημοψηφίσματος.


Ο Μπένι πάλι δεν έτρεξε στο Ζάππειο. Έβλεπε την πρωθυπουργική καρέκλα και του έτρεχαν τα σάλια. Αλλά μάλλον ο Γιωργάκης δεν θα του κάνει την χάρη να την γευθεί.


Η μόνη περίπτωση να γίνει ο Μπένι πρωθυπουργός είναι να αντικαταστήσει τώρα τον Γιωργάκη. Στις επόμενες εκλογές θα έχει, αν είναι αρχηγός, ένα απόκομμα να παίζει.


Πάντως για να έχουν σκυλιάσει όλοι για το δημοψήφισμα και να το θεωρούν  το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να συμβεί σημαίνει ότι είναι απόλυτα σίγουροι ότι ο λαός θα ψηφίσει όχι στο ευρώ.


Αλλά ο λαός είναι ώριμος μόνο για να τους ψηφίζει. Το είπε εξάλλου και ο Κυριάκος της οικογένειας.


Έχουμε πάντως εθνική κυριαρχία. Απλά για να μας διευκολύνουν η Μέρκελ και ο Σαρκοζί καθόρισαν την ημερομηνία του δημοψηφίσματος, την ερώτηση του καθώς και το αποτέλεσμα.


Βαρέθηκαν να βλέπουν τις διαφωνίες και μας έβγαλαν από τον κόπο. Για το καλό μας το έκαναν.


Η αλήθεια είναι ότι η δανειακή σύμβαση του κουρέματος όπου θα κουρευτούν περίπου 100 δις τα οποία θα τα πληρώσουμε με 130 δις θα είναι η ταφόπλακα της δημόσιας περιουσίας, της εθνικής κυριαρχίας (ότι έχει απομείνει), της πολιτικής, των πολιτών.


Χωρίς να έχουμε γλιτώσει την στάση πληρωμών. Η ολοκληρωτική πτώχευση είναι μπροστά μας. Τότε τι σημαίνει αυτή η ομοψυχία;


Έπεσαν λοιπόν οι μάσκες. Πλέον να αποκαλυφθούν, εκτός από τους σωτήρες του ΠΑΣΟΚ, και οι υπόλοιποι σωτήρες. Με σφουγγάρι ή χωρίς.


Με την επιφύλαξη το κείμενο στα επόμενα πέντε λεπτά να είναι εντελώς ανεπίκαιρο,
Μικρός Φωκίων

Αυτό δεν είναι κόμμα, είναι φέισμπουκ.. Ο Γιώργος έκανε φίλη πάλι την Κατσέλη

Η κατσέλη για την ψήφο της πήρε βραβείο την επανοφορά της στο ΠαΣοΚ

Τα ευτράπελα συνεχίζονται.
Μετά από μια βδομάδα διαγραφής η Κατσέλη επειδή ψήφισε απόψε στην ψήφο εμπιστοσύνης επιστρέφει στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ..
Εχουν χάσει το νόημα και οι πράξεις και οι λέξεις
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου