Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΜΑΡΙΛΑ&ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ)!

Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ!

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΒΟΥΛΗ ΜΕ 180 ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ!
Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ!
Απίστευτες διεργασίες παρασκηνίου, "καμαρίλας", σκοτεινών μεθοδεύσεων, αθέμιτων ανταλλαγμάτων κάτω από το τραπέζι και σκληρών εκβιασμών παίζονται τούτες τις ώρες ενόψει και της ψηφοφορίας τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Στο βρώμικο αυτό παρασκήνιο, που εκτυλίσσεται ερήμην και σε βάρος του ελληνικού λαού, δεν εμπλέκονται μόνο οι πρωταγωνιστές και κομπάρσοι του ελληνικού πολιτικού κατεστημένου αλλά και μεγάλοι παράγοντες της διαπλοκής και της...
οικονομικής ελίτ, μαζί με κύκλους της ΕΕ και των ΗΠΑ, που άγρυπνα παρακολουθούν και παρεμβαίνουν στις εξελίξεις.
Αυτές τις ώρες διεξάγονται εντατικές υπόγειες διαβουλεύσεις, προκειμένου να επέλθει συμφωνία για το σχηματισμό κυβέρνησης μνημονιακής συναίνεσης με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑΟΣ..., που θα την ονομάσουν κυβέρνηση εθνικής ευθύνης (!!!)
Σκοπός αυτής της κυβέρνησης θα είναι να ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή με τις ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τουλάχιστον, η κατάπτυστη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, μαζί με τη νέα μνημονιακή δανειακή σύμβαση και να παραληφθεί η περίφημη 6η δόση, ώστε μετά (;) να οδηγηθεί ο τόπος σε εκλογές.
Μια τέτοια μεθόδευση για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης μνημονιακής συναίνεσης θα συνιστούσε νόθευση της λαϊκής βούλησης και στην ουσία θα αποτελούσε νέο πραξικόπημα προκειμένου να  περάσουν πανηγυρικά τα νέα τροϊκανά σχέδια λεηλασίας της χώρας.
O Γ. Παπανδρέου την ώρα που διαπραγματεύεται για μια τέτοια κυβέρνηση μνημονιακής συναίνεσης φέρεται ότι θέτει ως προϋπόθεση για την προώθησή της, τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή (4/11) τα μεσάνυχτα.
Έγκυροι κύκλοι τόνιζαν ότι ο Γ. Παπανδρέου έχει έρθει σε συνεννόηση με ισχυρή ομάδα υπουργών του, που μάλλον έχουν ως επικεφαλής τον Ε. Βενιζέλο, ώστε τελικά να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και στη συνέχεια να δηλώσει την διαθεσιμότητά του να αποχωρήσει άμεσα ή και να παραιτηθεί, προκειμένου να διευκολύνει τη συγκρότηση της νέας ευρύτερης κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, σήμερα (4.11) το πρωί ο Ε. Βενιζέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν αλλά και το γερμανό Υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Ο Ε. Βενιζέλος τόνισε στους ευρω-συνομιλητές ότι στόχος είναι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΓΑΠ «όχι για να συνεχίσει με μόνη τη στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά για να επιδιωχθεί και να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και συνεργασία προς όφελος της χώρας, με το σχηματισμό αντίστοιχης κυβέρνησης».
Λίγο αργότερα, ο Α. Λοβέρδος, ένας εκ των εκπροσώπων του πλέον σκληρού μνημονιακού και ευρωλαγνικού μπλοκ εντός του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Α. Διαμαντοπούλου και το Γ. Ραγκούση, δήλωσε με ανοιχτή επιστολή του πως «Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δεν έχω θέση στις πολιτικές διεργασίες» και αφήνει να εννοηθεί πως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Στο πλαίσιο αυτό, ίσως, αναμένεται αναδίπλωση κάποιων από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι εμφανίζοντο να έχουν αρνητική στάση στο θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης.
Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, τόνιζαν στην Ίσκρα ότι θεωρούν πολύ δύσκολη τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, όχι λόγω πολιτικών διαφορών που είναι στην ουσία ανύπαρκτες, αλλά κυρίως λόγω των μικροκομματικών ανταγωνισμών των δύο κομμάτων και των ανταγωνιστικών προσωπικών σχεδίων Γ. Παπανδρέου - Α. Σαμαρά και όχι μόνο.
Αν θα ματαιωθεί, για δευτερεύουσες λεπτομέρειες, μια τέτοια κυβέρνηση "εθνικής μνημονιακής υπερψήφισης" αυτό θα οφείλεται μόνο και μόνο σε μικροπολιτικούς και προσωπικούς σχεδιασμούς.
Η Ίσκρα υπογραμμίζει ότι μια κυβέρνηση ευρύτερης μνημονιακής συναίνεσης όχι μόνο θα συνιστούσε  κατάφωρη παραχάραξη της λαϊκής βούλησης αλλά και η συγκρότησή της θα αποτελούσε νέο πραξικόπημα, αφού δεν έχει δοθεί καμία λαϊκή εντολή για το σχηματισμό της και μάλιστα για να ψηφίζει μνημονιακά κατασκευάσματα!
Αυτήν την ώρα χρειάζεται να μιλήσει ο ελληνικός λαός και να ματαιωθούν οι βρώμικες και σκοτεινές μεθοδεύσεις παρασκηνίου από τους εγχώριους και εξωτερικούς κύκλους του κατεστημένου.
Το άμεσο αυτήν την ώρα είναι να διεξαχθεί ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με ευθύ ερώτημα αν θέλει ο ελληνικός λαός ή όχι τη Συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. (Και ερώτημα παραμονής ή όχι στο ευρώ αν θέλουν να βάλουν στο δημοψήφισμα, ας το βάλουν!).
Η Αριστερά, παρότι έντρομο το κατεστημένο πήρε πίσω οποιοδήποτε δημοψήφισμα, πρέπει να επιμείνει μέχρι τέλους στη διεξαγωγή του!
Η διενέργεια εθνικών εκλογών, εδώ που φτάσαμε, ασφαλώς είναι ένα αίτημα. Οι εκλογές όμως θα πρέπει να επακολουθήσουν του δημοψηφίσματος, στο οποίο ο λαός με την ψήφο του θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τρόικα, τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. 
Γιατί δεν είναι δυνατόν μέσα από εκλογές να βγει, με επίπλαστο τρόπο, μια νέα μνημονιακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με διαφορετικούς από τους σημερινούς εσωτερικούς συσχετισμούς, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι κατά της τρόικας, των μνημονίων, των συμφωνιών τύπου 26ης Οκτωβρίου και των τροϊκανών δανειακών συμβάσεων, με όσα τις συνοδεύουν και τις καλύπτουν ως ομπρέλα.
http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου