Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Τι έγινε για το χαράτσι της ΔΕΗ στον Δήμο Δελφών, νέα συγκέντρωση την Δευτέρα στην Ιτέα. Δείτε τι έκανε ο Δήμαρχος στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-11-2011 στις 8μμ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΙΤΕΑΣ
Με θέμα «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ»
Ιτέα 13-11-2011

Στη συγκέντρωση που έγινε την Δευτέρα 7-11-2011 στο Δημαρχείο Ιτέας αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

α) μάζεμα υπογραφών προκειμένου να τεθεί το παραπάνω θέμα εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 11-11-2011 και

β) συγκέντρωση την Δευτέρα 14-11-2011 στις 8 μμ στο Δημαρχείο Ιτέας προκειμένου να καθορίσουμε τις παραπέρα ενέργειες μας.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο κατατέθηκαν περίπου 300 υπογραφές συμπατριωτών μας αλλά παρά την σύμφωνη γνώμη σύμπασας της αντιπολίτευσης να συζητηθεί το θέμα και να παρθούν αποφάσεις στην κατεύθυνση υπεράσπισης του καθολικού αιτήματος των ...
πολιτών, ο Δήμαρχος αρνήθηκε, προτείνοντας να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Αρνήθηκε ακόμη και πρόταση από έγινε από παρευρισκόμενο πολίτη να γίνει έστω μια πρώτη συζήτηση ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη του Δήμου στο θέμα αυτό. Μετά από αυτό οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας αποφάσισαν να μην συζητηθεί και να έρθει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή οι λογαριασμοί ΔΕΗ έχουν φτάσει πλέον στα σπίτια μας και

Επειδή δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο

Καλούμαστε μαζικά στην συγκέντρωση της Δευτέρας ώστε να καταλήξουμε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στον τρόπο αντίδρασης μας αξιοποιώντας την εμπειρία δεκάδων Δήμων ανά την Ελλάδα που έχουν σταθεί στο πλευρό των κατοίκων.


ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Δευτέρα 14-11-2011 στις 8μμ στο Δημαρχείο Ιτέας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΕΔΩΣΕ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


H αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στο γραφείο του διευθυντή κου Πιτσινή που κρατάει το εξώδικο στα χέρια
Μεγάλη κινητοποίηση πολιτών πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από την ΔΕΗ Χαλκίδας, ενώ πριν από λίγα λεπτά, ο Δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης επέδωσε εξώδικα, τόσο στον Διευθυντή της ΔΕΗ Χαλκίδας κο Πιτσινή, όσο και στον εμπορικό Διευθυντή κο Τσιβίκα, τα οποία αναφέρουν ότι η διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι αποτελεί ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα, τόσο για εκείνον που έδωσε την εντολή όσο και για εκείνους που την εκτέλεσαν.
Οι πολίτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί έξω από την ΔΕΗ και καλούσαν τους συναλλασσόμενους να μην πληρώσουν το χαράτσι. Μάλιστα, στις 10 π.μ έγινε συμβολική κατάληψη της εισόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες πολίτες, οι οποίοι πήγαιναν να πληρώσουν τον λογαριασμό, επέστρεφαν πίσω αφού πρώτα υπέγραφαν στα έντυπα συλλογής υπογραφών της ομάδας πρωτοβουλίας.

Οι πολίτες έχουν αποκλείσει την είσοδο στην ΔΕΗ Χαλκίδας
Στις 10 το πρωί έφτασε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπάκα. Μαζί τους ακόμη ήταν οι επικεφαλής παρατάξεων, ο Βαγγέλης Σταματούκος, Ο Γιώργος Βλαχογιώργος καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Το πρώτο γραφείο που επισκέφθηκαν ήταν του Διευθυντή της ΔΕΗ κου Πιτσινή, στον οποίο επέδωσαν εξώδικο τονίζοντας ότι η διακοπή ρεύματος για μη πληρωμή του χαρατσιού, επισείει ποινικές ευθύνες τόσο για τον εκείνον που έδωσε την εντολή όσο και για τους εργαζόμενους που την εκτέλεσαν.

Οι πολίτες ενημερώνονται πριν πληρώσουν
“Η διακοπή του ρεύματος προσκρούει στα άρθρα του Συντάγματος τα οποία τονίζουν κατηγορηματικά ότι το κράτος μεριμνά για την αξιοπρέπεια των πολιτών” τόνισε ο Γιάννης Μπάκας, ενώ ο Γιώργος Βλαχογιώργος συμπλήρωσε ότι εάν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε ανθρώπους οι οποίοι υποστηρίζονται στο σπίτι από ιατρικά μηχανήματα, τότε εντολείς και εντολοδόχοι αντιμετωπίζουν το σοβαρότατο αδίκημα της έκθεσης. Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κο Πιτσινή να αρνηθούν οι υπάλληλοι να κόψουν το ρεύμα και να το κάνουν παρά μόνο εάν πάρουν διπλή εντολή. Στην περίπτωση μάλιστα αυτή θα τους εμποδίσουν οι ομάδες πολιτών και έτσι η διακοπή δεν θα γίνει, αφού θα υπάρξει πραγματική αδυναμία για να προβούν στην διακοπή.

Η επίδοση του εξωδίκου από τον Δήμαρχο στον εμπορικό διευθυντή κο Τσιβίκα
Το ίδιο εξώδικο επιδόθηκε και στον εμπορικό διευθυντή της ΔΕΗ Χαλκίδας κο Τσιβίκα ώστε και εκείνος να βρεθεί προ των ευθυνών του.
Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέφανος Μπασινάς που ήταν παρών, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν λάβει απόφαση να μην προβούν σε διακοπές, ωστόσο η ΔΕΗ θα προχωρήσει στην υλοποίηση του μέτρου με ιδιωτικές εταιρίες.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι, στις αρχές Δεκέμβρη εκδικάζεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον του χαρατσιού, και εάν γίνει δεκτή τότε δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προβεί στην είσπραξη του χαρατσιού, ενώ όσοι το έχουν πληρώσει θα δεινοπαθήσουν για να πάρουν τα χρήματά τους.
Το σίγουρο είναι ότι οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να μην πληρώσουν τον παράνομο φόρο και έχουν πάρει την κατάσταση στα χέρια τους, ιδιαίτερα τώρα που η επίσημη πολιτεία (κατοχική) έχει παραβιάσει τους νόμους του κράτους και το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου