Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Συλλογος Άμφισσας έκανε προσφυγή για την νέα επιφανειακή εξόρυξη στο Κοκκινάρι


Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Δυστυχώς
Πριν από ένα χρόνο, διαβεβαίωνε όλους η εταιρεία S&B ότι ο «Βλαχοθανάσης» ήταν η τελευταία επιφανειακή εξόρυξη.
Στις 28-07-2011 υπεγράφη νέα απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων , για εκμετάλλευση βωξίτη από την ίδια εταιρεία , στην θέση «Κοκκινάρι» Δήμου Δελφών , η οποία περιλαμβάνει και...
επιφανειακή εξόρυξη.
Η κορυφογραμμή «Κοκκινάρι» βρίσκεται στο χωριό Αγία Ευθυμία , πολύ κοντά στην Άμφισσα , απέναντι από τους Δελφούς , οριοθετεί το Δελφικό τοπίο.
Είναι περιοχή με πληθώρα προστατευόμενων ειδών πανίδας και χλωρίδας. Καταφύγιο άγριας ζωής που φυλάσσεται από το Δασαρχείο. Τα δάση της είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για τον υδροφόρο ορίζοντα. Βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από του Αρχαιολογικούς χώρους.
Η εξόρυξη και τα σύνοδα έργα θα επιφέρουν υποβάθμιση μη αναστρέψιμη του Δελφικού τοπίου , της άγριας ζωής , του δάσους , της κτηνοτροφίας.
Η Μ.Π.Ε. είναι ελλιπής με πολλές νομοθετικές παραβάσεις.
Συμπολίτες , μας εμπαίζουν , μας εκμεταλλεύονται με διαφόρους τρόπους και στο όνομα της κρίσης μας ξεπουλάν όπως όπως.
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας έκανε προσφυγή στο Σ.τ.Ε. προσβάλλοντας την έγκριση περιβαλλοντικών όρων.
Όμως , είναι επιτέλους καιρός να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο οι μεταλλευτικές εταιρείες εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο του τόπου μας. Να ορισθούν περιοχές για διάφορες μορφές ανάπτυξης , ώστε να μην παρεμποδίζει η μία δραστηριότητα την άλλη.
Να υπάρξει στην περιοχή μας ανάπτυξη και συγχρόνως ποιότητα ζωής , προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.


Το Δ.Σ. του Ε.Ο.Σ. Άμφισσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου