Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Καταλήψεις σε τέσσερα υπουργεία από εργαζομένους


Καταλήψεις σε τέσσερα υπουργεία από εργαζομένους
Κατάληψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,  ( Πηγή: ΑΠΕ)


Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Καταλήψεις πραγματοποιούνται το πρωί της Τετάρτης από εργαζόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για το πολυνομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα καταλήψεις βρίσκονται σε εξέλιξη ...



- στο υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης και στην Καραγιώργη Σερβίας, στο Σύνταγμα.

- στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

- στα παραρτήματα του υπουργείου Εσωτερικών, στην οδό Ευαγγελιστρίας, στη Δραγατσανίου και στη Μητροπόλεως.

- στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασ. Σοφίας.

Επίσης εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Κατάληψη πραγματοποιούν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία «Σωτηρία» και «Γενικό Κρατικό Αθηνών», ενώ συνεχίζονται και οι καταλήψεις δημοτικών κτηρίων, γκαράζ, δημαρχείων και Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη τη χώρα.
Σε κατάληψη των γραφείων της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, επί της οδού Τσιμισκή, προχώρησαν από τις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, αλλά και για την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Η κινητοποίηση θα λήξει στις 2.30 το μεσημέρι.
Κλειστά είναι επίσης σήμερα αρκετά δημαρχεία στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εξαιτίας κατάληψης και στάσης εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό το νέο δημαρχιακό μέγαρο.
Επιπλέον, συνεχίζεται η κατάληψη στα δημαρχεία Κορδελιού- Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν σήμερα και οι εργαζόμενοι του δήμου Καλαμαριάς.
Υπό κατάληψη τελούν, επίσης, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Φοίνικα, καθώς και τα δημοτικά γκαράζ στους δήμους Κορδελιού-Ευόσμου και Θερμαϊκού, ενώ κλειστός παραμένει ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου