Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Βίαια επεισόδια στην πορεία 200.000 Αγανακτισμένων στη Ρώμη :Εμφανίστηκε πανώ στα ιταλικά που έγραφε: «Η Ελλάδα θέλει να ζήσει»


Ομάδες διαδηλωτών ξέκοψαν από τον κύριο όγκο της πορείας των Αγανακτισμένων στη Ρώμη, έσπασαν βιτρίνες και έκαψαν αυτοκίνητα. Περίπου 200.000 οι συγκεντρωμένοι. 
 
Μια μέρα μετά την οριακή ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής βουλής στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι οι Ιταλοί κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους της Ρώμης για να διαδηλώσουν μαζί με εκατομμύρια άλλους σε όλο τον πλανήτη την αντίθεση τους στα αντιδημοκρατικά μέτρα κατά της οικονομικής ...κρίσης και την απληστία των τραπεζών.

Παρά την εξαιρετικά έντονη παρουσία της αστυνομίας -η οποία από χθες φοβόταν ότι οι Αγανακτισμένοι στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας θα ξεπεράσουν τους 100.000- μικρή ομάδα διαδηλωτών ξέκοψε από την συγκέντρωση και επιδόθηκε σε καταστροφές.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Ρόιτερς ότι ήταν μέλη του "μαύρου μπλοκ" που είχαν μπει στη διαδήλωση και επιτέθηκαν φορώντας κουκούλες. Έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών, κατά μήκος της πορείας και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα, ενώ η φωτιά από ένα από αυτά μεταδόθηκε σε διπλανό κτήριο.
Διαδηλωτές ακόμα μπήκαν σε γραφεία που ανήκουν στο ιταλικό υπουργείο Άμυνας και σύμφωνα με το πρακτορείο ΑNSA τα κατέστρεψαν ολοσχερώς. Αναφέρθηκαν πολλοί τραυματισμένοι από αστυνομικούς -πληροφορίες θέλουν κάποιον να έχασε δάχτυλα του χεριού του από κροτίδα- αλλά ακόμη και επιθέσεις διαδηλωτών κατά δημοσιογράφων του τηλεοπτικού καναλιού Sky Italia, αλλά και κατά φωτορεπόρτερ.
Κοντά στο Κολοσσαίο πολλοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία πετώντας πέτρες, κροτίδες και μπουκάλια στους αστυνομικούς, η οποία απάντησε με δακρυγόνα και μαζικές επιθέσεις κατά του πλήθους.
Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν παράλληλα σε όλο το υπόλοιπο κόσμο, από την Ταϊπέι και το Τόκιο, μέχρι το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Σε ανακοίνωση της η οργάνωση «Ενωμένοι για μια Παγκόσμια Αλλαγή» τονίζει ότι οι συγκεντρώσεις που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε 951 πόλεις και 82 χώρες είναι και πρέπει να παραμείνουν ειρηνικές.
Στην Αθήνα χιλιάδες κόσμου αναβίωσαν τις εικόνες των συγκεντρώσεων του Μαΐου και πριν ξεκινήσουν οι προγραμματισμένες συναυλίες μια ομάδα αντικαθεστωτικών από τη Συρία, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις δολοφονίες και τις βιαιοπραγίες κατά των διαδηλωτών στη Συρία. Εντύπωση έκανε σε πολλούς ότι η καθιερωμένη αλυσίδα των ΜΑΤ ανάμεσα στους διαδηλωτές και τον Άγνωστο στρατιώτη στο πάνω μέρος της πλατείας δεν στήθηκε.
Αντίθετα στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που απεργούν μέχρι την Τρίτη αλλά καλύπτουν και μάλιστα ζωντανά τη συγκέντρωση από το dimosiografoiert.blogspot.com/.
Στα πλαίσια της συγκέντρωσης εκτός από καλλιτεχνικά δρώμενα έχουν προγραμματιστεί και ζωντανές συνδέσεις με το Κίνημα των Πλατειών από όλο τον κόσμο.προσέλευσης του Μαϊου, παρά τον χειμωνιάτικο καιρό.


Πηγή:www.enet.gr
Διαβάστε περισσότερα: kke4ever.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου