Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η χύτευση των αγαλμάτων στο Μουσείο Δελφών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι γεγονός πως από το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011 στον προθάλαμο του Αρχαιολογικού Μουσείου Δελφών προβάλλεται DVD με θέμα τον χαλκό, την γλυπτική και την διαδικασία της χύτευσης χάλκινων αγαλμάτων.
Ο επισκέπτης τελειώνοντας την περιήγησή του στο εσωτερικό του μουσείου, μπορεί να παρακολουθήσει την προβολή της αξίας του χαλκού, την σημασία της χαλκουργίας και το μεγάλο εύρος της χρηστικότητάς της στην ανθρωπότητα από την αρχαιότητα έως και σήμερα.
Μπορεί κανείς να εστιάσει σε χάλκινα ...
γλυπτά που βρίσκονται στο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και στο χαρακτηριστικό χάλκινο άγαλμα του Ηνιόχου στο Μουσείο των Δελφών.
Αυτό που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, είναι η περιγραφή του γλύπτη και λέκτορα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κύριου Μάρκου Γεωργιλάκη ως προς όλα τα στάδια χύτευσης χαλκού και την μέθοδο ολοκλήρωσης ενός χάλκινου γλυπτού, συνοδευόμενο από λεπτομερείς εικόνες της όλης διαδικασίας στο Χυτήριο Εργαστήρι του Βασίλη Καπαρού.
Το συγκεκριμένο DVD είναι διάρκειας 30 λεπτών, σε σκηνοθεσία Φώτη Γαρυφαλάκου και παραγωγή της εκπαιδευτικής τηλεόρασης. Η υλικοτεχνική υποδομή αποτελεί παραχώρηση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων .




                                                                                  Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ


                                                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΨΑΛΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου