Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τα "Άσπρα Σπίτια" στο δρόμο για τα Όσκαρ (βίντεο)

Με την ταινία "Attenberg" της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη η Ελλάδα θα πάει για τα φετινά Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπως αποφάσισε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, έπειτα από εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής.

Η Μαρίνα μεγαλώνει με τον πατέρα της, ο οποίος είναι σοβαρά άρρωστος, σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη (Άσπρα Σπίτια). Περνά τις ώρες της παρακολουθώντας στην τηλεόραση ...
ντοκιμαντέρ για τη ζωή των θηλαστικών και κάνοντας παρέα με τη φίλη της Μπέλλα, ώσπου γνωρίζει έναν μηχανικό που έχει έρθει στην πόλη για δουλειές.

Η ταινία έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ και έχει αποσπάσει βραβεία.

Η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη έχει στο ενεργητικό της μια πρώτη μεγάλου μήκους ταινία με τίτλο Η διαρκής αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ, γυρισμένη σε εννέα πόλεις του κόσμου και με πολλές διακρίσεις.

Ήταν συνιδρύτρια του κινηματογραφικού Φεστιβάλ Cinematexas στο Όστιν του Τέξας, σκηνοθέτησε τις προβολές και το βίντεο της τελετής έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών 2004 στην Αθήνα, όπως και τις animation προβολές μεγάλης κλίμακας στα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Η επιτροπή που εισηγήθηκε στον κ. Παύλο Γερουλάνο την εκπροσώπηση της Ελλάδας με το Attenberg αποτελείται από τους Μισέλ Δημόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου) ως Πρόεδρο, Δημήτριο Εϊπίδη (Διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), ως Αντιπρόεδρο, Χριστίνα Αδάμου, (Λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο (Κριτικό Κινηματογράφου), Χρήστο Μήτση, (Κριτικό Κινηματογράφου), Τάσο Μπουλμέτη (Σκηνοθέτη και πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και τον σεναριογράφο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Πηγή: http://www.tanea.gr/
Το βρήκαμε στο http://agnantiroumelis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου