Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μείον 90 κλίνες για το νοσοκομείο της Λαμίας και συνεργασία του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

Το Νοσοκομείο της Άμφισσας έχει υπαχθεί διοικητικά στο Νοσοκομείο της Λαμίας. Όπως είναι φυσικό όλοι οι κάτοικοι της περιοχής δεν θέλαμε αυτήν την υποβάθμιση και μέρα με την μέρα επιβεβαιωνόμαστε. Στην αρχή μειώθηκαν οι κλίνες του Νοσοκομείου της Άμφισσας όμως αυτό δεν συνοδεύθηκε με αύξηση των υποδομών στην Λαμία μιας και και εκεί όπως θα δείτε παρακάτω τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα κάθε μέρα που περνάει.
Οι κλίνες του Νοσοκομείου στην Λαμία περιορίζονται πλέον κατά 90 και οι ιδιώτες και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές που περιφρονούσαν μέχρι ...
τώρα το επίπεδο του Δημόσιου Νοσοκομείου, απλώνουν  το χέρι τους μιας και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση και ζητούν να πάρουν αυτήν την Δημόσια Περιουσία.
Έχει κανείς αμφιβολία τι ετοιμάζουν για την παροχή υγείας στην περιοχή; Εκτός απο την Βουλευτή όλοι οι άλλοι είμαστε βέβαιοι για αυτό που θα επακολουθήσει , πλιάτσικο του δημόσιου τομέα απο τους ιδιώτες και  σε σε μας ως συνήθως θα προσφέρουν μόνο τον  λογαριασμό για την πληρωμή.



Κοινό μέτωπο αντίδρασης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης οργανώνουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας. Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματίσει συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βασίλης Κυριακάκης, μιλώντας στο STAR Kεντρικής Ελλάδας καταγγέλλει ότι ο οργανισμός του νοσοκομείου μειώνεται κατά 90 κλίνες.

Προσθέτει, επίσης, ότι, σύμφωνα με στοιχεία άλλων χωρών, η είσοδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αυξάνει και τα προβλήματα υγείας.

Πηγή:http://www.lamiatimes.gr

Ξεκινά η συνεργασία του ΕΣΥ με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ νοσοκομείων του ΕΣΥ και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία των δύο πλευρών την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, πρόκειται να διατεθούν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες 560 θέσεις νοσηλείας, οι οποίες αφορούν κυρίως νοσοκομεία της περιφέρειας.

Το σχέδιο σύμβασης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι προσφερόμενες από τα νοσοκομεία ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες θα παρέχονται στις «ειδικές θέσεις» νοσηλείας που διαθέτουν δίκλινα, μονόκλινα ή πολυτελείας δωμάτια, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα τους σε κάθε νοσοκομείο σε καθημερινή βάση.

«Σε κάθε περίπτωση», σημειώνεται, «η ποιότητα των υπηρεσιών των νοσοκομείων προς τους ασφαλισμένους της ασφαλιστικής εταιρείας θα είναι εξαιρετικά υψηλή». Ως ελάχιστη ξενοδοχειακή υποδομή των θέσεων αυτών ορίζεται ο εξοπλισμός τους με τουαλέτα εντός δωματίου, κλιματισμό, τηλέφωνο, τηλεοπτικό δέκτη και σίτιση του ασθενούς.

Αναφορικά με το κοστολόγιο που θα καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για την περίθαλψη των ασφαλισμένων τους, προβλέπεται προσαύξηση των κλειστών ενοποιημένων νοσηλίων και του ημερήσιου νοσηλίου στο ΕΣΥ κατά 50%, στην περίπτωση συμμετοχής Κοινωνικού Φορέα Ασφάλισης, και 20% στην περίπτωση που ο ασθενής δεν είναι ασφαλισμένος σε Κοινωνικό Φορέα Ασφάλισης.
Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται ο θεράπων γιατρός να συμφωνεί κατ' ιδίαν και να εισπράττει από τον ασφαλισμένο συμπληρωματική αμοιβή.

Παράλληλα, τίθεται στη διάθεση των ασφαλιστικών εταιρειών Συντονιστικό Τηλεφωνικό Κέντρο πανελλήνιας εμβέλειας. Ως αρμόδιο Συντονιστικό Τηλεφωνικό Κέντρο για τη λειτουργία, παρακολούθηση και συντονισμό των κλινών που διατίθενται από τα νοσοκομεία για την περίθαλψη όλων όσοι είναι ασφαλισμένοι σε ιδιωτική εταιρεία, ορίζεται το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Σε αυτό θα μπορούν να τηλεφωνούν τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες «ειδικές θέσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου