Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΛΥΣΗ ΓΙΑ TA ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΒΟΟΕΙΔΗ Πέρασε ομόφωνα η εισήγηση Θ.Κοκμοτού

Η μάστιγα των τελευταίων χρόνων με τα αδέσποτα βοοειδή στη Δωρίδα, φαίνεται να τιθασεύεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Κοκμοτού έλαβε ομόφωνη απόφαση για τη διευθέτηση του προβλήματος, σχετικά με τα βοοειδή που περιφέρονται αδέσποτα χωρίς επιτήρηση από τους κτηνοτρόφους στους οποίους ανήκουν, μέσα ...
στους οικισμούς και τους κοινόχρηστους χώρους.

Με τη θέσπιση του κανονισμού λειτουργίας των βοσκοτόπων και ελέγχου της αυθαίρετης βόσκησης επιβάλλονται πολύ τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες που αρχίζουν από 4.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση, με δικαίωμα διπλασιασμού, τριπλασιασμού και ούτω καθεξής σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ή υποτροπής.

Το θέμα αυτό αποτελεί μάστιγα για τις ορεινές κυρίως περιοχές του Δήμου Δωρίδας, όπου τα βοοειδή κυκλοφορούν μέσα στους οικισμούς, στους δρόμους, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές κλπ, προξενώντας μεγάλες καταστροφές στις περιουσίες των κατοίκων, δημιουργώντας κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς και για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Το ορεινό επαρχιακό δίκτυο είναι σε πολλά σημεία επικίνδυνο για τους οδηγούς από τα αδέσποτα βοοειδή που καταλαμβάνουν το κατάστρωμά του και γίνονται πρόξενοι ατυχημάτων. Το τριτοκοσμικό θέαμα της συνύπαρξης ανθρώπων και βοοειδών με ότι αυτό συνεπάγεται, με τις σβουνιές να «κοσμούν» τους δρόμους και τις πλατείες, δεν ταιριάζει σε μια περιοχή που θέλει να αναπτυχθεί και να αποτελέσει τουριστικό προορισμό.

Η εμπεριστατωμένη εισήγηση του Θανάση Κοκμοτού που έλαβε τα συγχαρητήρια της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, ψηφίστηκε όπως προαναφέραμε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και με την εφαρμογή της μπαίνει τέλος στην αυθαιρεσία κάποιων ασυνείδητων κτηνοτρόφων που δυσφημούν τόσο το επάγγελμα τους, όσο και την περιοχή μας.
http://dorida.blogspot.com/2011/08/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου