Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Η ετήσια ακροδεξιά μάζωξη στο Κλήμα Φωκίδας



Επειδή οι εποχές που έρχονται είναι δύσκολες και πρέπει να αποφασίσεις ‘με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις’, κάποιοι φαίνεται να έχουν διαλέξει συνοδοιπόρους.

Αξίζει να μεταφερθεί αυτούσιο το παράπονο των χρυσαυγιτών για τον φετινό ‘εορτασμό’ :...


Η σεμνή τελετή έγινε παρουσία των συγγενών των θυμάτων και εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων.
(έτσι εξηγείται η παρουσία γνωστών μας προσώπων;)

Αξιοπρόσεκτο είναι ότι για πρώτη φορά φέτος η οργάνωση της εκδήλωσης ΔΕΝ έγινε από τη νομαρχία όπως τις άλλες χρονιές αλλά από τον σύνδεσμο πολεμιστών του 5/42 συντάγματος ευζώνων.
(μην είστε και αχάριστοι, κοτζάμ μνημείο σας αναστηλώσανε πέρσι)

ΔΕΝ παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών που αυτό αποτελεί προσβολή στη μνήμη εκείνων που σφαγιάστηκαν από τους απάτριδες κομμουνιστές και θα πρέπει να ντρέπονται που φοράνε την τιμημένη στολή του Έλληνος Αξιωματικού. Μα πού να την βρούνε την ντροπή οι καρεκλοκένταυροι κομματικοί χαρτογιακάδες με τις δάφνες στα πηλίκια;
(τα ίδια άραγε να πιστεύουν και οι άλλοι παρευρισκόμενοι εκεί, αλλά να ντρέπονται να το φωνάξουν;)

Πάντως αξίζει προσοχής πως οι εκπρόσωποι των χρυσαυγιτών ήταν απ’ την οργάνωση της νοτιοδυτικής Ελλάδας, προφανώς οι απόγονοι αυτών που γλίτωσαν τη μάχη, πέρασαν στην Πάτρα και επάνδρωσαν τους ταγματαλήτες. Οι πατρινοί εμφανίστηκαν, οι ντόπιοι σε ποιες ζεστές αγκαλιές εκκολάπτονται ακόμα;
 http://tomantri.blogspot.com/2011/08/blog-post.html

18 σχόλια:

  1. Δηλαδή ο Δημαρχος Δελφων ειναι ακροδεξιός;Και ειναι μιασμα;Πω πω πω κακο που μας βρηκε απο τα ορφανα του Σταλιν..Καντε κανα παιδομαζωμα και μαζεψτε κανα κονσερβοκουτι να σφαξετε κανα βρεφος και αφηστε τους δεξιους στην ησυχια τους οσο σας αφηνουν να κυβερνατε.Γιατί στην ΕΣΣΔ θα ησασταν σφαγμενοι απο το Σταλιν οπως η μιση κεντρικη του επιτροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε κάνεις κάποια λάθη. Κατ αρχάς κανένας απο την Κεντρική επιτροπή των Μπολσεβίκων δεν πέθανε απο φυσικό θάνατο στο κρεβάτι του σπιτιού του, ο Στάλιν εξόρισε φυλάκισε και εκτέλεσε σχεδόν ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ της Κεντρικής επιτροπής που έκανε την Ρώσικη Επανάσταση.
    Το δεύτερο λάθος είναι ότι κανένα έγκλημα του Στάλιν δεν μπορεί να αποτελεί κολυμπήθρα του Σιλωάμ για αυτά που έγιναν στην χώρα μας.
    Οι Εγγλέζοι κατακτητές που αντικατέστησαν τους Γερμανούς κατακτητές βρήκαν για μοναδικούς συμμάχους τους συνεργάτες των Γερμανών. Έτσι έχουμε το παράδοξο οι φασίστες υμνητές του Χίτλερ να εμφανίζονται σαν Έλληνες αντιστασιακοί.
    Ο Φουσέκης πρέπει να μάθει να προσέχει τις παρέες του, αλλά τώρα πλέον είναι δύσκολο γι αυτόν, εκφράζει το "εθικοφρων στοιχείο" μαζί με όλα αυτά τα φασιστοειδή και τα χουντικά απολειφάδια που κάθε χρόνο κάνουν τις γιορτές μίσους και πλαστογραφίας της ιστορίας.
    Με τα δικαστήρια να βαραίνουν την σκιά του ο Φουσέκης δεν μπορεί παρά να εκφράζει κι αυτός την ΠΑΡΑΚΜΗ αυτού του χώρου που έφερε την Φωκίδα και την χώρα μας στην υπανάπτυξη και την καταστοφή.
    Η απογραφή μας εμφάνισε 40000 από 48000 πριν 10 χρόνια, 20% μείωση σε μια δεκαετία. Ας καμαρώσουμε για την ανάπτυξη που έφεραν αυτές οι πολιτικές στον τόπο μας και ας δούμε την ευθύνη αυτών που δεν βρέθηκαν ούτε μια μέρα εκτός εξουσίας στον τόπο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ο Ψαρρός δεν ήταν αγωνιστής της αντίστασης, μνημόσυνα θα κάνουν μόνο οι αριστεροί κονσερβοσφάκτες ΝΤΡΟΠΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ορολογιά με τα κονσερβκούτια που χρησιμοπειείς είναι μεταγενέστερη της αντίστασης , είναι ορολογία των παραπάνω "εθνικοφρόνων" του μεταεμφυλιοπολεμικού κράτους.
    Όσο για τον Ψαρρό δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους δολοφόνους της ομάδας του , ούτε τους παρέδωσε στον ΕΛΑΣ με αποτέλεσμα το τάγμα του να διαλύθεί από τον ΕΛΑΣ την μονη οργάνωση που απελεύθερωνε εδάφη και άφηνε σε αυτά να υπάρχει η ομάδα Ψαρρού όσο δεν τον ενοχλούσε. Οι φασίστες και οι Βασιλικοί της ομάδας Ψαρρού δημιούργησαν την πόλωση με τις δολοφονίες που διέπραξαν, ο Ψαρρός δεν είχε την θέληση ή το σθένος να αντισταθεί σε αυτούς με αποτέλεσμα την διάλυσή της ομάδας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή τον κομμουνιστοσυμμοριτοπολεμο τον βαφτισες εμφύλιο (ειναι πασιγνωστη και αποδεδειγμενη η συνεργασια Βουλγαρων κομμιταζηδων με ΕΑΜ και Γερμανους),το σφαγιασμό 300 αγωνιστων του 5/42 απο το Ζουλα ,καπετανοσφαγεα του ΕΛΑΣ, τη βαφτισες διαλυση (σκονταψαν κατα τη διάλυση και σκοτωθηκαν αραγε;),και το μισο λαο της Φωκιδας που τον ψηφισε το Φουσεκη χουντικα απολειφαδια.....Για αυτο οι κομμουνιστες δεν κυβερνησαν πουθενα με εκλογες αλλα παντα σφαζοντας και σκοτωνοντας...Γιατί ειναι γεννημενοι ραγιαδες και δεν το βλεπουν.Ευτυχως που δεν επικρατησαν και δεν τρωμε κρεας με τα κουπονια ακομα και εχουμε ρευμα και μετα τα τα μεσανυχτα!Γιατί το ΚΚΕ και ο Συριζα εχει μαυρα μεσανυχτα ακομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε ανώνυμε, έχεις πλήρη άγνοια της ιστορίας, στο μυαλό σου έχεις φτιάξει ιστορίες στις οποίες συνεργάζεται το ΕΑΜ ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς!!!! και με τους Κομιτατζίδες!!!!.
    Διάβασε καλύτερα άλλα ιστορικά βιβλία γιατί αυτά που έχεις διαλέξει προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και σε γελοιοποιούν.
    Μιας και η βλακεία είναι ανίκητη εμείς δεν έχουμε και πολλές ελπίδες πλέον σε τον διάλογο.
    Για την ιστορία μόνο, ο Ψαρρός κινούνταν στις περιοχές που ελευθέρωνε ο ΕΛΑΣ και όταν στελέχη του άρχισαν τις δολοφονίοες στελεχών του ΕΛΑΣ ο ΕΛΑΣ τον διέλυσε.
    Η διάλυση τους έγινε ύστερα απο μάχη στο Κλήμα και ορισμένες δυνάμεις του Ψαρρού που διεσώθηκαν πήγαν και κατατάχθηκαν στα Τάγματα ασφαλείας των Γερμανών στην Πάτρα.
    Όσο για την εκδήλωση στο Κλήμα φάνηκε οτι ο Φουσέκης κατέληξε να είναι ο κομπάρσος της παράστασης.
    Αυτά τα λίγα γιατι τα περισσότερα θα ήταν άχρηστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μιας και το βρήκα και σ αυτό μια ματιά "ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 1944-45"
    Εκδοση Ινστιτουτου Στρατιωτικής Ιστορίας του Γενικού Επιτελείου του Βουλγαρικού Λαϊκού Στρατού Τόμος Β σελίδες 78-82 Ετος εκδόσεως 1982

    Κατά την εξέλιξη των αμυντικών και σταθεροποιητικών επιχειρησεών της η 16η Μεραρχία Πεζικού σε συνεργασία αδελφοτητας και αλληλεγγύης μετα του Ελληνικού ΕΑΜ και τμημάτων του ΕΛΑΣ διεξήγαγε ισχυράν επίθεση εναντίον Ελλήνων Εθνικιστών πού αριθμούσαν περιπου 2500 ανδρες και ήταν οργανωμένοι στις ορεινές περιοχές Σμίτζα,Τσαλ Ντάγ,Μπόζ Ντάγ περιοχής Δραμας.
    Με την αδιάκοπη πάντα συνεργασία και αδελφοτητα μεταξύ των Βουλγαρικών στρατευματων ,Βουλγαρων Παρτιζανων και τμηματων ΕΛΑΣ στις 16 και 17 Σεπτεμβριου 1944 τμηματα της 16ης Μεραρχιας Πεζικου(σημ μεταφρ: Αυτή η μεραρχια απεκαλειτο από τους Ελληνες <> διοτι εκανε τις σφαγες στην Δραμα , Δοξατο κτλ τον Σεπτεμβριο Οκτωβριο 1941) συγκεντρωθηκαν στο Δοξατο-Προσωτσανη και σε επιχειρησή τους κατεστρεψαν ένα τμημα 600-700 άτομα Ελληνων Εθνικιστών νοτιως του χωριου Τσερέπλιανη (Μυρινα στα Ελληνικά)(σημ μεταφ: Προκειται για την μαχη που εδωσε το 19ο συνταγμα εθνικιστων με τακτικο Βουλγαρικο στρατο ο οποίος το εκυκλωσε σε πεδινη περιοχη και μετα από σκληρή μαχη και πληρη εξεντληση των πυρομαχικων αιχμαλωτιστηκαν οι εναπομειναντες 330 ανταρτες μαζυ με τον Συνταγματαρχη Ι.Παπαπετρου διοικητη του ηρωϊκού 31ου Συνταγματος στην Αλβανια και 14 άλλους αξιωματικούς.Μεταφερθηκαν ως αιχμαλωτοι στις φυλακες Σερρων και μετα την πλήρη αποχωρηση των Βουλγαρων από το Ελληνικο εδαφος παρεδόθησαν στους ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και δολοφονηθηκαν ομαδικα αλλα και μαρτυρικά μαζυ με άλλους κρατουμενους συνολικα 368 άτομα στο 13ο χλμ της οδού Σερρών-Βροντούς παρα την παρουσια στην Δράμα αντιπροσωπίας κυβερνησεως Γ.Παπανδρεου υπό τους υπουργους Λαμπριανίδη και Πορφυρογένη και στην Θεσσαλονικη του Γ.Μόδη. Οι υπουργοι το έμαθαν κατόπιν.)
    Στις 9 Οκτωβριου δύο ταγματα του 57ου Συνταγματος ενισχυμενα με ανταρτες του ΕΛΑΣ και Βουλγαρους παρτιζανους κετελαβαν τον σταθμο Νουστραλή και υπεχρέωσαν τους Εθνικιστες ανταρτες να οπισθοχωρήσουν στο χωριο Ζαριτζ( Ψηλή ραχη στα Ελληνικά)
    Συμφωνα με την απολυτη συνεργασια του Βουλγαρικου Λαϊκου Στρατού και της κυβερνησης του Πατριωτικού Μετωπου για την διοικηση των περιοχων του Αιγαιου μετα τις 9 Σεπτεμβριου και μεχρι τελους του μηνος απεσταλησαν μερικα βοηθητικά τμηματα σ ενισχυση των στρατιωτικων τμηματων σταθεροποιησις.
    Στις 22 Σεπτεμβριου ανδειχτηκε Διοικητης όλων των τμηματων εκει ο Συνταγματαρχης Ιβαν Ράντεφ (σημ μεταφρ: μιλουσε Ελληνικα καλύτερα από τους Ελληνες και ήταν γνησιος Πειραιώτης κομμουνιστης!!!)
    Με την βοηθεια των στρατιωτικων επιτροπων(σοβιετ), του στρατιωτικου Διοικητη του ΕΛΑΣ και την ηθικη ενισχυση των πολιτικων αρχων αποκατσταθηκε η ταξη στην περιοχη της χώρας αυτης.
    Η στιγμη είναι εκτακτη και εχει μεγαλη σημασια ,διοτι από ωρας 18 της 26ης Σεπτεμβριου 1944 τμηματα της 7ης Μεραρχιας Πεζικου που ειχαν πληρη συνεργασια με το ΕΛΑΣ δεχονται σφοδρα πυρα από τους Εθνικιστες ανταρτες ανατολικα του Στρυμωνα και σε εκετεταμενο προγεφυρωμα(μαχες Ν.Μπαφρας,Κορμίστας,Ηλιοκώμης,Πρωτης ,Αναληψης κτλ μεταξυ Βουλγαρο- Ελασιτων και Εθνικιστών) (Σημ: Οί εθνικιστες ανταρτες που αναφερουν οι Βουλγαροι είναι οι ανταρτες της ΠΑΟ και του Φωστεριδη-Τσαούς Αντών.)
    Με την συνεργασια πάντα του ΕΛΑΣ για την εξαληψη του προγεφυρώματος ο Διοικητης της 7ης Μεραρχιας Πεζικου μετεφερε το ιδιο βραδυ από το χωριο Ηρακλεια δυναμεις του 39ου Συνταγματος πεζικου που ήταν στην εφεδρεια με πυροβολικο και τεθωρακισμενη ίλη.
    Οι εθνικιστες ανταρτες αντιμετωπιστηκαν επιτυχως και αναγκαστηκαν να συμπτυχθουν παλι στα βουνα όπου και πριν ήταν οργανωμενοι ,οποτε ο ΕΛΑΣ με την συμπαράστασή μας τοποθετησε φρουρες και στελεχη διακυβερνησης στα χωρια της περιοχης αυτης.
    Στις 29-9-44 η Ανωτατη Διοικηση απεσυρε τμηματα της 2ας Στρατιας και τα ενσωματωσε στην 7η Στρατια.Κατοπιν εντολης των κυβερνησεων των συμμαχων κρατων και του σχεδιου που εκπονησε η Διοικηση του Βουλγαρικου Λαϊκού Στρατού οι δυναμεις μας έπρεπε να εγκαταλείψουν την περιοχη του Αιγαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Συνέχεια...........
    Μεταξυ 12-14 Οκτωβριου 1944 τελειωσε η μεταφορα του στρατιωτικου υλικου και από 12-21 Οκτωβριου 1944 ο στρατος που ειχε παραταχθει για σταθεροποίηση στο Αιγαίο άρχισε να υποχωρει προς Βορράν.
    Σημαντικά τμηματα της 7ης Μεραρχιας Πεζικου από τις 20-9-44 ειχαν παραταχθει στην περιοχη του Πετριτσιου και το 2ο Μηχανοκινητο Πυροβολικο καθως και τμηματα της 2ας Ιλης Ιππικου στο δρομο Σιδηροκάστρου -Κουλα βορειως του Μπελλες.
    Η 16η Μεραρχια Πεζικου( σημ μεταφραστή: αυτή πού κατεσφαξε την Δραμα- Δοξατο κτλ προ διετιας περιπου)και το 4ο Συνταγμα Πυροβολικου ακολουθησαν τον δρομο Δραμα-Ζυρνοβο-Νευροκοπι .Στις 25 Οκτωβριου εγκατεσταθησαν στην περιοχη Νευροκοπίου στα χωριά Ζεστοβο και Λιπιάστοβο.
    Την ημερομηνια αυτή εγκατελειψε τελικά τελικά ο Βουλγαρικος Λαϊκος Στρατος την περιοχη του Αιγαιου .Οι δυναμεις μας αυτές οργανωθηκαν αμυντικα στην γραμμη δυτικα του ποταμού Στρυμωνα και ανατολικα των χωριών Ζιλεν-Μάλκι-Βοτεν.
    Κατά τον χρονο της παραμονης των δυναμεων μας στην περιοχη του Αιγαιου μετα τις 9 Σεπτ 1944 τα στρατιωτικα μας τμηματα προσεφεραν σημαντικη βοήθεια στα Ελληνικα προοδευτικα στοιχεια στον αγωνα τους κατά των Γερμανοφασιστων και των άλλων εθνικιστων Ελληνων.
    Στην περιοχη εγκαταλείφθηκαν πολλα εμπορεύματα προμηθειες κτλ
    Οι καλες σχέσεις μεταξυ του ΕΛΑΣ και του Βουλγαρικου Λαϊκου Στρατού συνετελεσαν ώστε αρκετα υλικά μας να μεταφερθούν στην χωρα μας( ΣΗΜ: δηλαδη με απλά λογια οι Ελασιτες βοήθησαν τους Βουλγαρους να ξεγυμνωσουν όλη την Ανατολικη Μακεδονια - Θρακη από κάθε ιδιωτικο και δημόσιο πλούτο!!!)
    Ακόμη η αναπτυξη των αδελφικών σχεσεων με τον ΕΛΑΣ συνετελεσε στην ασφαλη υποχώρησή μας πλήν δυσκολιών στην περιοχη Ζυρνόβου όπου επεκρατησαν οι εθνικιστες ανταρτες.
    Η συνεργασια μας ακομη με το ΕΑΜ και το ΕΛΑΣ ειχε σαν αποτελεσμα με την βοήθειά μας να τους ανατεθει η εξουσια στην περιοχη αυτή του Αιγαιου.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ Σ ΕΣΑΣ
    http://clubs.pathfinder.gr/Iapetos_/669232

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Ιαπετέ , είναι καλό πράγμα η αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας, κακό είναι να γίνετε άκριτη μεταφορά οτιδήποτε μας αναφέρουν.
    Από τους Κομιτατζήδες του 1912 βλέπω ότι κάλυψες την χρονολογική διαφορά των δεκαετιών που σου έλειπαν και κατάφερες και έφτασες στον Βουλγαρικό Λαικό στρατό.
    Κανε τον κόπο και βάλε στο ψαχτήρι της Google για τους αντάρτες της ΠΑΟ και θα καταλάβεις οτι δεν χρειάζεται να τους υπερασπίζεσαι και τόσο. Φανεροί συνεργάτες των Γερμανών χωρίς καμία μάχη εναντίον τους.Ούτε οι Εγγλέζοι δεν τους είχαν αναγνωρίσει σαν αντιστασιακούς, αλλά τα ακροδεξιά κομμάτια που συνεργάστηκαν με τους γερμανούς τους θεωρούνήρωες, λογικό είναι μιας και οι φασίστες συνεργάτες των Γερμανών με αυτούς ταυτίστηκαν.
    Όσο για τα αρχεία που επικαλείσαι τα ανανδικνείουν αυτοί που δεν έχουν τίποτα να πουν μιας και η βασιμότητά τους δεν είναι και τόσο σίγουρη αν λάβουμε υπ όψιν πόσα τέτοια ψευδή αρχεία χρησιμοποιούσαν οι ομάδες σαν την ΠΑΟ και είχαν αποτέλεσμα την αποπομπή τους απο τους συμμάχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι έεε σας βολεύει αυτό . Αφού ήταν σύμμαχοι των Γερμανών άρα και των Βουλγάρων μπορείτε να μου δώσετε μια λογικη απάντηση γιατί οι Βούλγαροι όταν τους έπιασαν σε μάχη εναντίον τους δεν τους εκτέλεσαν οι ίδιοι αλλά τους παρέδωσαν στους ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ του ελας οι όποιοι τους εκτέλεσαν στη Βρόντου Σερρών;;;;;;;

    Αυτά που λέτε πέστε τα στα ανιστόρητα κνητακια γιατί εγώ πάτησα όλα τα ιστορικά χώματα της Μακεδονίας όπως το ΠΕΤΡΙΤΣΙ (δεν ξέρω αν σας λέει τίποτα το σύμφωνο Πετριτσιου μεταξύ ελας και βουλγάρων) και ξέρω από πρώτο χέρι τι έκαναν και τι υπέγραψαν οι πρακτορισκοι της Μόσχας εκεί εκεί.
    Σε προκαλώ να μου πεις ένα αγώνα εναντίον των βουλγάρων που έκανε ο Άλας και θα συνεχίσω στην επόμενη απάντηση μου με τα προδοτικά συμφωνά του Άλας με βουλγάρους και Γερμανούς και τις αποφάσεις της 5ης ολομελείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επειδή έχουμε ξεφύγει απο το θέμα της αρχικής ανάρτησης και δεν έχουμε τον χρόνο και την διάθεση να σας απαντήσουμε τόσο γιο την ορολογία που χρησιμοποιείτε, όσο και για το ασυνάρτηστο των γραφόμενών σας, σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να γράφετε στην δική σας σελίδα.
    Ο ΕΛΑΣ δεν συνεργάστηκε με τους Γερμανούς, αλλά πολέμησε τους Γερμανούς, στην βουλγαρία υπήρχαν δυνάμεις που πολέμησαν τους Γερμανούς και δυνάμεις που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς.
    Στην Ελλάδα υπήρχαν επίσης δυνάμεις που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς , αλλά λόγω του γεγονότος οτι στην συνέχεια συνεργάστηκαν και με τους Εγγλέζους διαστρεβλώνουν την ιστορία.
    Συνέχεια αυτής της διαστερύλωσης είναι οι γιορτές μίσους του μεταεμφυλιακού κρατους.
    Η συζήτηση για όλους αυτούς τους λόγους θα τελειώσει εδώ και θα συνεχιστεί σε επόμενη ευκαιρία με βάση κάποιο καινούργιο σχετικό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ6 Αυγούστου 2011 στις 9:44 μ.μ.

    Ο ΨΑΡΡΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΔΕΔΟΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΕΑΥΤΟΥΣ (ΩΡΑΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ!!!!) ΚΑΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΔΕΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΥΘΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ.

    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σταμάτησε η δημοσίευση άσχετων σχολίων περί συνεργασίας του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς στην Ακροναυπλία. Όσοι θέλετε να σχολιάσετε προσαρμοστείτε στο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολοι οι φασιστες εκει μαζευτηκαν, αφου εφτασαν στο σημειο να χειροκροτουν και τους φασιστες της χρυσης αυγης τι να πει κανεις για την καταντια τους!
    Ζητω η Εθνικη Αντισταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ! Εξω οι κουκουλοφοροι και οι ταγματασφαλιτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ "Δημοκρατικό" βλογκ .Κόβετε ότι δεν σας βολεύει και επιτρέπετε στον κάθε ανιστόρητο να βρίζει τους παρόντες που παρευρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν τους αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης που σφαγίασε ο Ελας ανήμερα του ΠΑΣΧΑ του 1944 ενώ οι Γερμανοί ήταν ακόμα στην Ελλάδα το 5/42 όπως ο Ελας και ο ΕΔΕΣ ανήκαν στο συμμαχικό στρατηγείο της Μέσης ανατολής από εκεί έπαιρναν εντολές και κοινός τους εχθρός ήταν οι Γερμανοί. Οι ηγέτες του ελας όμως όπως φαίνεται στη Φώτο http://farm2.static.flickr.com/1383/1071915942_28da5c8812_o.jpg (για να δείτε και να κατεβάσετε όλο το φύλλο εδω http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html κάντε αναζήτηση το ριζοσπάστη της 14-11-35)
    Έπαιρναν και από αλλού εντολές και είχαν άλλα σχέδια για τη μετακατοχική Ελλάδα γιαυτό διέλυσαν κατά τη διάρκεια της κατοχής όλες τις αντιστασιακές οργανώσεις που δεν άνηκαν σ αυτόυς ..
    Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΨΑΡΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 300 ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥ 5/42 ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΩΝ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ http://farm1.static.flickr.com/162/376744024_afae41e827_o.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε με το όνομα Ρουμελιώτης,
    Μόνο κάποιος που δεν έχει καμία ιστορική βάση μπορεί να παρουσιάζει δημοσιεύματα του Ριζοσπάστη του 1935 για να δικαιολόγησει αυτά που έγιναν το 1944.
    Αιτία για όσα έγιναν ήταν ο αφοπλισμός του ΕΛΑΣ σε διάφορες περιοχές απο τις ομάδες Ψαρού και οι δολοφονίες και φυλακίσεις απο τον Δεδούση και άλλους φιλομοναρχικούς και αντικομουνιστές που λειτουργούσαν προβοκατόρικα και χωρίς κανένα έλεγχο και σεβασμό ούτε καν απέναντι στον Ψαρρό, Αυτή ήταν η αιτία της καταστροφής του 5/42 και η αιτία του χαμού του Ψαρρού.

    Δεν σου βάζω σήμερα αποσπάσματα απο αυτά που λέει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Διάβασε τι γράφει ένας απο τους αρχηγούς του 5/42 ο Ιωάννης Παπαθανασίου

    Αυθαίρετες ενέργειες του Λοχαγού Ευθύμιου Δεδούση
    .....Εκήρυξε την περιοχή Β. Δωρίδος σε κατάσταση πολιορκίας.
    Συνέλαβε τα μέλη της περιφερειακής επιτροπής του ΕΑΜ Δωρίδος. Αφόπλισε το αρχηγείο του ΕΛΑΣ Δωρίδος και τις μαχητικές ομάδες Πενταγίων και Κροκυλίου.
    - Έκοψε τις τηλεφωνικές γραμμές.
    - Συνέλαβε ομήρους και, αφού παρέλαβε τον οπλισμό και τους εφοδιασμούς του ΕΛΑΣ, εκινήθη, διά νυκτός, προς την περιοχή Ευπαλίου, ένθα ο Σταθμός Διοικήσεως του ΙΙ Τάγματος του 5/42 υπό τον Καπετζώνη.

    Κατά κακή μοίρα, ομάδα του 4ου λόχου Δεδούση, που προσπαθούσε ν' αφοπλίσει τη μαχητική ομάδα Κροκυλίου, εφόνευσε τον υπεύθυνο του ΕΑΜ στο χωριό, Βάρσο, τη στιγμή που, αρνούμενος να παραδοθεί, επεχείρησε να δραπετεύσει.

    Ο Μπαϊζάνος, μετά τα γεγονότα αυτά, έσπευσε να συναντήσει τον Ψαρρό και να τον πληροφορήσει για τα διαδραματισθέντα. Ο Ψαρρός, έκπληκτος και οργισμένος για τις αυθαίρετες ενέργειες του Δεδούση, τον διέταξε, τηλεφωνικώς, ν' απελευθερώσει αμέσως τους ομήρους και να επιστρέψει τον οπλισμό και τα εφόδια. Ο Δεδούσης άφησε αμέσως ελευθέρους τους ομήρους, δεν ήθελε, όμως, να επιστρέψει τον οπλισμό προτού ο Νικηφόρος επιστρέψει τα αφαιρεθέντα, στο Σερνικάκη, στρατιωτικά είδη.

    Όλα όσα συνέβησαν με τις απροσδόκητες και αψυχολόγητες ενέργειες του Δεδούση, και ιδίως ο φόνος του Βάρσου, άναψαν στο κατακόρυφο το μίσος και το πάθος του ΕΛΑΣ προς το 5/42 και εβάρυναν αποφασιστικά στην τραγική μοίρα του Συντάγματος.
    Δημιούργησαν σ' ολόκληρη την περιοχή της Φωκίδας ατμόσφαιρα ανησυχητική και εκρηκτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και παρακάτω...
    Ο Δεδούσης που λόγω χαρακτήρος, ηλικίας και του φανατισμού του, δεν διέθετε τη σωφροσύνη του Ψαρρού ούτε την οξυδέρκεια του στην ορθολογική εξέταση των διαδραματιζομένων και στη διατήρηση των ισορροπιών, έγινε θύτης αλλά και θύμα συγχρόνως, γιατί έπεσε στη παγίδα των κομμουνιστών.
    Όταν λοιπόν ο Ψαρρός ανέθεσε τη Διοίκηση του Ι Τάγματος όπου υπήγετο και ο Δεδούσης, στον Παπαθανασίου, μία από τις κύριες εντολές του όπως προαναφέρθηκε ήταν να λάβει ο τελευταίος κάθε απαραίτητο μέτρο ώστε ο Λόχος Δεδούση να προστατευθεί από πιθανότατη εχθρική ενέργεια του ΕΛΑΣ. Συγχρόνως να παραπέμψει τον Δεδούση σ' ανταρτοδικείο ώστε να έχει δικαιολογία έναντι των αδιστάκτων κατηγόρων του ότι δεν έμεινε ατιμώρητος ο φόνος του Βάρσου.

    Για να προστατευθεί, συνεπώς, ο Δεδούσης και για να μη μετακινήσει το ΙΙ Τάγμα ο Ψαρρός εδέχθη να παραμείνει στη μειονεκτική περιοχή του Κλήματος. Είχε, ακόμη, την ελπίδα πως η ΠΕΕΑ έστω και καθυστερημένα θα επενέβαινε εγκαίρως και δραστικώς ώστε η αναφυείσα αναταραχή να κοπάσει.
    Αντιθέτως, η όλη στάση του Δεδούση ακόμα και μετά τα γεγονότα δεν ήταν η ενδεδειγμένη: Ήξερε ότι έγινε από τη Μονάδα του ένα έγκλημα, αναμφίβολα τυχαίο, που δεν το ήθελε ούτε και το επεδίωκε. Όμως είχε ηθική ευθύνη την οποία έπρεπε ν' αναλάβει δεχόμενος κάθε μέτρο που θ' απεφάσιζε ο Διοικητής του και θα εξασφάλιζε την ακεραιότητά του χωρίς να χυθεί ούτε σταγόνα αίματος. Γιατί είναι βέβαιο πως ήξερε ότι ούτε αυτός με το Λόχο του ούτε και ο Ψαρρός με το Σύνταγμά του είχαν την δυνατότητα ν' αποκρούσουν επιθετική ενέργεια του πολυαρίθμου και ισχυρότερου ΕΛΑΣ, που, οπωσδήποτε, θα επακολουθούσε.
    Και όμως το πείσμα του και το αντικομμουνιστικό του μένος του τον παρέσυραν μέχρι το μοιραίο τέλος, στη μη συμμόρφωση του με τις διαταγές του Ψαρρού, που ήσαν οι μόνες ενδεδειγμένες για την αποτροπή της καταστροφής του 5/42. Δυστυχώς, όπως θ' αναγραφεί στα κατωτέρω, και σε άλλα στοιχειώδη λάθη υπέπεσε ο Λοχαγός. ΜΟΙΡΑ ΑΓΕΙ!

    Αυτό που συνέβη κατά την γνώμη μας ήταν το εξής;
    Ο ΕΛΑΣ με το στρατό των 25000 ανδρών που απελευθέρωνε τμήματα σε ολόκληρη την επικράτεια και δεν θα μπορούσε να ανεχθεί τις δυνάμεις μερικών δεκάδων άκαπνων αντικομουνιστών του 5/42 στα μετόπισθεν του να κινούνται εναντίων των οργανωμένων κομματιών του.
    Ο Ψαρρός απο την στιγμή που δεν είχε την πυγμή και την θέληση να επιβληθεί σε αυτά τα κομμάτια είχε το τέλος του προδιαγραμμένο.
    Οι Εγγλέζοι θέλανε την διχόνοια , θέλανε να προετοιμάσουν την δική τους κατοχή της χώρας μετά την φυγή των Γερμανών και γι αυτό συντηρούσαν δυνάμεις που δημιουργούσαν προβλήματα στον ΕΛΑΣ.

    Η συντήρηση μέχρι σήμερα των γιορτών μίσους είναι κομμάτι του μεταεμφυλιακού κράτους μας και σε αυτές οι ακροδεξιά και οι υμνητές του Χίτλερ εμφανίζονται σαν πατριώτες την στιγμή που έπαιξαν τον πιο προδοτικό ρόλο.

    Οι περισσότεροι απο τους μετέχοντες στο 5/42 έφυγαν για τα χωριά τους χωρίς να ρίξουν ντουφεκιά μόνο το τμήμα Δεδούση χτυπήθηκε και διαλύθηκε ταχύτατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΟ 5/42 ΕΙΧΕ ΔΙΑΛΥΘΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ......

    .ΕΔΕΙΞΑ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΤΟΥ 35 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ..................

    ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Σ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ .....

    AΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 5/42 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ
    ΕΙΣ ΣΤΡΩΜΗΝ ΓΚΙΩΝΑΣ
    (13-14 ΜΑΪΟΥ 1943)
    Το Σύνταγμα την 1ην Μαϊου .............
    ...........Ο ΕΛΑΣ, με πρόφαση τας επιχειρήσεις των Ιταλών συνεγκέντρωσε εις περιοχήν Μαυρολιθαριού τα αρχηγεία Αττικής, Δωρίδος, Λοκρίδος κλπ., δυνάμεως 800 ανδρών, δηλ. όσους αντάρτας είχε εις Στερεάν και Θεσσαλίαν. Οι Άγγλοι την 10ην Μαϊου 1943 ενίσχυσαν δια μιας ακόμη ρίψεως το Συντ/γμα και η δύναμις ηυξήθη εις 210 άνδρας. Την 11ην Μαϊου ο Τζεφ έδωσεν εντολήν εις το Συν/γμα (εκτελών δήθεν διαταγή του Στρατηγείου Μ. Ανατολής) να παραδώση οπλισμόν 100 ανδρών εις το ΕΛΑΣ, το οποίον θα αντικαθίστα ..............................
    ...............................................Ο Ταξίαρχος Έντυ διεμαρτυρήθη προς τον Άρην εντονότατα εξ ονόματος του Στρατηγείου Μ. Ανατολής δια την διάλυσιν του 5/42 Συν/τος ειπών επί λέξει:

    ENTY : Η πράξις αύτη του ΕΛΑΣ είναι εχθρική και στρέφεται κατά του Συμμαχικού Στρατηγείου Μ. Ανατολής, διότι το 5/42 είναι σύμμαχον τμήμα συγκροτηθέν κατόπιν εντολής τούτου.

    ΑΡΗΣ : Και ο ΕΛΑΣ είναι σύμμαχος του Στρατού της Μ. Ανατολής
    ΕΝΤΥ : Συμφωνώ, αλλά αυτό που εκάματε αποτελεί εχθρικήν πράξιν και θα επιβραδύνη κατά πολύ την απελευθέρωσιν της Ελλάδος.
    ΑΡΗΣ : Aυτό αφορά ημάς. Σας παρακαλώ να μην αναμειγνύεσθε εις τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας.
    ΨΑΡΡΟΣ : (π ρ ο φ η τ ι κ ό τ α τ α) ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΜΑΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΕΝΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΦΑΛΜΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΠΑΛΙΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ .........
    http://clubs.pathfinder.gr/542psarros/200398
    ------------------------------------.
    ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Β' ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ 5/42 ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΣ (29/5 - 24/6/1943) ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ http://clubs.pathfinder.gr/542psarros/218727

    ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΟΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΕΔΟΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ...ΔΗΛΑΔΗ..ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ .ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ............

    ΟΙ ΛΕΠΤΡΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ 44 (ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΓΙΑΣΟΥΝ Τ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΣΕΒΟΝΤΑΝ) ΕΔΩ http://clubs.pathfinder.gr/542psarros/196910

    ΑπάντησηΔιαγραφή