Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ηλικιωμένος παραλίγο να κάψει τον Παρνασσό...



-Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Λαμίας για εμπρησμό από αμέλεια
-Δεν είναι εμπρηστής αλλά ένας άνθρωπος που χρειάζεται βοήθεια
-Τι λέει το ρεπορτάζ του LamiaReport

Χθες βράδυ λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα η πυροσβεστική έτρεχε για να σβήσει πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στους πρόποδες του Παρνασσού πάνω από την Άνω Τιθορέα (Βελίτσα).
Ευτυχώς την πρόλαβαν και δεν πήρε διαστάσεις, που σε συνδυασμό με τους ανέμους θα μιλούσαμε σήμερα για μεγάλη καταστροφή. <<Αν η φωτιά είχε μπει λίγο παραπάνω, θα είχε καεί όλο το ελατόδασος του Παρνασσού>>, είπε χαρακτηριστικά στο LamiaReport κάτοικος της περιοχής.
Οι πυροσβέστες, με τη βοήθεια μοναχών από κοντινό μοναστήρι, εντόπισαν πεσμένο ...μέσα στο δάσος έναν 83χρονο κάτοικο της Τιθορέας. Ο παππούς προσπάθησε να ανάψει φωτιά με αναπτήρα και κατά λάθος έβαλε φωτιά που θα μπορούσε να ήταν καταστροφική.

Τι δουλειά είχε ο 83χρονος στο δάσος - Τι λέει το ρεπορτάζ

Επειδή στην περιοχή έχουν μπει πολλές πυρκαγιές το τελευταίο χρονικό διάστημα θα ήταν εύκολο κανείς να φορτώσει σε ένα ηλικιωμένο και τις προηγούμενες. Οι αξιωματικοί της Π.Υ δεν πιστεύουν ότι ο παππούς είναι εμπρηστής, αλλά αντιθέτως άτομο που χρειάζεται τη φροντίδα και την υποστήριξη της πολιτείας.
Μιλήσαμε με αρκετούς κατοίκους της περιοχής και το ρεπορτάζ λέει ότι ο 83χρονος μένει μόνος του σε ένα τροχόσπιτο στην άκρη του χωριού. Δεν έχει κανέναν να τον φροντίζει και τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνάει μέσα στο δάσος περπατώντας. Πολλές φορές μάλιστα όταν πέφτει το σκοτάδι κοιμάται όπου βρεθεί και το ξημέρωμα επιστρέφει στο "σπίτι".
Οι μοναχοί, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, τον έχουν δει αρκετές φορές να κυκλοφορεί το βράδυ στο δάσος σαν "φάντασμα". Έχει πάντα μαζί του αναπτήρα και ανάβει φωτιά για να ζεσταθεί ή πολλές φορές και για να δει το δρόμο, όπως έκανε χθες βράδυ όταν σκόνταψε και βρέθηκε πεσμένος λίγο πιο κάτω σε ρεματιά.
Δυστυχώς ο παππούς χωρίς να το καταλαβαίνει είναι εν δυνάμει εμπρηστής...

Ότι δεν υπάρχει κράτος πρόνοια, το ξέρουμε.

ΌΜΩΣ, οι κάτοικοι γνωρίζουν, ο δήμος γνωρίζει, τώρα γνωρίζει και ο εισαγγελέας.

Ας βοηθήσουν αυτόν τον άνθρωπο που δεν έχει κάποιον να του προσφέρει ούτε ένα πιάτο φαγητό να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια που του απομένουν αξιοπρεπώς...
http://www.lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου