Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΚΟΥΝΗΣΑΝ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ 5 ΡΙΧΤΕΡ Επίκεντρο του σεισμού η Ναύπακτος


Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Κυριακή απόγευμα στις 17:35 με επίκεντρο τη Ναύπακτο.

Η δόνηση ήταν σύντομη, μερικών δευτερολέπτων, αλλά απότομη και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Δήμους Ναυπακτίας , Δωρίδας , Πατρών αλλά και στο Δήμο Δελφών.

Το εστιακό βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα και πολύ κοντά στη Ναύπακτο...


Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες σημαντικές και εκτεταμένες ζημιές.

Στη Ναύπακτο επί της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη λίγο πριν τη γέφυρα της Βαριάς,τριόροφη οικία εμφάνισε σοβαρές ρωγμές στον φέροντα σκελετό.Στην πολυκατοικία αυτή υπάρχουν 14 διαμερίσματα και διαμένουν 40 άτομα.

Η παρέμβαση του δημάρχου Ναυπακτίας Γιάννη Μπουλέ, από την Σικελία όπου βρίσκεται ήταν άμεση, αφού προέτρεψε τους κατοίκους, με έξοδα του Δήμου να διαμείνουν τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες σε ξενοδοχεία της πόλης,ενώ αύριο αρμόδιο κλιμάκιο θα εξετάσει το κτίριο.

Με νεώτερη ανακοίνωσή του το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο αναφέρει ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στις 17.35 στη Ναύπακτο είναι της τάξης των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και όχι 4,8 όπως αρχικά είχε ανακοινώσει. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το επίκεντρο της δόνησης είναι 20 χιλιόμετρα βοριοανατολικά της Πάτρας και ένα χιλιόμετρο από την πόλη της Ναυπακτου, με εστιακό βάθος τα πέντε χιλιόμετρα.

Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών δρ. Ευθύμιος Λέκκας, υπογράμμισε ότι ο σεισμός αυτός αποτελεί συνέχεια των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη θαλάσσια περιοχή του Πατραϊκού Κόλπου.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα ο σεισμός ήταν της τάξης των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το γεγονός δεν εμπνέει ανησυχία καθώς ο καθηγητής θεωρεί ότι τα σεισμικά ρήγματα στην περιοχή δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 5 Ρίχτερ.

Πάντως, δεν απέκλεισε να υπάρξουν και άλλες σεισμικές δονήσεις τις επόμενες ώρες και ημέρες, κάτω πάντως από 5 Ρίχτερ.


http://dorida.blogspot.com/2011/08/47.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου