Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ. ΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ 3ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΡΝΑΚΙ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ”: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ. ΔΕΛΦΩΝ ΤΗΣ 3ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΡΝΑΚΙ»

Συνήλθε τη Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011 το Δημ. Συμβούλιο του Δήμου Δελφών στην Άμφισσα, με 23 θέματα εγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη Το υπ αριθμόν 22 ήταν η συζήτηση για γνωμοδότηση στην πρόταση ενοικίασης της έκτασης «Λαρνάκι» στη εταιρία S&B.

Η ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ” ήταν εκεί.

1. Απουσίαζαν ορισμένοι Αντιδήμαρχοι καθώς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου....


2. Εισηγητής στο θέμα «Λαρνάκι» ήταν η Αντιδήμαρχος κα Λαΐνη.

3. Η εισήγηση της δεν διανεμηθεί στους Δημ. Συμβούλους όπως είχαν διανεμηθεί οι εισηγήσεις για τα υπόλοιπα 22 θέματα. (!) Υπήρξαν αντιδράσεις, με αποτέλεσμα εκτός από τη θυμηδία, την παρέμβαση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δ.Συμβουλιου για να προχωρήσει η διαδικασία.

4. Ετέθη θέμα παρουσίας της κας Λαΐνη στο Δ.Σ. σύμφωνα με το άρθρο 99 του Νόμου του «Καλλικράτη». Η συζήτηση εξετράπη, και σχεδόν, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου «απεκλήθη» ως Γενική Συνέλευση, τέως και νυν εργαζομένων στην εταιρία S&B!... Ο Δημ. Σύμβουλος κος Καρδαράς ονομάτισε περί τους 10 (!) Δημ. Συμβούλους ως έχοντες επαγγελματική σχέση οικογενειακώς με την εταιρία, ο δε Δημ. Σύμβουλος κος Ιωσηφιδης διετύπωσε την άποψη ότι κάποιοι το Δ. Συμβούλιο, το έχουν μπερδέψει με συνεδρίαση του Συλλόγου Παρθένων Κορασίδων!...

5. Η εισήγηση της κας Λαΐνη ήταν η θέση της εταιρίας και διετυπώθη ευθαρσώς ως εισήγηση του Δημ. Συμβουλίου.

6. Υπήρξαν τεκμηριωμένες αντιθέσεις για τα εισηγημένα που υποδείκνυαν την αδυναμία και την ακινησία του Δήμου Δελφών.

7. Υπήρξε δήλωση παντελούς άγνοιας για το θέμα, ακόμα και για το τη τοποθεσία «Λαρνάκι» από Δημ Σύμβουλο (κο Κορομπίλη) και ο άνθρωπος αυτός θα ψήφιζε για την τύχη της Ιτέας αλλά και όλου του Δήμου για τα επόμενα 10 χρόνια!...

8. Το λόγο πήραν μερικοί Δημ. Σύμβουλοι, ψηφοφορία ΔΕΝ έγινε και ο Πρόεδρος του Σώματος δήλωσε ότι μετά την απομαγνητοφώνηση, οι απόψεις των ομιλησάντων θα σταλούν στην Λιμενική Επιτροπή.

Ο Σύλλογος ”ΚΑΡΤΕΡΙΑ” μέσω του Προέδρου της, διατύπωσε την πρόταση της:
Εφ όσον ο Πρόεδρος του Λιμ. Ταμείου Ν. Φωκίδας αρνείται να εξηγήσει στο Δημ. Συμβούλιο, εφ όσον υπεκφεύγει και εφ όσον τον Νοέμβριο του 2011 τελειώνει η “δοτή” (όπως την έχει αποκαλέσει ο κος Δήμαρχος) θητεία του, να υποχρεωθεί σε παραίτηση (είναι δυνατόν) να προταθεί στην Περιφέρεια για διορισμό, νέος Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, αποδεκτός διαπαραταξιακά από το Δημοτικό Συμβούλιο στο Λιμ. Ταμείο Ν. Φωκίδας και όλοι μαζί από κοινού να προσπαθήσουν το καλύτερο για τον τόπο.
Επίσης ότι τα Δημ. Συμβούλια δεν γνωμοδοτούν (δεν είναι Νομικοί Σύμβουλοι) παρά μόνο αποφασίζουν.
Τέλος ότι η υπεράσπιση της ευνομίας και της ισονομίας είναι καθήκον όλων μας και για τους μη προσαρμοζόμενους στους κανόνες και τους Νόμους, υπάρχουν τα Δικαστήρια, Ελληνικά και Ευρωπαϊκά. Ο νοών νοείτω.

Οι εξελίξεις όμως τρέχουν για το «Λαρνάκι» και θα σας ενημερώνουμε εκτενώς και συντόμως . Το σίγουρο όμως είναι ένα: Τίποτα πλέον δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί. Όλα θα είναι για ενημέρωση όλων και ο καθένας θα αναλάβει τι ευθύνες του.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου