Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες για Γαλαξιδι Επιτήδειοι εισπράττουν παράνομα τα τέλη ελλιμενισμού




-Β. Καραγιάννης, αντιδήμαρχος :”Δέχομαι συνεχώς παράπονα με τελευταίο αυτό Γάλλου υπήκοου”
-Θ. Κατσαρός, πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου: «Να μου γίνει επώνυμη και συγκεκριμένη καταγγελία για να πάω στον εισαγγελέα»
-Θα επαναδημοπρατηθεί η καφετέρια «Θάλασσα» ενώ ο ενοικιαστής  του «Μαϊάμι» θα πρέπει να το εγκαταλείψει άμεσα μετά την απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Λειβαδιάς

Δημοσιευύτηκε στην Ωρα της Φωκίδας
Επιβεβαίωσε τις καταγγελίες ο αντιδήμαρχος  του δήμου Δελφών με ευθύνη για το Γαλαξίδι Βασίλης Καραγιάννης  ότι ιδιώτες της περιοχής εισπράττουν παράνομα  χρήματα  από τους ιδιοκτήτες ...
σκαφών  που ελλιμενίζονται στο Γαλαξίδι  .
Τα χρήματα αυτά κανονικά θα έπρεπε να τα εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο που έχει έδρα την Ιτέα αλλά κάτι τέτοιο  φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο, τουλάχιστον στην ολοτητά του, αφού η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν ενέκρινε την εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη εργαζόμενου με αυτό το αντικείμενο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Χτες το μεσημέρι δεχτήκαμε ανώνυμο τηλεφώνημα στην εφημερίδα από κύριο ο οποίος μας κατήγγειλε το γεγονός ότι ιδιοκτήτες παρακείμενων καταστημάτων παρουσιάζονται στους ιδιοκτήτες σκαφών ως υπάλληλοι του Λιμενικού Ταμείου και εισπράττουν τα χρήματα που πληρώνουν τα σκάφη εν είδη φόρου για τον ελλιμενισμό τους.
Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον αντιδήμαρχο κο Καραγιάννη ο οποίος μας επιβεβαίωσε το γεγονός λέγοντας μας χαρακτηριστικά ότι δέχεται αρκετά παράπονα από τους ιδιοκτήτες σκαφών, με τελευταίο παράδειγμα ένα Γάλλο υπήκοο ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του για το λόγο αυτό και του εξέφρασε στα …..γαλλικά τη δυσαρέσκεια του . 
Στη συνέχεια και μιας και η αρμοδιότητα ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο Ιτέας επικοινωνήσαμε με τον προεδρό του κο Κατσαρό ο οποίος δήλωσε άγνοια των τελευταίων γεγονότων , παραδεχόμενος ωστόσο ότι στο παρελθόν τον είχε απασχολήσει ανάλογο θέμα  και τότε είχε προκαλέσει σύσκεψη με την παρουσία εισαγγελέα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.
«Ας μου γίνει επώνυμα η καταγγελία και ας μου υποδείξουν ποιος τα κάνει αυτά και  τότε την άλλη  ώρα θα επιληφθεί του θέματος η ελληνική δικαιοσύνη»  θα μας πει χαρακτηριστικά ο κος Κατσαρός και θα συνεχίσει λέγοντας  ότι « ως Λιμενικό Ταμείο αποφασίσαμε κάθε πρωί να γίνεται η καταγραφή των ελλιμενισμένων σκαφών από τους συνεργάτες μας κκ Σφέτζου και Η. Χαλδεάκης  και κάθε απόγευμα να πηγαίνουν να εισπράττουν τα χρήματα για να τα αποδώσουν στο ταμείο μας. Φαίνεται όμως ότι οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το μεσημέρι , που εκ των πραγμάτων δεν έχουμε υπάλληλο  να επιληφθεί του θέματος,  και κάνουν χρυσές δουλειές» .
Τέλος να σημειώσουμε ότι ο κος Κατσαρός ξεκαθάρισε ότι η υπόθεση με την καφετέρια «Μαιάμι» στην παραλία της Ιτέας έχει οριστικά τελειώσει και μετά από αποφαση του διοικητικού πρωτοδικείου Λειβαδιάς ο μέχρι σήμερα ενοικιαστής θα πρέπει να το εγκαταλείψει γιατί έχει τελειώσει οριστικά ο χρόνος μίσθωσης που οριζόταν μέσω του συμβολαίου που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές.
Σε ότι αφορά την καφετέρια «Θάλασσα» θα χρειαστεί να δημοσιευτεί εντός των επόμενων ημερών και νέα προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος γιατί η πρώτη ήταν άγονη αλλά και διότι άλλαξαν κάποιοι όροι της δημοπράτησης
http://www.orafok.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου