Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Διαδηλώσεις στη Ραμάλα λόγω της επίσκεψης Παπούλια, φυλακίσεις και δολοφονίες την ίδια ώρα απο το Ισραήλ


Διαδηλώσεις κατά του Παπούλια ξέσπασαν στη Ραμάλα , τη Τρίτη,με αίτημα την απέλασή του, εξαιτίας της συνεργασίας  της κυβέρνησης Παπανδρέου με το ισραηλινό κράτος στο ζητημα της απαγόρευσης του απόπλου του στολίσκου της ελευθερίας από τα ελληνικά λιμάνια.
Τα καλέσματα είχαν γίνει για‎‎‎‎‎‎ καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Al-Manara στο κέντρο της πόλης Ραμάλα  λόγω της επίσκεψης του Έλληνα Προέδρου Κάρολου Παπούλια στην Παλαιστινιακή Αρχή και στον πρόεδρο ...
Μαχμούντ Αμπάς.

Τα καλέσματα έγιναν από διάφορες παλαιστινιακές οργανώσεις νεολαίας στο Facebook. "Το κίνημα των ανεξάρτητων νέων», «η Συνάντηση της Παλαιστινιακής Νεολαίας» και «οι Νέοι Παλαιστίνιοι» κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στην διαμαρτυρία ενάντια στην επίσκεψη και στην καταδίκη των θέσεων της Ελλάδας ως συνεργού στο σιωνιστικό εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, κάλεσαν την Ελλάδα να επανεξετάσει την απαγόρευσή της στην αναχώρηση του «Στόλου της Ελευθερίας 2».

Προηγουμένως ο Παπούλιας έγινε δεκτός από τον ,κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου,πρόεδρο του Ισραήλ Σιμον Περες ,ο οποίος εξήρε τη συνεισφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου στην αποτροπή του απόπλου του στόλου των "τρομοκρατών" για τη Γάζα.

Η Χαμάς  καταδίκασε τη συνάντηση Αμπας με τον Παπούλια υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους αποτελεί περιφρόνηση των παλαιστινίων και  πλήρη υποταγή στα παραγγέλματα των σιωνιστών.
Στο μεταξύ  342 ακτιβιστές από φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις  μπλοκαρίστηκαν στο αεροδρόμιο του Ρουασύ (Γαλλία) και της Γενεύης  (Ελβετία) και δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνα για τη Παλάιστίνη ,μετά από πιέσεις της ισραηλινής κυβερνησης και φιλοσιωνιστικών οργανώσεων στις αεροπορικές εταιρείες.
Ακόμη 124 ακτιβιστές που κατάφεραν να φθάσουν στο αεροδρόμιο του Τελ Αβιβ συνελήφθησαν,το προηγούμενο Σαββατο  από την ισραηλινή αστυνομία και οδηγήθηκαν οι 85 από αυτούς σε φυλακή κοντά στην έρημο Νεγκεβ και σε 39 σε φυλακή κοντά στο Τελ Αβιβ ,χωρίς να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν επαφή με δικηγόρους.
Σήμερα το πρωί  ο τρομοκρατικός ισραηλινός στρατός πυροβόλησε και σκότωσε 19 χρονο παλαιστίνιο στη Ναμπλους ,ενώ σε αεροπορική επιδρομή κατά σιδηρουργείου στη Γάζα τραυματίστηκε σοβαρά μία γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου