Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αίτημα για αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών του Διστόμου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 01.07.2011

«Ζητάμε την άμεση αποζημίωση των Αμπελοκαλιεργητών του Διστόμου...»
Με επιστολή τους προς τον ΕΛΓΑ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης και ο πρόεδρος του ΑΣΟ Διστόμου Ευστάθιος Καστρίτης, ζητούν την άμεση αυτοψία και την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη, δίκαιη και υποχρεωτική αποζημίωση των Αμπελοκαλλιεργητών μετά την ολοσχερή καταστροφή της ...
παραγωγής τους.
Ακολουθεί η επιστολή:

Λιβαδειά 01-07-2011                                                                                                Α.Π. 797
Προς: ΕΛΓΑ
Μεσογείων 45, Αθήνα, Τ.Κ. 11510
Κοινοποίηση:
1) Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
2) Βουλευτές Ν. Βοιωτίας
3) Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Κύριοι,
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε και γραπτώς, αν και νομίζουμε πως είστε γνώστες, για τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η σταφυλική μας παραγωγή από την πρωτοφανή επέλαση ακραίων καιρικών φαινομένων κατά το μήνα Μάιο και Ιούνιο, τόσο στην περιοχή μας όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Στην αμπελουργική καλλιέργεια της περιοχής Διστόμου Βοιωτίας, η ζημιά είναι δραματική. Στις περισσότερες περιπτώσεις η ζημιά είναι ολική. Οδεύουμε λοιπόν προς ολική καταστροφή της φετινής σταφυλικής παραγωγής καθώς και σε ικανή μείωση της παραγωγής του επόμενου έτους, γιατί τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποβοηθούν την εξάπλωση του μύκητα του περονόσπορου που γίνεται ανθεκτικός σε κάθε ψεκασμό, ο οποίος ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί εξαιτίας της εναλλαγής των καιρικών φαινομένων.
Εμείς θεωρούμε πως η πρωτοφανής ανάπτυξη και εξάπλωση του μύκητα δεν ήταν δυνατόν να αντιμετωπισθεί με όσα μέσα διαθέτουμε. Και άρα, δεν βρισκόμαστε σε μια συνήθη αρρώστια του αμπελιού αλλά σε μια πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή.
Επειδή στην περιοχή μας επικρατεί βαθειά οικονομική ύφεση, και είμαστε αποκλειστικά αμπελοκαλλιεργητές, ζητάμε:
·                  Την άμεση αυτοψία στα αμπέλια μας από επιτροπή επιστημόνων.
·                  Την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη, δίκαιη και υποχρεωτική αποζημίωσή μας για την ολοσχερή καταστροφή της παραγωγής μας.

 Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Ο. Διστόμου                   Ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Λιβαδειάς
         Καστρίτης Ευστάθιος                                           Ανέστης Γεώργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου