Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Στο εδώλιο στελέχη της Αλουμίνιον Α.Ε. στη Λιβαδειά (Ε΄ πράξη)

Συνεχίζεται την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011 στις 9.00 το πρωί, με την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας η διακοπείσα (λόγω απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων) δίκη για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς και για αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες, κατά το χρονικό διάστημα 2006-2008, Κατηγορούμενοι στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λιβαδειάς, είναι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ο διευθύνων σύμβουλος και ο διευθυντής υγιεινής, ασφάλειας και περιβάλλοντος του εργοστασίου παραγωγής αλουμινίου και αλουμίνας της εδρεύουσας στο Μαρούσι Αττικής ανώνυμης ...
εταιρίας με την επωνυμία «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ.
Πρόκειται για το ποινικό μέρος του ελέγχου των επιθεωρητών περιβάλλοντος στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, το 2008 όπου αφού διαπιστώθηκε σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων, επεβλήθη και πληρώθηκε πρόστιμο ύψους 300.000€. Στην ουσία είναι η πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα που έστω και με αυτό τον τρόπο γίνεται αποδεκτή η περιβαλλοντική επιβάρυνση του κόλπου της Αντίκυρας από την πολύχρονη λειτουργία του εργοστασίου.
Επίσης το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και πολεοδομικές παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μετά από αυτοψία της πολεοδομίας Λιβαδειάς (μάλιστα επεβλήθη και εδώ πρόστιμο) και που αφορούσαν εργασίες εγκατάστασης της 2ης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 4142ΜW χωρίς να υπάρχει σχετική πολεοδομική άδεια.
Η σχετική μήνυση έγινε από την εισαγγελία Λιβαδειάς μετά από αναφορές της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, της Κίνησης Πολιτών Αντίκυρας και της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Η ΑΛΚΥΩΝ. Ενημερώνουμε τέλος ότι μάρτυρες κατηγορίας εκτός των μελών της ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ είναι και επιθεωρητές Περιβάλλοντος της ΕΥΕΠ.
Ενόψει της νέας έκθεσης αυτοψίας που έχουν ήδη διενεργήσει οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται εντός των ημερών, καλούμε όσους έχουν ελεύθερο χρόνο να παρευρεθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου