Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πόπη ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ισχυρο χτύπημα στον ποδοσφαιρικό υπόκοσμο και τις ¨παράγκες¨. Στο κόλπο πρώην αστυνόμος Ευπαλίου


Του  Παύλου  Δωριάδη

Έσπασε επιτέλους μετά από χρόνια το απόστημα του ποδοσφαίρου και άρχισαν να γκρεμίζονται οι περιβόητες ¨παράγκες¨.

Μετά από πολύμηνη συντονισμένη προσπάθεια πολλών υπηρεσιών, η Εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί όλον αυτόν τον υπόκοσμο των στημένων παιχνιδιών.

Μεταξύ αυτών και ένας Αστυνόμος που ήταν επικεφαλής παλαιότερα του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, ο Αντώνης Αγγελόπουλος, μετά υπηρέτησε στην Αστυνομική ...
Διεύθυνση Αμφισσας και τελευταία υπηρετούσε ως Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας.

Ο αστυνόμος , ¨ένθερμος¨ υποστηρικτής της Παναχαϊκής, είχε παρεισφρήσει και στα διοικητικά δρώμενα της ομάδας, αλλά πριν λίγους μήνες ο Αλέξης Κούγιας (Πρόεδρος και ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής) είχε αντιληφθεί τον ρόλο του , τον απέπεμψε, καταγγέλλοντας τις κινήσεις του στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Το κουβάρι των στημένων παιχνιδιών του ποδοσφαίρου και της ¨παράγκας¨ είχε αναλάβει να ξετυλίξει η νεαρή εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.

Το όνομα της 32χρονης Πόπης Παπανδρέου συνδέθηκε με την "παράγκα" του ελληνικού ποδοσφαίρου το Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική υπόθεση διαφθοράς.

Από 21 Φεβρουαρίου 2010 τέσσερα στελέχη της UEFA βρέθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσουν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, για το θέμα των ύποπτων αγώνων στην Ελλάδα.

Η νεαρή εισαγγελέας είχε τότε συναντηθεί με τους Alasdair Bell, υπηρεσιακό επικεφαλής του Πειθαρχικού Τμήματος της ΟΥΕΦΑ, τον Graham Peaker, συντονιστή πληροφοριών του τμήματος, τον Karl Dhont, ειδικό αναλυτή στοιχήματος και τον Gerhard Kapl, γενικό επιθεωρητή επί πειθαρχικών θεμάτων.

"Τα τέσσερα στελέχη της ΟΥΕΦΑ κατέθεσαν εν κρυπτώ για λόγους ασφαλείας σε μια αίθουσα του αεροδρομίου Αθηνών στην Πόπη Παπανδρέου", είχε δηλώσει μετά τις καταθέσεις ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου είχε ασκήσει και δίωξη σε πρώην στελέχη του ΟΠΑΠ, αλλά και της Intralot και της Εταιρείας Στοιχημάτων, για απιστία και ηθική αυτουργία στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Το όνομά της, εκτός από τα στημένα παιχνίδια στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχει επίσης συνδεθεί με την υπόθεση των "υποβρύχιων μιζών", καθώς και την υπόθεση Μαρκογιαννάκη.

Η επιλογή της σε τέτοιας κλίμακας υποθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, προκύπτει από το γεγονός ότι θεωρείται εργατική, ακέραιη και αντικειμενική, ένα πρόσωπο δηλαδή ιδανικό για να ρίξει φως σε υποθέσεις που κυριαρχούν το τελευταίο χρονικό διάστημα στη χώρα μας.

Δεδομένου ότι ο εισαγγελέας δεν αναλαμβάνει το βάρος της απόφασης, η επιλογή της Πόπης Παπανδρέου για την επιχείρηση "κάθαρση" του ελληνικού ποδοσφαίρου κάνει άπαντες να εκτιμούν ότι πρόκειται για εισαγγελέα που δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα.

Στο μεταξύ για να εξαρθρωθεί όλο αυτό το βρώμικο κύκλωμα, χρειάστηκαν συντονισμένες προσπάθειες των δικαστικών και των διωκτικών αρχών, προκειμένου να “δεθεί” η παρανομία και να απαγγελθούν κατηγορίες.

Κατ αρχάς τα πρώτα στοιχεία που απέστειλε η UEFA προς την ΕΠΟ και στη συνέχεια διαβιβάστηκαν αρχικά στον ΓΓΑ  Μπιτσαξή και τελικά κατέληξαν στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, ήταν σημαντικά, αλλά από μόνα τους δεν στοιχειοθετούσαν σοβαρές κατηγορίες.

Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που οι εμπλεκόμενοι στις υποθέσεις αγώνων προκαθορισμένου αποτελέσματος κόμπαζαν περί της αθωότητας τους προβάλλοντας θεωρητικά επιχειρήματα τα οποία πλέον έχουν γκρεμισθεί.

Κόμπαζαν ακόμα και όταν ο Αλέξης Κούγιας , εδώ και μήνες (φαίνεται κάτι ήξερε ) μιλούσε για το βρώμικο κύκλωμα που σύντομα θα ξεσκεπαστεί , και πολλοί επώνυμοι θα πάνε φυλακή, ενώ τελευταία είχε παραδώσει στην εισαγγελία και δύο κασέτες με σημαντικές συνομιλίες των εμπλεκόμενων στα στημένα παιχνίδια.

Μεγάλη συνδρομή στην υπόθεση της στοιχειοθέτησης των κατηγοριών κατά των 85 ατόμων που φέρονται εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο είχε η ΕΥΠ, η οποία πλέον διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Ο υπερκοριός που έχει αποκτήσει, βοηθάει στην παρακολούθηση τηλεφωνικών συνομιλιών εμπλεκομένων στα κυκλώματα και στην καταγραφή ηχητικών ντοκουμέντων.

Μετά τους δίδυμους σούπερ ωτακουστές (συστήματα νόμιμων συνακροάσεων) η ΕΥΠ απέκτησε εξοπλισμό ο οποίος βοηθάει την υπηρεσία και στην παρείσφρηση στους υπολογιστές υπόπτων ατόμων προκειμένου να καταγράφει τις περιηγήσεις σε ιστοτόπους όπως επίσης και την ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Η ΕΥΠ με το μηχάνημα πολλαπλής συνακρόασης παρακολουθούσε τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια και συγκέντρωνε στοιχεία τα οποία αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως σημαντικά προκειμένου να σχηματισθεί δικογραφία και να απαγγελθούν κατηγορίες.

Ο υπερκοριός προγραμματίζεται να “ελέγχει” όλα τα σήματα που εκπέμπονται από τις συντεταγμένες μέσα στις οποίες κινείται ο ύποπτος και καταγράφει όλες τις συνομιλίες είτε αυτές προέρχονται από κινητό τηλέφωνο είτε από σταθερό. Ακόμη καταγράφει και σήματα που προέρχονται από άγνωστη πηγή (π.χ. καρτοτηλέφωνο που δεν έχει δηλωθεί ο κάτοχος του).

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές άτομα στα οποία έχουν αποδοθεί κατηγορίες από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου είχαν στην κατοχή τους πολλές τηλεφωνικές συσκευές με “ιδιοκτήτες” αλλοδαπούς. Με αυτό τον τρόπο πίστευαν ότι δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στις παράνομες πράξεις τους και για τον λόγο αυτό κινούνταν με άνεση και μιλούσαν ανοικτά για τις “βρομοδουλειές” τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο εξοπλισμός νόμιμων παρακολουθήσεων των διαδικτυακών σταθμών και συνομιλιών ατόμων που θεωρούνται εχθρικά προς την κοινωνία και την εθνική ασφάλεια αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποτελούν ισχυρό αποδεικτικό στοιχείο για τις δικαστικές αρχές.

Μετά την καταγραφή των συνομιλιών αρχίζει η επεξεργασία των στοιχείων. Τα εκπαιδευμένα στελέχη της ΕΥΠ εισάγουν στον υπολογιστή τις λέξεις "κλειδιά" που έχουν στην διάθεση τους (π.χ. εάν πρόκειται για υπόθεση του ποδοσφαίρου στοίχημα, στημένο, το όνομα και το επίθετο του υπόπτου κ.λπ.) και το λογισμικό του υπερκοριού έχει την δυνατότητα να απομονώσει τις χρήσιμες και αξιοποιήσιμες συνομιλίες.

Αναφέραμε και παραπάνω ότι καθοριστικός ήταν ο ρόλος , στην αποκάλυψη όλου αυτού του βρώμικου κυκλώματος των στημένων παιχνιδιών, του ποινικολόγου και προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια , που μιλώντας σε Αθηναϊκό κανάλι δήλωσε μεταξύ άλλων : " Ο Μπέος και η παρέα του ένιωσαν ότι έχουν ισχυρή προστασία.Αυτή η οργάνωση είχε προδιαγράψει την τύχη μου ως παράγοντα και την τύχη της Παναχαϊκής.Τα τελευταία χρόνια που βρέθηκα μπροστά τους , με λιώσανε.Όταν τα έλεγα με κοροϊδεύανε.Οι δημοσιογράφοι στην Πάτρα έγραφαν ότι είμαι αποτυχημένος παράγοντας.Και μετά έβγαινε και ο Μπέος και με λοιδορούσε".

Να πούμε τέλος ότι το τελικό πράσινο φώς για την ¨επιχείρηση¨ ξεσκεπάσματος των στημένων παιχνιδιών, δόθηκε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

http://dorida.blogspot.com/
 
Όλα καλά αλλά το γεγονός οτι την τελική εντολή την έδωσε ο πρωθυπουργός ταιριάζει με την υπόθεση οτι επελέγη η ημερομηνία δημοσιοποίησης της υπόθεσης ώστε να γίνει πριν το δεύτερο μνημόνιο ώστε να μην ασχοληθεί ο αφελής κόσμος με το τι γίνεται στην τσέπη του αλλά με το τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Στο μνημόνιο 1 είχαμε πορνό , τώρα έχουμε ποδόσφαιρο.
Όσο για το Κούγια που εμφανίζεται σαν τιμητής της νομιμότητας, εμείς δεν είμαστε σίγουροι, οι ισχυροί επιχειρηματίες με τις κασέτες στα χέρια που βάζουν τον Κούγια να μιλάει γι αυτούς δεν ξέρουμε τι στόχους έχουν.
Όσο για το τελευταίο με τον αστυνομικό διευθυντή , αυτό δεν αποτελεί πλέον καμία έκπληξη, μεγάλα κομμάτια του μηχανισμού της αστυνομίας έχουν συνδεθεί με το οργανωμένο έγκλημα όπως φαίνεται με τις συνεχείς συλλήψεις αστυνομικών που σχετίζεται με τέτοιες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου