Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ...ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ-ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΜΕ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 7ΠΜ.
-ΤΟ ΠΡΕΖΑ TV,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ BLOGS,ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝOYN ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TWITTER ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
http://twitter.com/prezatv


Παραλύουν την Τετάρτη ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας σε όλη τη χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ θα γίνει στις  11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Συγκέντρωση σε 67 πόλεις της χώρας έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 11 στον ηλεκτρικό σταθμό και στη Θεσσαλονίκη στις 10:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Λόγω της 24ωρης απεργίας θα υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα ...μεταφοράς.
Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, τα τρόλεϊ από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, το Μετρό θα λειτουργεί κανονικά, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας και το Τραμ από τις 6 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.
Ακινητοποιημένοι θα μείνουν όλο το 24ωρο οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.
Σημειώνεται ότι το Μετρό θα πηγαίνει μέχρι το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, καθώς το τμήμα από εκεί έως το αεροδρόμιο ανήκει στη δικαιοδοσία του ΟΣΕ, οι υπάλληλοι του οποίου απεργούν. Επίσης, κλειστός θα παραμείνει ο σταθμός «Ευαγγελισμός» από την έναρξη της βάρδιας.

Στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι των λιμανιών.
Εν τω μεταξύ, κανονικά θα πραγματοποιηθούν, τελικά, οι πτήσεις, από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει το ΕΣΥ, καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργία. Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχουν εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο μνημόνιο. Στην απεργία συμμετέχουν και οι γιατροί του ΙΚΑ.
Στην απεργία θα συμμετάσχουν, επίσης, μικρομεσαίοι και έμποροι, όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.
Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στους δήμους, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

3 σχόλια:

  1. Ισως δεν καταλαβατε καλα,
    Δεν συμμετεχουν ΚΑΙ οι αγανακτισμενοι πολιτες στο Συνταγμα.
    ΟΙ Αγανακτισμενοι πολιτες ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ στο Συνταγμα !!!και απλα θα, λεω θα ισως πλαισιωθουν
    που δεν νομιζω και απο τις "συνδικαλιστικες συγκεντρωσεις".
    Αφιστε το ΠΑΜΕ την ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ στον υπνο του δικαιου,ο κοσμος τους καταλαβε τι πουλημενα τομαρια ειναι και δεν τους εμπιστευεται.
    Ο κοσμος κατεβαινει αυθορμητα δεν κουκουλωνεται απο κομματικες και συνδικαλιστικες παραταξεις πλεον.
    Σας το ειπα και την τελευταια φορα
    ο κοσμος κατουρησε την αριστερα στο Συνταγμα και αυτοι νομιζανε οτι βρεχει !!!!
    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοτέ, ήσουνα στο Σύνταγμα σήμερα να δεις τι έπαιξε;;;

    Δε νομίζω Τάκη;

    Άντε ακολούθα τους ινστρούκορές σου GAP και αντωνάκη στις κωλοτούμπες να σώσετε το αστικό σας σύστημα και τον καπιταλισμό σας. βάλτε και ολίγη από 'καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο' και λίγη 'λίγη τάξη και ασφάλεια' και είστε οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουραστικοί εχουν καταντήσει αυτοί οι τύποι που βρίσκουν όλα τα προβλήματα στην αριστερά και εξισώνουν τις ευθύνες με το κλασικό "όλοι ίδιοι είναι" για να δικαιολογήσουν τον εαυτό τους που συνεχίζει να υποστηρίζει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή Καρατζαφέρη (ίσως και να συμμετέχουν ενεργά στους κομματικούς πυρήνες). Φτηνές δικαιολογίες χωρίς πολιτική ανάλυση. Δεν τους έχω ακούσει βέβαια να τα λένε αυτά σε απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, γιατί μάλλον τα θεωρούν κι αυτά "ξεπερασμένα" όπλα διεκδίκησης και δε συμμετέχουν ποτέ. Έτσι τους μένει να προσπαθούν να "ερμηνεύσουν" ένα πολύπλευρο κίνημα σα κι αυτό της κατάληψης του Συντάγματος σύμφωνα με τις ιδεοληψίες τους μιας και δε συμμετέχουν ούτε σ' αυτό. Γιατί αν είχες κατέβει χθες στο Σύνταγμα φίλε μου Τοτέ θα 'βλεπες ότι οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία ενώθηκαν με τις απεργιακές πορείες, φώναξαν κοινά συνθήματα, απομόνωσαν τους μπαχαλάκηδες κι αποδοκίμασαν την εμφανή προσπάθεια της αστυνομίας να διαλύσει την κατάληψη της πλατείας με πλήθος χημικά, χτυπώντας ακόμα και τα κιόσκια με τις υποδομές των συγκεντρωμένων. Αυτά βέβαια δεν τα βλέπεις στα κανάλια, γι' αυτό άνθρωποι που δεν κατέβαιναν σε πορείες παλιότερα κατάλαβαιναν για πρώτη φορά το παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες τους. Είδα γεροντάκια να 'χουνε λυγίσει απ' τα χημικά κι όταν ρώτησα έναν πως αντέχει και γιατί δεν φεύγει, μου 'πε "δεν μπορώ να σας αφήσω, γιατί είσαστε παιδιά μου". Ντράπηκα που έβλεπα έναν 75άρη ν' αγωνίζεται, ενώ ξέρω ένα σωρό νέους που ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, ψελίζουν δικαιολογίες (δεν έχω λεφτά,έχω οικογένεια, είναι καπελωμένα απ' την αριστερά, είναι καπελωμένα απ' τα πουλημένα συνδικάτα κτλ) και δεν απεργούν ούτε κατεβαίνουν στους δρόμους, παρά το ρίχνουν στην υψηλή κριτική. Δυστυχώς η συγκέντρωση 100-150000, αντί για 500000 και κάποιοι συνεχίζουν να βαυκαλίζονται με το τι κάνει η αριστερά, ενώ πρασινομπλέ κόκκοι με τα συμπληρώματά τους ενώνονται σε κοινό μέτωπο ενάντια σε ποιον; Ενάντια στα αφεντικά τους του ΔΝΤ και των Βρυξελλών ή ενάντια σε 'μας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους; Για σκεφτείτε το λίγο αγαπητοί μου συμπολίτες. Αυτοί ενώθηκαν (μαζί με ΜΜΕ, εργολάβους-βιομήχανους, "πνευματικούς ταγούς" κτλ), εμείς πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή