Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το καλό να λέγεται…


Έχουμε συνηθίσει να γκρινιάζουμε για όσα δεν γίνονται για το χωριό μας, την Αγία Ευθυμία. Δεν είναι γκρίνια από συνήθεια αλλά διότι θεωρούμε ότι ο τόπος μας έχει αδικηθεί κατάφωρα από τις κάθε λογής διαχρονικές εξουσίες.

Φυσικά, όταν διαπιστώσουμε ότι κάτι καλό γίνεται, έστω και μικρό οφείλουμε να το προβάλλουμε. Σκοπός αυτού του κειμένου είναι να επισημάνει κάποια πράγματα που διαπιστώσαμε ότι έγιναν στο χωριό, τον τελευταίο καιρό, και δείχνουν, αν μη τι άλλο, πνεύμα νοικοκυροσύνης και επίδειξη ενδιαφέροντος για την καθημερινότητα ...
των κατοίκων. Αφού δεν μπορούν, με την κατάσταση που υπάρχει στα οικονομικά του Δήμου Δελφών, να γίνουν κάποια έργα τουλάχιστον ας γίνονται κάποιες ενέργειες, όπως αυτές που θα αναφέρουμε, για να βελτιώνεται η εικόνα της Αγίας Ευθυμίας. Ας δούμε για ποιες ενέργειες μιλάμε:

* Για πρώτη, ίσως φορά, έγινε γενική καθαριότητα σε όλο το χωριό. Δεν έμεινε δρόμος και κοινόχρηστος χώρος (πάρκα, παιδική χαρά, Άγιος Ευθύμιος, αρχαιολογικός χώρος στα Πάνω Αλώνια) που να μην καθαρίστηκε από τα ξερόχορτα. Συνήθως, στο παρελθόν, ο Δήμος καθάριζε κάποιους από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού κι αυτό ήταν όλο. Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας τόσο για την ανταπόκριση του Δήμου Δελφών στο αίτημα του Προέδρου του χωριού όσο και για το τελικό αποτέλεσμα.

* Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανδρέας Σολτάτος κατάφερε να θέσει σε λειτουργία το ρολόι της εκκλησίας που για πολλά χρόνια είτε δεν λειτουργούσε ή λειτουργούσε περιστασιακά. Ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, δουλεύουν οι τρεις από τις τέσσερις πλάκες ενώ με την αγορά γραναζιού θα λειτουργήσει και η τέταρτη.

* Μετά την κατάργηση του τουριστικού γραφείου του ΚΤΕΛ δεν ήταν δυνατή η δρομολόγηση λεωφορείου, από τον Σύλλογο Αγιοευθυμιωτών, το οποίο θα μετέφερε τους προσκυνητές, που δεν είχαν δικό τους μεταφορικό μέσο, από την Αγία Ευθυμία στο βουνό για τον εορτασμό της Αγίας Τριάδας. Κάποια λύση στο πρόβλημα ήρθε να δώσει η παραχώρηση των δυο μικρών λεωφορείων από τον Δήμο Δελφών τα οποία θα μεταφέρουν όσους προσκυνητές επιτρέπουν οι δυνατότητές τους.

Όλα αυτά είναι καλά σημάδια. Ελπίζουμε ότι όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά ότι θα δούμε κι άλλα πιο σημαντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου