Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΠΩΛΗΘΗΚΕ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΟΤΕ!

ΠΕΛΩΡΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!
Εγκρίθηκε και τυπικά, από τη Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), η πώληση του 10% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom (DT).
Και όλα αυτά έγιναν γνωστά στο κοινό μόνο με μια λιτή και τυπική ανακοίνωση, τη στιγμή που η ίδια η πράξη της πώλησης, έγινε σιωπηλά μέσα στους διαδρόμους των Υπουργείων και με μηδενική διαβούλευση με την ΟΜΕ – ΟΤΕ, η οποία προέβη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ξεπούλημα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, του Υπουργείου Οικονομικών, η αγοραπωλησία ...
διενεργήθηκε βάσει του δικαιώματος προαίρεσης (option) της συμφωνίας του 2008, που προέβλεπε τη δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου, να μεταβιβάσει μονομερώς στη DT, το 10% του ΟΤΕ με υπερτίμημα 15% σε σχέση με την αγοραία αποτίμηση της μετοχής του ΟΤΕ στο ΧΑΑ.

Παρόλα αυτά, ακόμα και αυτή η "πρόβλεψη" καταλήγει σε μια τζάμπα μεταβίβαση σε τιμή ευκαιρίας, καθώς η μετοχή του ΟΤΕ, κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα της τάξης των 8 ευρώ όταν 3 χρόνια πριν έφτανε μέχρι και τα 29 ευρώ... Έτσι πέρα από τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που αφορούν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τιμή ευκαιρίας, προκύπτουν και τεράστιες ποινικές ευθύνες της Κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου για την πώληση με αυτό το εξευτελιστικό τίμημα!
Βέβαια, αυτή δεν θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος, καθώς Κυβέρνηση – τρόικα, έχουν ξεκαθαρίσει πως θα ξεπουλήσουν το σύνολο της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ, το οποίο πλέον φτάνει το 6%. Παρόλα αυτά η DT (μόνος ρεαλιστικά υποψήφιος αγοραστής), έχει ξεκαθαρίσει πως θα προβεί σε μια τέτοια αγορά, μόνο εφόσον, υπάρξει σαρωτική αποψίλωση των εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και μαζικές απολύσεις εργαζομένων από τον ΟΤΕ...
http://www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου