Σάββατο 21 Μαΐου 2011

"Mπλόκο" Αρείου Πάγου στις ομπρέλες, για ελεύθερες παραλίες







Η δικαίωση για όσους παραθεριστές έψαχναν μετά μανίας και κόπου κάθε καλοκαίρι στις πλάζ να βρούν ένα ελεύθερο τετραγωνικό μεταξύ ενοικιαζόμενης ξαπλώστρας και ομπρέλας για να απλώσουν την πετσέτα τους χωρίς να τους έρθει ο «κούκος αηδόνι» για ένα μπάνιο, ήρθε από τον Άρειο Πάγο!

Παρατεταγμένες ξαπλώστρες σε όλο το μήκος και πλάτος των παραλιών, αναρίθμητες ομπρέλες, διάσπαρτα τραπεζάκια για καφέ, τεράστιες εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορ και η ενοχλητική ενίοτε παρουσία κανό και σκαφών στη θάλασσα, είναι μια εικόνα των ελληνικών πλαζ που θα αποτελέσει παρελθόν από το φετινό καλοκαίρι με απόφαση μάλιστα του Αρείου Πάγου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες προανήγγειλε, ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού, ότι θα διώκονται όσοι επιχειρηματίες «καταλαμβάνουν» τις... οργανωμένες παραλίες με ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες, ομπρέλες και θαλάσσια σπορ παρακωλύοντας την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες όσων λουόμενων δεν επιθυμούν να πληρώσουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τέντες, η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας θα λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην καταλαμβάνονται οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., κατά τέτοιο τρόπο που να μην βρίσκει ελεύθερο χώρο το κοινό, το οποίο δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των ομπρελών και των άλλων ενοικιαζομένων ειδών αναψυχής.

Μάλιστα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε παράνομη την «κατάληψη» σε όλο το μήκος και πλάτος των παραλιών από ξαπλώστρες κ.λπ. και ότι θα ελεγχθούν οι ιδιώτες που ενοικιάζουν χώρους σε παραλίες, αλλά και οι δημοτικές αρχές.

Ο κ. Τέντες ενώπιον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι "είναι γνωστή σε όλους η τάση να καταλαμβάνεται από τον εκμεταλλευτή εκ των προτέρων και μάλιστα εν πολλοίς με μόνιμες εγκαταστάσεις, ολόκληρος αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, σκάφη κ.λπ., σε τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς τμήμα του κοινού, που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των, επ' ανταλλάγματι, υπηρεσιών του παραχωρησιούχου, από την χρήση του κοινόχρηστου αγαθού".

  Και προσέθεσε: «Αυτές οι πρακτικές είναι ασφαλώς παράνομες».

Επίσης, επισήμανε ο κ. Τέντες ότι πρέπει να προαναγγείλει ότι «η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προτίθεται να κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να ελεγχθούν οι σχετικές συμπεριφορές τόσο των ιδιωτών όσο και των δημοτικών ή άλλων αρχών, αν σκοπίμως αμελούν να ασκούν τους αναγκαίους ελέγχους».

Αφορμή για τα όσα είπε ο κ. Τέντες απετέλεσε δικαστική διένεξη του Δημοσίου με ιδιώτη εκπαιδευτή θαλάσσιων σπορ, ο οποίος είχε μισθώσει τμήμα της παραλίας του Κομμένου του Δήμου Φαιάκων της Κέρκυρας.
http://www.newpost.gr

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ.
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΩΜΕΡΕΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΕΞΗΣ,
    1.ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ.
    2.ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ,ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΘΑ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ.
    3.ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΤΣΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΔΙΝΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή