Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Στη συνεδρίαση του Δημοτ.Συμβουλίου ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ-ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΙΛΙΑΔΟΥΣ

Η Πυροσβεστική Λιδωρικίου μάλλον θα πάει για Πεντάπολη !

Του Παύλου Δωριάδη

Η δυναμική τουριστική ανάπτυξη της Χιλιαδούς των τελευταίων χρόνων, που ίσως είναι και η μεγαλύτερη αναλογικά στο Κορινθιακό, δημιουργεί και προστριβές στους τρόπους χειρισμού της ανάπτυξης αυτής.

Έτσι σ΄ ένα από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε τις άδειες λειτουργίας για ομπρέλες και ξαπλώστρες των μαγαζιών στις παραλίες της Δωρίδας, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Χρήστος Τριανταφύλλου έθεσε θέμα για τη Χιλιαδού.

Κατά την άποψή του είναι πολλά τα μέτρα που παραχωρούνται στα μαγαζιά για να ...
τοποθετήσουν ξαπλώστρες και ομπρέλες με αποτέλεσμα σε λίγο ο κόσμος να μη βρίσκει ελεύθερη παραλία για να κάνει τα μπάνια του , θα αναγκάζεται να πληρώνει και γι αυτό θα αντιδράσει.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης υπεραμύνθηκε της εισήγησης αναφέροντας ότι η έκταση που παραχωρείται δεν ξεπερνά το επιτρεπτό όριο που ορίζει ο Νόμος, είναι ελάχιστη σε σχέση με την συνολική της έκταση και σε καμιά περίπτωση δεν θα κλείσει η παραλία .

Από επιτόπιο ρεπορτάζ που κάναμε , η έκταση που καλύπτουν τα μαγαζιά με ομπρέλες καταλαμβάνουν περίπου το 35% της συνολικής έκτασης της μεγάλης παραλίας Χιλιαδούς.

Σήμερα η παραλία της Χιλιαδούς θεωρείται από τις πιο οργανωμένες στην Ελλάδα και κατακλύζεται από χιλιάδες λουόμενους όχι μόνο από τη Δωρίδα, αλλά και από Ναύπακτο και Πάτρα, επειδή έχει όλες τις σύγχρονες υποδομές.

Όπως μας έλεγαν επιχειρηματίες της περιοχής, οι επενδύσεις που έγιναν , έφεραν και τον μεγάλο αριθμό λουομένων , δημιουργώντας ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Το 90% αυτών που έρχονται στη Χιλιαδού, μας τόνιζαν χαρακτηριστικά οι επιχειρηματίες, τους προσελκύουν οι σύγχρονες υποδομές που έχουν αναπτυχθεί σε ένα κομμάτι της παραλίας και όποιος θέλει έχει πάρα πολύ ελεύθερο χώρο για να κάνει το μπάνιο του, χωρίς να πληρώσει τίποτα.

Τελικά το θέμα ψηφίστηκε με μειοψηφία των δύο συμβούλων της παράταξης Τριανταφύλλου.

Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε έντονα, μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Χρήστου Τσιλίκη,  στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, ήταν και η μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Λιδωρικίου για να μη πληρώνει ενοίκιο, στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου. Παρ΄ ότι το θέμα ψηφίστηκε, εκτός από την παράταξη Τριανταφύλλου, τελικά δεν μπορεί να γίνει αυτή η μεταστέγαση , αφού το απαγορεύει το παραχωρητήριο της δωρήτριας του κτηρίου.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες η Δημοτική Αρχή , προκειμένου να δοθεί λύση για την συνέχιση της λειτουργίας της πυροσβεστικής με δωρεάν στέγαση , σκοπεύει να της παραχωρήσει το κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Πεντάπολης που είναι κλειστό.

ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ

Στη συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα η μίσθωση μεγάλης αίθουσας στο Λιδωρίκι για τις ανάγκες συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , άλλων Επιτροπών και διεξαγωγή διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κι αυτό γιατί ο ήδη υπάρχων χώρος στον Α΄ όροφο του Δημαρχείου θα διατεθεί για τις ανάγκες των υπαλλήλων και στέγασης διαφόρων υπηρεσιών του Δήμου. Έτσι θα αποσυμφωρηθεί ο σημερινός χώρος και όλες υπηρεσίες θα στεγάζονται στο ίδιο κτίριο δήλωσε ο εισηγητής αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης θα μπούν οκτώ σχολεία της Δωρίδας αποφάσισε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο. Ειδικότερα θα εκπονηθούν μελέτες ξεχωριστά για κάθε σχολείο που θα αξιοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και εφαρμογή δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας,

Πρόκειται για τα Δημοτικά Σχολεία Ευπαλίου, Λιδωρικίου, Ερατεινής, Γλυφάδας και Μαραθιά καθώς και για τα Γυμνάσια-Λύκεια Ευπαλίου, Ερατεινής και Λιδωρικίου.

Τέλος από το Συμβούλιο πάρθηκαν σειρά κι άλλων αποφάσεων που αφορούν αποπεράτωση τεχνικών έργων, έγκριση πρόσληψης έξι ατόμων με δίμηνη σύμβαση για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών πολιτικής προστασίας, η μονοδρόμηση του κεντρικού δρόμου Λιδωρικίου κ.ά.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου