Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΟΧΙ στην παράδοση της Οίτης σε αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα

23/05/2011
Για άλλη μια φορά η σημερινή κυβέρνηση με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Τουρισμού για την εγκατάσταση μεταλλείων στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας, έρχεται σε αντίθεση με την λαϊκή βούληση και τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας για την προστασία της Οίτης.Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κατοίκων του Κουμαριστίου και της γύρω περιοχής για να ...
διασώσουμε τον Εθνικό Δρυμό Οίτης απ΄ τα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα, που υπερεκμεταλλεύονται και καταστρέφουν το φυσικό πλούτο της χώρας μας, περιουσία όλων των πολιτών για το παρόν και το μέλλον.

Συμπορευόμαστε και συμφωνούμε πως η μόνη βιώσιμη και επωφελής για όλη την κοινωνία ανάπτυξη είναι η ήπια, εναλλακτική και παραγωγική ανάπτυξη, που θα εξασφαλίζει μια ισορροπημένη και αρμονική σχέση φύσης και τοπικών κοινωνιών.

Λέμε ΟΧΙ στην ασύδοτη και δίχως αξιόπιστες χωροταξικές μελέτες εξορυκτική και μεταλλευτική δραστηριότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε δημόσια περιουσία.

Λέμε ΟΧΙ στην παραβίαση απ΄ την ίδια την κυβέρνηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμικού πλαισίου προστασίας των εθνικών Δρυμών και την εκχώρησή τους σε ιδιώτες, στα πλαίσια μάλιστα της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής.

ΟΧΙ στις αποφάσεις των υπουργικών γραφείων που υπαγορεύονται από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα

Ζητάμε απ΄ το Περιφερειακό Συμβούλιο που αγνοήθηκε κραυγαλέα απ΄ την Κυβέρνηση, να αναλάβει τις ευθύνες του και να αντιδράσει άμεσα.

Αλλά σε κάθε περίπτωση θα βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζονται για την σωτηρία τη Οίτης, η οποία αποτελεί πηγή ζωής, ομορφιάς και πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου