Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Εγκρίθηκαν έργα ανάπλαση, ανάδειξη και συντήρησης του αρχαιολογικού χώρου Δελφών

Η βάση του τρίποδα σήμερα στους Δελφούς
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ενέκρινε την υποβληθείσα μελέτη της Ι΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την ανάπλαση, ανάδειξη και συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου Δελφών ύστερα από την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, όπως διατυπώθηκε στην αρ. 50/14-12-2010 Συνεδρία του.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα διευκολύνει τους επισκέπτες του ιερού χώρου και θα συντελέσει στην ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής. Περιληπτικά, η ...
Η σπειροειδής βάση σήμερα στην Κων/πολη
μελέτη περιλαμβάνει συντήρηση των αρχαίων μνημείων, τοποθέτηση πινακίδων, καθιστικών, χώρους υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, καθώς και κατασκευή του ορειχάλκινου αντιγράφου του φιδόμορφου τρίποδα των Πλαταιών και τοποθέτησή του στη θέση όπου ήταν στημένο κατά την αρχαιότητα.


Η Προϊσταμένη της Εφορείας


Αθανασία Ψάλτη
Αρχαιολόγος ΠΕ με Α΄ βαθμό

1 σχόλιο:

  1. Το υπουργείο Πολιτισμού πέρα και πάνω από αυτές τις ενέργειες πρέπει να επιστραφούν τα κλεμμένα αρχαία αντικείμενα στην πατρίδα μας. Παράλληλα με την κατασκευή αντιγράφου πρέπει να απαιτηθεί η επιστροφή του κλεμμένου τρίποδα της φωτογραφίας από την Κωνσταντινούπολη που βρίσκετε έτσι και ρημάζει από τότε που οι απολίτιστοι ρωμαίοι (βυζαντινοί) έκλεβαν από τον ιερό χώρο των Δελφών και τα στέριωναν στον ιππόδρομο για σφαγές. Δεν έχουν μόνο οι Άγγλοι κλεμμένα. Και στην Τουρκία, Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία βρίσκονται πολλά ιερά κειμήλια του ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή