Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» παρουσιάζει το βιβλίο "Επιστροφή στο χωριό" στην Αθήνα

Την Τρίτη, 3 Μαΐου στις  7:30 μ.μ.στο Χώρο Πολιτισμού @Ρουφ
Κωνσταντινουπόλεως 10 &  Ανδρονίκου 18- Γκάζι

 Ο Προοδευτικός Σύλλογος «Τα Καστέλλια» και οι εκδόσεις Α/ Συνέχεια σας καλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Επιστροφή στο χωριό- 10 ιστορίες που ξεχώρισαν», στον Χώρο Πολιτισμού @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 &  Ανδρονίκου 18, Ρουφ - Γκάζι. 6982-904362, 210-3837191 – Στάση Μετρό Κεραμεικός)


Το βιβλίο περιλαμβάνει 10 βραβευμένα διηγήματα -10 διαφορετικές ματιές σε ένα θέμα…

Η Συλλογή Διηγημάτων Επιστροφή στο χωριό – Δέκα ιστορίες που ξεχώρισαν, κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις εκδόσεις Α/Συνέχεια.
Στη συλλογή δημοσιεύονται τα δέκα καλύτερα διηγήματα του Α΄ Διαγωνισμού Διηγήματος Στέλιος Ξεφλούδας που οργάνωσε και υλοποίησε ο Προοδευτικός Σύλλογος Τα Καστέλλια. Έργα νέων και μεγαλύτερων σε ηλικία συγγραφέων, γνωστότερων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων, που ξεχώρισαν ανάμεσα σε 94 διηγήματα που μετείχαν στο διαγωνισμό!
Ιστορίες για το χωριό και τη σχέση μας με αυτό, για το παρελθόν αλλά και το παρόν, για τις επιστροφές στους ίδιους τόπους του βιώματος και της μνήμης. Οι πολύ διαφορετικές ματιές, αλλά και οι διαφορετικοί τρόποι γραφής κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ανάγνωση των διηγημάτων.

Θα μιλήσουν:

-Βασίλης Αλεξίου, Επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας Λογοτεχνίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
-Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος -συγγραφέας

Αποσπάσματα από τα διηγήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βασιλική Κακοσαίου και Βασίλης Βηλαράς

Τη βραδιά θα ντύσει με μουσική ο πιανίστας Δημήτρης Καραγιάννης

Μετά την «επίσημη» παρουσίαση, θα συνεχίσουμε με ένα (ή περισσότερα!) ποτά στον φιλόξενο χώρο του @Ρουφ. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με τους συγγραφείς και γενικά να … γνωριστούμε καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου