Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

Και δεύτερο ορφανό αρκουδάκι βρέθηκε στα Τρίκαλα

nita_large
Και δεύτερο ορφανό αρκουδάκι βρέθηκε στα Τρίκαλα. Το ορφανό αρκουδάκι «υιοθέτησε» ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ από τη δασική περιοχή των Τρικάλων.
Το αρκουδάκι βρέθηκε χωρίς τη μητέρα του, από κτηνοτρόφο, στα λιβάδια Περτουλίου την ώρα που βοσκούσε το κοπάδι του την Μεγάλη Παρασκευή, στις 22/4. 
Ο κτηνοτρόφος μετέφερε το μικρό αρκουδάκι στη στάνη του και το φιλοξένησε σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη διατρέξει κίνδυνο από τα σκυλιά του κοπαδιού. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης για την Άγρια Ζωή, του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ειδοποιήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Η παραλαβή του ζώου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα Δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας καθώς και τα Αστυνομικά Τμήματα των δύο πόλεων. Η ...μικρή «Νίτα», που σημαίνει αρκούδα στα ινδιάνικα, είναι μια θηλυκή αρκουδίτσα, 2,5 μηνών και βάρους μόλις 6 κιλών. Το ζώο, όταν βρέθηκε στο δάσος ήταν εξασθενημένο και πολύ φοβισμένο. Η Νίτα μεταφέρθηκε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, στον ίδιο χώρο με τον μικρό Τζον, όπου και δέχεται εντατική περιποίηση και φροντίδα.

Δείχνει ήδη πιο δυνατή και ζωηρή από τον θετό αδερφό της, αν και ακόμα λίγο φοβισμένη, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των φροντιστών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που βρίσκονται διαρκώς κοντά στα ζώα. Τα 2 μικρά αρκουδάκια ταΐζονται ανά 5ωρο με ειδικό σκεύασμα και μέλι για να τονωθεί η όρεξή τους. Η ύπαρξη δεύτερης ορφανής αρκούδας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλεί ανησυχία στην Ερευνητική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ καθώς είναι πολύ πιθανό οι μητέρες των αρκούδων αυτών να θανατώθηκαν.
Και για τη μικρή Νίτα, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα ακολουθήσει ένα αυστηρό επιστημονικό πρωτόκολλο, δηλαδή, θα αποφευχθεί κάθε είδους έκθεση σε ανθρώπινη παρουσία ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο αλλά ως διαφορετικό είδος. Μετά τους πρώτους δύο μήνες παραμονής τους στον Κτηνιατρικό Σταθμό Περίθαλψης, τα αρκουδάκια θα μεταφερθούν στον ειδικό χώρο επανένταξης που έχει δημιουργήσει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων, όπου και θα παρακολουθούνται με κάμερες. Εφόσον όλη η επιχείρηση κυλήσει ομαλά, τα αρκουδάκια θα αφεθούν ελεύθερα λίγο πριν το χειμέριο ύπνο, ώστε να φωλιάσουν φυσιολογικά και να ξυπνήσουν στη φύση.
http://www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου