Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας επαγγελματιών της Ιτέας


Επιστολή — Διαμαρτυρία των επαγγελματιών του κεντρικού και δυτικού τμήματος της παραλιακής λεωφόρου και του ιστορικού κέντρου της πόλης της Ιτέας.
Αγαπητέ Κ. Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχε και κ. Πρόεδρε, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε και τοιουτοτρόπως να διαμαρτυρηθούμε για ορισμένα προβλήματα που μας απασχολούν.
Πρώτον στεκόμαστε στην άνιση μεταχείρισή που υφιστάμεθα πέραν του ενός χρόνου ...
πλέον με το θέμα των εισερχόμενων στην πόλη τουριστικών λεωφορείων και ΙΧ. επισκεπτών. Αυτά οδηγούνται όλα στο ανατολικό τμήμα της πόλης, διότι στη διασταύρωσή των οδών Μεταμόρφωσης και Ηλία Τρίγκα το σήμα είναι μόνο πορεία υποχρεωτικά αριστερά και όχι αριστερά και δεξιά που ήταν για πάνω από 50 χρόνια. Βέβαια μάθαμε ότι το τοπικό συμβούλιο, προς τιμήν του, πήρε απόφαση να αρθεί αυτή αδικία, αλλά η άνοιξη φεύγει και μαζί της και σι εκδρομές και η απόφασή ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Δεν γνωρίζουμε ποιος φταίει!
Δεύτερον στην είσοδο της προβλήτας Μώλος Ιτέας) και για ένα μικρό τμήμα της, στην αρχή που εφάπτεται της παραλιακής οδού 28πς Οκτωβρίου, έχει προβλεφθεί εδώ και αρκετά χρόνια — κατόπιν αιτήματος των επαγγελματιών φορέων της πόλης προς το
Λιμενικό ταμείο, το οποίο έγινε δεκτό και τοποθετήθηκαν τα ανάλογα σήματα — να μπορούν, όταν η κίνησή του λιμένα επιτρέπει, να σταθμεύουν διερχόμενα τουριστικά λεωφορεία για ολιγόωρη στάση προς τόνωση και του κέντρου της πόλης (τουριστικά καταστήματα, εστιατόρια, φούρνοι, ταχυεστιατόρια, καφετέριες, καφενεία, περίπτερα κλπ) και όχι όλα τα διερχόμενα (τουριστικά λεωφορεία και Ι.Χ. επισκεπτών) να συνωστίζονται μόνο στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Το πιο πάνω μέτρο δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί. Ο χώρος μένει ελεύθερος γιο στάθμευσή ΙΧ, αγροτικών και πάσης φύσης οχημάτων. Ακόμα και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα εγκαθίστανται εκεί και διανυκτερεύουν ελεύθερα παρά την ύπαρξή των απαγορευτικών σημάτων. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αφού η νότια πλευρά της παραλιακής λεωφόρου είναι ελεύθερη για στάθμευσή θα έπρεπε το μικρό αυτό κομμάτι της εισόδου της προβλήτας να αστυνομεύεται για να μπορούν να σταθμεύσουν χωρίς εμπόδια μερικά από τα διερχόμενα οχήματα.
Θέλουμε δε να επισημάνουμε ότι η είσοδος της προβλήτας όπως και ολόκληρη η διασταύρωση των οδών Μεταμόρφωσης & 28ης Οκτωβρίου παραμένει για πολλά, πολλά χρόνια ελλιπής φωτισμένη το βράδυ (σημειωτέο ότι είναι το κεντρικότερο σημείο της πόλης). Παρακαλούμε πολύ φωτίστε το.
Επιπλέον θα σας επισημάνουμε το πρόβλημα που δημιουργείται από το παράνομο παρκάρισμα επί των διαβάσεων πεζών και στις γωνίες των δρόμων, ειδικά των κεντρικών, Ηρώων, Μεταμόρφωσης κλπ, μετά δε την καινούρια σήμανση της πόλης το πρόβλημα παίρνει άλλη διάστασή στα μάτια των ξένων επισκεπτών που κατεβαίνουν από τα πλοία και έχουν μάθει να σέβονται τις διαβάσεις και της σήμανσης στις πατρίδες τους! Κύριε Δήμαρχε, κ. Αντιδήμαρχε και κ. Πρόεδρε, θα θέλαμε να σκύψετε με ενδιαφέρον στα πιο πάνω προβλήματα μας και να μας βοηθήσετε να τα ξεπεράσουμε γιατί εν μέσω ακρίβειας και οικονομικά δυσπραγίας που έχει χτυπήσει τα καταστήματά μας και η τελευταία λεπτομέρεια παίζει το ρόλο της.
Κλείνοντας αυτή την επιστολή, ευχόμαστε επιτυχία στο έργο σας.
Με τιμά
Οι επαγγελματίες
(Ακολουθούν σι υπογραφές)

4 σχόλια:

  1. Έχουν απόλυτο δίκιο οι επαγγελματίες της Ιτέας. Σε εποχές κρίσιμες για την τοπική μας κοινωνία πρέπει να στηριχτούν και η αρχή να γίνει από την εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα και στη παραλία.
    Αλλά θα πρέπει ν’ ανοίξουν και δρόμοι που τόσα χρόνια απομονώνουν εύκολη πρόσβαση για ξένους επισκέπτες. Η Ηρώων και η είσοδος της Ιτέας από Γαλαξίδι, (οδός Αγ. Ευθυμίας) με την απαράδεκτη σήμανση και φωτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας απαγορεύσουν την στροφή δεξιά στο παλιό δημαρχείο μόνο για τα λεωφορεία και ας την επιτρέψουν την δεξιά στροφή στα αυτοκίνητα μέχρι την οδό Ηρώων, με αυτόν τον τρόπο θα ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λες πολύ σωστά, αλλά θα μου επιτρέψεις να συμπληρώσω και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη δεξιά πλευρά της Ηλία Τίγκα στη κατεύθυνση δυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΗΛΙΑ ΤΡΙΓΚΑ. ΚΑΛΗ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΔΟΥ ΑΛΛΑ SOS!! ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΡΩΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή