Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Οπισθοχώρησε το Λιμενικό Ταμείο για την παραχώρηση στο Λαρνάκι Ιτέας



Με την μαχητική παρουσία δεκάδων πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν για την επιχειρούμενη ανανέωση της παραχώρησης σε μεταλλευτική εταιρεία (S&B) του κόλπου Λαρνάκι (Ποιος θα αποφασίσει για το Λαρνάκι Ιτέας, αν όχι οι κάτοικοι της περιοχής; ) συζήτησε εχθές το Λιμενικό Ταμείο.
Οι πολίτες της Ιτέας και οι εκπρόσωποι της κίνησης "Πολίτες στο Προσκήνιο", και του "Αυτοδιοικητικού κινήματος" απαίτησαν η απόφαση για τη μίσθωση  να ληφθεί ανοιχτά και ...
με διαφάνεια και τόνισαν ότι πρέπει να συνυπολογισθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος, οι παράνομες επιχώσεις στη θάλασσα, η φυσιογνωμία και η ανάπτυξη της περιοχής που δεν είναι δυνατό να βασίζεται αποκλειστικά στις εξορύξεις.
Παράλληλα έγιναν και καταγγελίες για το γεγονός ότι ενώ οι αυξήσεις που έγιναν για τους καταστηματάρχες της παραλίας της Ιτέας ήταν δυσβάχταχτες σε ποσοτό 60%, για την μεταλλευτική εταιρεία προτάθηκε το ίδιο μίσθωμα!
Κατόπιν αυτών δεν λήφθηκε  απόφαση και ζητήθηκαν να κατατεθούν προτάσεις για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για το θέμα.
http://periferiastereas.blogspot.com

4 σχόλια:

  1. Η S@B ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΑΤΩΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΦΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΝΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ- ΔΕΛΦΩΝ ΚΛΠ. ΠΡΙΝ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ.ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΠΙΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Η ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΟΠΟΙΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ενα πλοιο που ερχεται την εβδομαδα γιατι η αξιοποιηση της ζωνης της παραλιας και η ενοικιαση δεν ανηκει στον δημο και στους κατοικους αλλα στο λιμενικο?Ενταξει η προβλητα, αλλα ολη η Ιτεα? Το Λαρνακι?Και αν ενδιαφεροντουσαν για την αξιοποιηση της πολης δεν θα μιλουσαμε.Εδω και χρονια το μονο που συζηταμε για την Ιτεα ειναι η εγκαταληψη της παραλιας, το Λαρνακι και οτι αφορα την θαλασσια ζωνη.Οι ανθρωποι κωφευουν.Δεν αξιζει να διαχειριζονται την υγεια μας, την τουριστικη μας αναπτυξη, και την αναβαθμηση της Ιτεας.Πρεπει να αναλαβει καποιος που να νοιαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αλαλουμ. Πρίν από ένα μήνα αύξησε η λιμενική επιτροπή το ενοίκιο των παραλ.μαγαζιών από 6e σε 10e.Μετα από δέκα πέντε ημέρες το πήγε στα 8e και εχθές τό επανέφερε στα 6e.

    ΑπάντησηΔιαγραφή