Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Έκρηξη σε Πυρηνικό εργοστάσιο στην Ιαπωνία, Το VIDEO της έκρηξης

Υπό την απειλή της ραδιενέργειας βρίσκεται η Ιαπωνία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νο1, όπως μετέδωσαν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Τέσσερις είναι οι νεκροί και αρκετοί οι τραυματίες μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα από τα τέσσερα κτήρια των εγκαταστάσεων του πυρηνικού εργοστασίου Φουκουσίμα Νο 1, που υπέστη βλάβες από τον ισχυρό σεισμό των 8,9 Ρίχτερ, στην Ιαπωνία και καταστράφηκε έπειτα από έκρηξη ...
μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ιαπωνίας ΝΗΚ.
Σύμφωνα με την ηλεκτρική εταιρεία του Τόκιο (Tepco), η έκρηξη σημειώθηκε μετά από μετασεισμό και η σκεπή και οι τοίχοι του κτηρίου που στέγαζαν τον αντιδραστήρα κατέρρευσαν,  Επικαλούμενο υπουργικές πηγές,το NHK αναφέρει ότι η έκρηξη σημειώθηκε σήμερα περί τις 16.00, τοπική ώρα (09.00, ώρα Ελλάδος).

Το κρατικό δίκτυο συμβούλευσε τους κατοίκους να κλεισθούν στα σπίτια τους και να σφαλίσουν τα παράθυρά τους σε περίμετρο «μεγαλύτερης των 10 χλμ. από την εκκενωθείσα ζώνη».

Ειδικοί και δημοσιογράφοι του δικτύου κάλεσαν επίσης όσους από τους κατοίκους βρίσκονται εκτός οικίας να προστατεύσουν το αναπνευστικό τους σύστημα, καλύπτοντάς το με ένα βρεγμένο μαντήλι, και να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση του δέρματος με τον αέρα.

Οι τοπικές αρχές διέταξαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν μία ζώνη σε περίμετρο 10 χλμ γύρω από τον αντιδραστήρα.

Νωρίτερα, η ιαπωνική υπηρεσία ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων είχε ανακοινώσει ότι οι μετρήσεις ραδιενέργειας στο πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι και τον υπ' αριθμόν 1 αντιδραστήρα βρίσκονται σε επίπεδο 1.000 πάνω από το φυσιολογικό.

Την ίδια στιγμή, αυξάνεται δραματικά ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα, μετά τον ισχυρότατο σεισμό και το τσουνάμι 10 μέτρων που ακολούθησε.

Σύμφωνα με το νέο προσωρινό απολογισμό που διέθεσε στον Τύπο η αστυνομία, ο αριθμός των νεκρών στη βορειοανατολική Ιαπωνία ξεπερνά τους 703.

Το απόγευμα, τοπική ώρα, η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 503, χωρίς όμως να συνυπολογίζει τα 200 με 300 πτώματα που έχουν βρεθεί στα παράλια του Σεντάι. Σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 703.

Περίπου 784 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 1.128, αναφέρει στον απολογισμό της η αστυνομία
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου