Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΚΥΠΕΛΟΥΧΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ Η ΕΡΑΤΕΙΝΗ Νίκησε με 3-1 το Λιδωρίκι στον τελικό

Φωτο από fokidasports.gr

Του Τάσου Ν. Τσόλκα

Με 3-1 η Τολοφώνα Ερατεινή κέρδισε τον Αετό Λιδωρικίου στον τελικό του κυπέλου Φωκίδας που έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο της Άμφισσας, παρουσία 1000 περίπου φιλάθλων.

Ο αγώνας δεν προσέφερε καμία ποιότητα, με την Τολοφώνα Ερατεινή να έχει την εδαφική υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα , με μεγαλύτερες δυνάμεις από πλευράς φυσικής κατάστασης και...
έχοντας κάνει πολύ περισσότερες ευκαιρίες για γκολ.

Στο 28΄ λεπτό η Τολοφώνα Ερατεινή άνοιξε το σκορ με γκολ του Ζάτσε για να ισοφαρίσει μετά από 2 λεπτά για λογαριασμό του Αετού Λιδωρικίου, ο Κάρμας.

Δεν πρόλαβαν να χαρούν όμως το γκολ οι Λιδωρικιώτες και στο 35΄ λεπτό ο Ζαχαρόπουλος με δυνατό σουτ στο παραθυράκι της εστίας του Λιδωρικίου έβαλε μπροστά με 2-1 την ομάδα της Ερατεινής. Σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο Β΄ ημίχρονο ο Αετός Λιδωρικίου μπήκε πιο δυναμικά στον αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Ερατεινής , που δεν πανικοβλήθηκε αλλά στεκόταν πιο οργανωμένα στο παιχνίδι, καταφέρνοντας σιγά-σιγά να το ισορροπήσει και να το φέρει στα μέτρα της.

Στο 80΄ λεπτό ο Στ.Γεωργουσόπουλος του Λιδωρικίου , σε μια αντεπίθεση ανετράπη μέσα στη περιοχή από τον αντίπαλο τερματοφύλακα , αλλά αντί για πέναλτι ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο, παρ΄ ότι ήταν 40 μέτρα μακριά από τη φάση.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες τόσο από τους παίχτες όσο και από τους φιλάθλους του Λιδωρικίου που τον έβριζαν ρυθμικά , πετώντας εναντίον του αντικείμενα , μπουκαλάκια νερό και φωτοβολίδες.

Ευτυχώς παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά και στις καθυστερήσεις ,η Τολοφώνα Ερατεινή με φάουλ-φωτοβολίδα του Ζανιά έξω και δεξιά από την μεγάλη περιοχή , κάρφωσε την μπάλα στο δεξιό γάμα του Λιδωρικίου πετυχαίνοντας ένα θαυμάσιο γκολ , διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 3-1.

* Την απονομή του Κυπέλλου έκανε στους νικητές ο Δήμαρχος Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης.

* Αναμνηστικό κύπελλο στην ομάδα του Λιδωρικίου για τη συμμετοχή της στον τελικό, έδωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή.

* Τα αναμνηστικά μετάλλια στους παίχτες και τον προπονητή της Τολοφώνας έδωσε ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Κώστας Αντωνόπουλος.

* Τα αναμνηστικά μετάλλια στους παίχτες και προπονητή του Αετού Λιδωρικίου έδωσε ο Αντιδήμαρχος Δωρίδας Χρήστος Τσιλίκης.

* Μοιρασμένοι ήταν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων που με συνθήματα , πυρσούς και χειροκροτήματα ενίσχυαν την ομάδα τους , χωρίς όμως να υπάρχουν αντεγκλήσεις και άλλου είδους παρεκτροπές.

* Ευχάριστη έκπληξη ήταν η έντονη παρουσία του ωραίου φύλλου στις κερκίδες του σταδίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το 20 % περίπου αυτών που παρακολούθησαν τον αγώνα ήταν γυναίκες.

* Να πούμε εδώ ότι με την ομάδα του Αετού Λιδωρικίου αγωνίστηκαν πατέρας και γιός , οι Γιάννης και Σταύρος Γεωργουσόπουλος.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου