Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Θέλουν να κάνουν τον Παρνασσό Εθνικό Πάρκο των ...επενδυτών, για να επιτρέψουν ...αιολικά πάρκα ,δόμηση και τουριστική βιομηχανία

Τους ζορίζει ο Δρυμός και θέλουν να τον κάνουν ...πάρκο.

Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον χαρακτηρισμό και την οριοθέτηση της περιοχής "Όρος Παρνασσού" ως Εθνικό Πάρκο, προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, όπως αποκαλύπτει με έγγραφό του ο αρμόδιος υφυπουργός Θάνος Μοραΐτης.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερωτήσεων της Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Γιαννάκη, αναφέρει ότι το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ...
προωθείται λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει αναφορικά με την ανέγερση τμήματος του χιονοδρομικού κέντρου εντός του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού όσο και από διάφορες διεκδικήσεις και δραστηριότητες.

Το σχέδιο για τον χαρακτηρισμό της περιοχής ως Εθνικό Πάρκο προβλέπει μεταξύ άλλων μέτρα και όρους προστασίας και διαχείρισης, επιτρεπτές χρήσεις συμπεριλαμβανομένης και του χειμερινού αθλητισμού, χρήση αιολικής ενέργειας και ενδεχόμενη ήπια δόμηση, ενώ τροποποιούνται και τα όρια των ζωνών προστασίας ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν και τυχόν προβλήματα που αφορούν στο χιονοδρομικό κέντρο.


Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο είναι σε διαβούλευση με τον Φορέα Διαχείρισης και τους εμπλεκόμενους Δήμους, υπολογίζεται ότι θα υποβληθεί για επεξεργασία στο ΣτΕ στα τέλη Μαρτίου, αφού ολοκληρωθεί και η δημόσια διαβούλευση σύμφωνα με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα.

http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου