Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Καρναβάλι ΜΥΩΝΙΑΣ στην Αγία Ευθυμία

Το δικό μας ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ δεν χρειάζεται χρήματα, στηρίζεται στον εθελοντισμό…

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο “καλλικρατικός” Δήμων Δελφών στάθηκαν η αιτία για τον περιορισμό των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων. Έτσι, η “παρέλαση των αρμάτων”, που γινόταν το απόγευμα της Κυριακής της Αποκριάς στην Άμφισσα και συγκέντρωνε χιλιάδες κόσμου, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος. Το βρίσκουμε απόλυτα λογικό διότι ήταν μια πολυδάπανη εκδήλωση που δεν βασιζόταν αποκλειστικά στον εθελοντισμό αλλά, κυρίως, στις εισαγόμενες κι οπωσδήποτε ακριβά ενοικιαζόμενες κατασκευές (“άρματα”).

Αποκριές 1981. Στην Αγία Ευθυμία συγκεντρώθηκε κόσμος από ...
όλη την γύρω περιοχή. Είχε έρθει να απολαύσει το “Καρναβάλι της Αγίας Ευθυμίας”. Ήταν μια εκδήλωση που δεν οργανώθηκε σε επαγγελματικά πλαίσια αλλά βασίστηκε στο μεράκι και τον ενθουσιασμό των κατοίκων. Τα “άρματα” δεν ήταν βιομηχανοποιημένα, αλλά αυτοσχέδιες κατασκευές. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν εξαιρετικό. Ακριβώς γιατί η όλη προσπάθεια έγινε με πολύ κέφι και κατάθεση ψυχής.

Ύστερα ήρθαν τα “επαγγελματικά” καρναβάλια των Δήμων και σάρωσαν τέτοιες ρομαντικές προσπάθειες…

Αποκριές 2011. Το “Καρναβάλι της Αγίας Ευθυμίας”, το “Μυωνικό Καρναβάλι”, αναβιώνει. Με τον ίδιο ρομαντισμό, με το ίδιο μεράκι, με το ίδιο κέφι, με τον ίδιο “ερασιτεχνισμό”και με την ίδια φιλοδοξία: να δώσει στον κόσμο το κάτι διαφορετικό…Είναι ένα καρναβάλι που δεν στηρίζεται στα πολλά χρήματα αλλά μόνο στον εθελοντισμό και στη μικρή χορηγία (300€) του Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών. Σ’ αυτό δεν θα δείτε τα “άρματα” των μεγάλων καρναβαλιών και τις φανταχτερές κατασκευές. Θα δείτε τον καρπό της προσπάθειας πολλών εβδομάδων κάποιων νέων ανθρώπων που έχουν αποφασίσει να μας καταπλήξουν ευχάριστα.

Η Αγία Ευθυμία είναι, ίσως, από τα λίγα χωριά που παρατηρείται εγκατάσταση νέων οικογενειών. Αυτοί οι νέοι άνθρωποι του χωριού, μαζί με τα νέα παιδιά, έχουν πάρει την υπόθεση του Καρναβαλιού στα χέρια τους και είμαστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο του ενθουσιασμού και της προσπάθειάς τους.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το “Μυωνικό Καρναβάλι” την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011 και ώρα 5 το απόγευμα, στην πλατεία της Αγίας Ευθυμίας. Θα απολαύσετε μπόλικη σάτιρα από τα μοναδικά αγιαθυμιώτικης κατασκευής “άρματα”, θα συμμετάσχετε στο γάμο της Μέλπως και του Προκόπη, θα χορέψετε και θα διασκεδάσετε μέχρι τελικής πτώσης. Θα υπάρξει και σχετικό κέρασμα, αλλά αν δεν είναι αρκετό και οι πολλές και καλές ταβέρνες του χωριού εκεί είναι…

Σας περιμένουμε όλους.

Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος πιο ενεργά στο Καρναβάλι μπορεί να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα: 6946398888 και 2265067411.
http://blog.agiathimia.com/?p=363

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου