Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΜΙΑ AΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ Ο ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ Τι συζήτησαν Καπεντζώνης με ακτήμονες

Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Πέρασαν χρόνια και ακόμα ο αναδασμός στη πεδιάδα Μόρνου παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τους ακτήμονες της περιοχής.

Για το σκοπό αυτό , μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μανάγουλης Βασίλη Καραμπάρμπα , πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση το περασμένο Σάββατο , με τη συμμετοχή πάνω των 100 κατοίκων , από Μανάγουλη, Μαλάματα και Καστράκι και την ...παρουσία του Δημάρχου Δωρίδας Γιώργου Καπεντζώνη του Αντιδημάρχου Ανδρέα Ευσταθίου , δημοτικών συμβούλων και προέδρων τοπικών συμβουλίων.

Η διαπίστωση ήταν μία , από όλους όσους τοποθετήθηκαν. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και δεν πάει άλλο . Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε το έργο να ολοκληρωθεί. Παράλληλα δε να αποκατασταθούν και όλες οι κακοτεχνίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Στην πολύωρη συζήτηση τέθηκαν και ερωτήματα για το αν και πότε θα πάρουν οι δικαιούχοι τις αποζημιώσεις, ποιος θα πληρώνει το ρεύμα στο εξής για να λειτουργούν τα αντλιοστάσια και άλλα πολλά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συγκεντρωθέντων τάχθηκαν υπέρ της ολοκλήρωσης το ταχύτερο δυνατόν του έργου , ενώ ήταν η πρώτη φορά που έσπασε ο πάγος μεταξύ διαφωνούντων και συμφωνούντων με το έργο, και συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί για να συζητήσουν .

Αποφασίστηκε να γίνει Διοικητική παραλαβή του έργου από τον ΤΟΕΒ πεδιάδας Μόρνου , που δεν θα είναι ούτε προσωρινή , ούτε τελική, αλλά να διευκολύνει τις διαδικασίες, και ο Δήμος όπως είπε ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης, θα παρακολουθεί σαν εγγυητής τις εξελίξεις.

Τέλος έγινε αποδεκτή πρόταση που έκανε ο Κώστας Κουτσόπουλος να συσταθεί επιτροπή που θα παρακολουθεί και προωθεί την ολοκλήρωση του έργου.

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων των χωριών του Μόρνου , του Δήμου , του Συλλόγου Κτηματιών και του ΤΟΕΒ.

Όπως δηλώθηκε η σύσταση της Επιτροπής θα γίνει μέσα στο επόμενο 15νθήμερο σε νέα συνάντηση που θα παρευρίσκεται η βουλευτής του Νομού , η Αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή, και αρμόδιοι μηχανικοί και γεωτεχνικοί των υπηρεσιών της περιφέρειας.

Να πούμε εδώ ότι η βουλευτής και η αντιπεριφερειάρχης παρότι προσκλήθηκαν δεν μπορούσαν να παραστούν , γιατί τις ώρες εκείνες βρίσκονταν στη Λαμία , συμμετέχοντας σε μεγάλη Σύσκεψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπό τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου