Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Λαοθάλασσα κατά Μουμπάρακ (LIVE FEED)

egypt28_1_11 Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου αμέσως μετά το τέλος της καθιερωμένης προσευχής της Παρασκευής. Μπορείτε να δείτε ζωντανά τις εξελίξεις με το Live Feed από το κέντρο του Καίρου στο κάτω μέρος της σελίδας...
Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια με τις δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα κατά του πλήθους. Αντλίες νερού χρησιμοποίησε η αστυνομία κατά του Μοχάμεντ ελ-Μπαραντέι, και επιτέθηκε με γκλομπ σε διαδηλωτές που τον περικύκλωσαν για να τον προστατεύσουν.
Δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν για τέταρτη ημέρα, απαιτώντας να μπει τέλος στα 30 χρόνια κυριαρχίας του Χόσνι Μουμπάρακ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα «τέλος η δικτατορία» και «κάτω ο Μουμπάρακ».
Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε πολλά σημεία του Καΐρου, καθώς και στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγάλη πόλη της Αιγύπτου, και τις πόλεις Σουέζ, Μανσούρα, Σαρκίγια και Ασουάν στο Δέλτα του Νείλου.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΟΙ διαδηλωτές κατέλαβαν το κέντρο του Σουέζ!
Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το κέντρο του Σουέζ, μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα. Ο ανταποκριτής του δικτύου μεταδίδει ότι η αστυνομία εξαφανίστηκε από την πόλη.
Το Σουέζ είναι μια πόλη με ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την Αίγυπτο.
Οι οδομαχίες συνεχίζονται στο Κάιρο, όπου η αστυνομία κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών.
Watch live video from قناة مصراوي on Justin.tv

army_egypt
Οι διαδηλωτές πανηγύρισαν έξαλλα όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους δρόμους του Καίρου ένα στρατιωτικό όχημα. Πλησίασαν το όχημα, ορισμένοι σκαρφάλωσαν πάνω του με την ανοχή των στρατιωτών.
Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι ο στρατός είναι με το μέρος της, σε αντίθεση με την αστυνομία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, εάν επιβεβαιωθεί ότι όντως ο στρατός μπαίνει δυναμικά στην αντιπαράθεση διαδηλωτών-κυβέρνησης.

http://www.theinsider.gr

1 σχόλιο:

  1. Το Press Project έχει συνεχή ενημέρωση, ενώ και το Al Jazeera ζωντανή εικόνα από Κάιρο. Άντε να φύγει κι άλλος ένας δικτάτορας-μέλος της Σοσιαληστρικής Διεθνούς να πάρει σειρά κι ο Άσαντ στη Συρία. Ήδη το Internet κλείδωσε και σ' αυτή τη χώρα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή