Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση του ΚΚΕ για την Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Άμφισσας, που επλήγησαν από τον παγετό.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών της Άμφισσας, που επλήγησαν από τον παγετό.
11/01/11

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Ο παγετός που έπληξε τον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας στις 10 - 11 - 12 Δεκεμβρίου 2010, είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της παραγωγής σε ποσοστό 100%, Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι, αφού η καταστροφή της παραγωγής τους, ήρθε να προστεθεί στα ήδη ...συσσωρεμένα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως η ανεργία και η μείωση του εισοδήματός τους.

Η φετινή παραγωγή ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα και όλοι οι παραγωγοί της περιοχής προσδοκούσαν σε αυτή, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν έστω ένα μέρος των συνεπειών της κρίσης ...
και της αντιλαϊκής πολιτικής εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εξευτελιστικές τιμές που πουλούσαν οι ελαιοπαραγωγοί την ελιά και το λάδι, τώρα προστέθηκε εκτός από την ολοκληρωτική καταστροφή του ελαιόκαρπου και η ζημιά στα ίδια τα δέντρα, αφού ο πάγος τα έπληξε σε σημαντικό βαθμό, βάζοντας σε κίνδυνο την παραγωγή και των επόμενων χρόνων.

Μάλιστα, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ καταγράφουν μόνο τις ζημιές του ελαιόκαρπου, παραβλέποντας αυτές του φυτικού κεφαλαίου, ενώ η εμπειρία ανάλογων περιπτώσεων δείχνει ότι αποκλείονται από τις αποζημιώσεις πολλοί παραγωγοί ή μειώνεται η πραγματική ζημιά που έχουν υποστεί.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ Υπουργός, ποια άμεσα μέτρα θα πάρει, για την πλήρη αποζημίωση όλων των ελαιοπαραγωγών του ελαιώνα της Άμφισσας, για το 100% των καταστροφών τόσο του ελαιόκαρπου, όσο και του φυτικού κεφαλαίου.

Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος

Αντώνης Σκυλλάκος

Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου