Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Στιγμιότυπα από τη Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση στην Αράχωβα. “Το πανηγύρι ήταν πολύ κι ο τόπος ήταν λίγος”.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους!
Μερικές σύντομες εντυπώσεις μου από την Εκδήλωση:
Ο κόσμος (κάθε ηλικίας και μόρφωσης) διψάει για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή! Το στενό ήταν γεμάτο κόσμο και η πρόσβαση αδύνατη.
Ο χώρος (παρότι θαυμάσιος) αποδείχθηκε πολύ μικρός. Για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο η έλλειψη ενός επαρκούς και ικανοποιητικού χώρου για κάθε είδους χειμερινές εκδηλώσεις. Κάτι πρέπει να κάνουμε!
Κορυφαίο γεγονός η παρουσία των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες και συγκινητική η στιγμή ...
των ευχών από ένα κοριτσάκι. Η έκθεση των κατασκευών τους στον πρώτο όροφο μια νησίδα ανθρωπιάς. Οι υπεύθυνες κυρίες του Κέντρου έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από την ανταπόκριση του κόσμου.
Η ομιλία του π. Σπυρίδωνα εντυπωσίασε. Βαθύτατα θεολογική, ταυτόχρονα όμως κατανοητή απ΄ όλους. Νομίζω ότι άγγιξε ακόμη και τους λιγότερο “θρήσκους”.
Η φιλαρμονική απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Αράχωβας με πολλά νέα μέλη υπό την πάντα άξια καθοδήγηση του μαέστρου μας Στ. Χατζή.
Η χορωδία υπό τη διεύθυνση Μ. Καρρά, διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου Άμφισσας αρχίζει να καταξιώνεται στην τοπική κοινωνία  και προοδεύει σε ποιότητα. Ειδικά τη φορά αυτή (3η της εμφάνιση) είχε το προνόμιο δύο “έκτακτων συμμετοχών”.
Ο καθηγητής θεωρητικών της Μουσικής σε αμερικανικά πανεπιστήμια και διεθνούς καταξίωσης πιανίστας Νίκος Λαάρης (αραχωβίτικης καταγωγής) πραγματικά κόσμησε  την εκδήλωση και της έδωσε άλλη διάσταση. Ευτυχής συγκυρία και μακάρι να επαναληφθεί.
Ο Πρωτοψάλτης Βυζαντινής Μουσικής Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος από την Κοζάνη (γαμπρός Παναγοδήμου) με την ποιότητα της φωνής του και το ήθος του πρόσθεσε πολλά στη νέα χορωδία μας.
Ο Μητροπολίτης μας τίμησε την εκδήλωση μαζί με τον ηγούμενο του Οσίου Λουκά και τους Ιερείς μας. Στην καταληκτήρια ομιλία του άγγιξε τις ψυχές των παρευρισκομένων.
Τα κεράσματα ήταν φροντισμένα και η ευχαρίστηση του κόσμου ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !
http://arahova.wordpress.com/2010/12/26/%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B9%CF%8C%CF%84%CF%85%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA/#more-6688

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου