Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Σε ποιά απεργιακή συγκέντρωση να πάμε;

Η κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων στις 15/12 ενώ κηρύχθηκε απο την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ με τον γνωστό τρόπο εκτονωτικών απεργιών, στην πορεία πήρε άλλο δρόμο.

Η αιτία ήταν η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στην ίδια την ύπαρξη του συνδικαλισμού .
Η κατάργηση τω συλλογικών συμβάσεων θέτει στην ουσία σε αμφιβολία την ίδια την ύπαρξη των συνδικάτων, τόσο των "ταξικών" και των άλλων των..."πουλημένων' όπως τα χαρακτηρίζουν μερικοί.

Μια σειρά απο εργατικά συνδικάτα έχουν κηρύξει απεργίες και ήδη απεργοί που δεν συμβιβάστηκαν προφανώς με την σημερινή στάση εργασίας, κατέλαβαν τα 4 απο τα 7 αμαξοστάσια της ΕΘΕΛ και δεν αφήνουν κανένα λεωφορείο να βγει για βάρδια.
Επίσης υπό κατάληψη τελεί το κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου, από εργαζόμενους που αντιδρούν στο νόμο για την εξυγίανση του Οργανισμού. Δεκάδες σχολές είναι καταλλημένες απο τους φοιτητές κόντρα στην θέληση της Κυβέρνησης.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποχώρησης.
Μετά την ψήφιση του αυριανού νόμου όσοι εργάζονται δεν θα ξέρουν σε μικρό χρονικό διάστημα αν θα συνεχίσουν να εργάζονται και πόσα χρήματα θα παίρνουν ...
σαν ελεημοσύνη απο τους εργοδότες.
Στην Άμφισσα έχει καλεστεί συγκέντρωση στην Πλατεία Λαού την Τετάρτη στις 10:30 ενώ το κοντινό εργατικό κέντρο Λιβαδειάς θα νοικιάσει πούλμαν για όσους θέλουν να κατεβούν στην Αθήνα.
Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στις συμβολικές απεργίες την ημέρα ψήφισης των νομοσχεδίων και να γίνουν επιτέλους πραγματικές απεργίες.
Να μην λειτουργήσει τίποτα αν δεν τα πάρει όλα πίσω η Κυβέρνηση.



ΕΡΓΑΤIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: "24ωρη Πανελλαδική απεργία"


Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία, που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. για τις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, ημέρα Τετάρτη.
Η συμμετοχή μας είναι απαραίτητη, ώστε να δώσουμε το μήνυμα στην Τριανδρία, στην απαράδεκτη Κυβέρνηση, που έχει γίνει έρμαιο των δανειστών - εκβιαστών μας και κατακρεουργεί τα δικαιώματά μας. Δικαιώματα που έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε διότι για την κατάκτησή τους κάποιοι έδωσαν το ίδιο τους το αίμα.
Οι κριτικές και οι υπεκφυγές και ότι «φταίνε οι άλλοι» , και «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα», τώρα πια δεν ισχύουν.
Υποχρέωσή μας είναι να αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ , ανεξάρτητα του τι πιστεύουμε και που ανήκουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε το Μνημόνιο , που είναι Μνημόσυνο της ελληνικής κοινωνίας και οδυνηρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Δεν προκάλεσαν την κρίση, οι Εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι ΄Ανεργοι. ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
Απαιτούμε και Διεκδικούμε: ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη
15 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 11 το πρωί στην Αθήνα , στο Πεδίο του Άρεως.
Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, ώρα 9.00΄το πρωί.
Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα
τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου