Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠ' ΤΟ..." ΜΕΛΛΟΝ " ΤΗΣ ..ΓΚΙΩΝΑΣ ΜΑΣ...

P1010059(3)

  Οι παρακάτω φωτογραφίες , αγαπημένοι μου φίλοι , δεμ είναι από..ακατοίκητο πλανήτη του γαλαξία μας , όχι βέβαια , είναι απλά φωτογραφίες απ' τά " ειδυλλιακά " τοπία που άφησε η περίφημη S&B , ή όπως κι' αν λεγόταν παλιότερα , η εταιρεία μεταλλείων , που δραστηριοποιείται στην Γκιώνα μας .

...Ανατριχιαστικά " όμορφα " έγιναν , όπως βλέπετε τα Σπιθάρια -Δραγάτια , της Γκιώνας μας , μετά φυσικά απ' το.." ευεργετικό "..πέρασμα της εταιρείας .

Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε ο " ..εντόνως συμπάσχων " με τους λίγους Λιδορικιώτες για τη Γκιώνα , χωριανός και ξάδελφος , Γιώργος Φωτόπουλος απ' τη Κοπεγχάγη , όπου βρίσκεται αυτή την ...
εποχή , και είναι βγαλμένες πρόσφατα , σε ένα " προσκύνημα " που έκανε στην κατακρεουργημένη Γκιώνα , με τους επίσης φίλους και χωριανούς Σταύρο Μαργέλλο και Αλέκο Πουρνιά .

Εδώ ΄φαίνεται , σε όλο της το μεγαλείο , η συνέπεια της εταιρείας προς τις συμβατικές της υποχρεώσεις για αποκατάσταση των περιβαλλοντικών " βλαβών " , μετά απ' τα εκμεταλλευτικά ξεκοιλιάσματα του περήφανου βουνού μας .

Για όλα όμως αυτά όμως τα τραγικά που βλέπετε , δεν φταίει μόνο η S&B , όοοχι βέβαια , φταίνε και οι διάφοροι " αρμοδιοϋπεύθυνοι " που θα έπρεπε να " ΘΥΜΙΣΟΥΝ " στην κυρία εταιρεία , τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ .
Ελπίζουμε να μη ισχυρισθεί η εταιρεία πως τα τοπία που βλέπουμε είναι " αποκαταστημένα " , γιατί κι' αυτό πιθανό το 'χουμε ...















Οι επόμενες φωτογραφίες είναι απ' το Κόκκινο Χούμα , πρό...μεταλλευτικού ξεκοιλιάσματος φυσικά , είναι από εκδρομή του Γιώργου Φωτόπουλου με τα εγγόνια του εκεί , τον Απρίλιο του 2009 .









Και εδώ , ΄το Κόκκινο Χούμα , στις 8 - 4 2010 , όταν είχαν διακοπεί , λόγω προσωρινής απόφασης του ΣτΕ , οι εργασίες , οι οποίες βέβαια με την οριστική απόφαση ξανάρχισαν , στην παρέα ήμασταν : Θύμιος Χούσος με το γιό του , ο Γιώργος Φωτόπουλος και η ταπεινότητά μου .







Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι βγαλμένες απ' το " Βλαχοθανάση " , περιοχή των Καρουτών που είναι ..κολλητά με το Κόκκινο Χούμα , που ανήκει στο Λιδορίκι , και δείχνουν ολοκάθαρα , το πάνω απ' τις Καρούτες τοπίο , αλλά και το Κόκκινο Χούμα .













Μας πιάνει θλίψη κι' ανατριχιάζουμε , αγαπημένοι μας φίλοι , όταν σκεφτόμαστε , πως αν΄δεν γίνει κάτι που να " σώσει " ό,τι έχει απομείνει.." αμόλευτο " απ' τη Γκιώνα , το πανέμορφο βουνό μας θα γίνει όλο ένα φρικιαστικό σεληνιακό τοπίο , και θα φταίμε γι' αυτό όλοι μας ..
ΟΛΟΙ ΜΑΣ !!
http://lidoriki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου