Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν όσους αντιδρούν στην αυθαιρεσία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ενεργών πολιτών
Τρομοκράτηση των πολιτών της Αυλίδας, που δραστηριοποιούνται δυναμικά κατά της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής, καταγγέλλουν οι «Ενεργοί Πολίτες Ευβοίας», έπειτα από τις απειλές που δέχτηκαν άτομα που υπέγραψαν κείμενο διαμαρτυρίας για τη ρυπογόνο δραστηριότητα βιομηχανιών της περιοχής. 
Πιο συγκεκριμένα, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που δεν αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους και οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους, συγκέντρωσαν μέσω του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες Αυλίδας», πάνω από 500 υπογραφές κατοίκων και έστειλαν διαμαρτυρία στους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Το κείμενο της διαμαρτυρίας είχε ως αποδέκτες το Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εύβοιας, το Δήμο Χαλκίδας, το Δήμο Αυλίδας και την Εισαγγελέα Χαλκίδας και αναφερόταν στη ρύπανση που προκαλείται στην ...περιοχή της Αυλίδας από δραστηριότητες των Ναυπηγείων Χαλκίδας (απόβλητα αμμοβολής) και της Νεοχημικής (δυσάρεστες οσμές), ζητώντας το αυτονόητο, να εφαρμοστεί δηλαδή κατά γράμμα η περιβαλλοντική νομοθεσία.

Διαρροή
Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες Αυλίδας», Κώστας Δαύλιας, ο κατάλογος με τα ονόματα όσων είχαν υπογράψει τη διαμαρτυρία βρέθηκε – άγνωστο πώς – από τα γραφεία των αρμοδίων υπηρεσιών στα χέρια γραφείων διαφόρων επιχειρήσεων της περιοχής. Στη συνέχεια οι διοικήσεις των επιχειρήσεων αυτών, θεώρησαν καλό να καλέσουν τους εργαζόμενους τους που είχαν υπογράψει, απειλώντας τους ότι θα χάσουν τη δουλεία τους, ως συνέπεια αυτού που έκαναν.

Απειλές

Κάποιος μάλιστα - που από τους καταγγέλλοντες χαρακτηρίζεται ως ««βαλτός» ή τουλάχιστον ανόητος» - έφτασε στο σημείο να πάει στο μαγαζί που διατηρεί η σύζυγος του κ. Δαύλια και να την απειλήσει για τη δράση της ίδιας και του συζύγου της, με τη φράση «θα το βρείτε αποκαΐδια»। Θεωρώντας φαιδρό το περιστατικό ο πρόεδρος του συλλόγου δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του συγκεκριμένου, ωστόσο όπως δήλωσε τόσο ο ίδιος όσο και ο εκπρόσωπος τύπου των «Ενεργών Πολιτών Ευβοίας», Κώστας Χαϊνάς, στην περιοχή έχει δημιουργηθεί πλέον ένα κλίμα τρομοκρατίας, καθώς επιχειρείται η επικράτηση της άποψης ότι όποιος επιδιώκει την τήρηση της νομιμότητας, είναι εχθρός της λειτουργίας των επιχειρήσεων και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος, μέσω μεθόδων που παραπέμπουν σαφώς σε άλλες εποχές. Την ίδια πάντως στιγμή , ο κ. Δαύλιας δηλώνει ανυποχώρητος από τις θέσεις του συλλόγου, που όπως δήλωσε είναι αποφασισμένος να διασφαλίσει με κάθε νόμιμο μέσο την προστασία της ποιότητας ζωής στην Αυλίδα.

Πώς και γιατί

Αναφερόμενοι στο θέμα, οι Ενεργοί Πολίτες Ευβοίας θέτουν δύο καίρια ερωτήματα. Πιο συγκεκριμένα, δηλώνουν ότι επιθυμούν να μάθουν τα εξής:
* Είναι αλήθεια ότι τα ονόματα των υπογραφών διέρρευσαν από τις προαναφερόμενες δημόσιες υπηρεσίες και βρίσκονται στα χέρια των υπευθύνων των επιχειρήσεων; Πώς διέρρευσαν τα ονόματα με τις υπογραφές και για ποιο ακριβώς σκοπό βρίσκονται τα γραφεία των επιχειρήσεων;
* Εάν οι υπεύθυνοι των συγκεκριμένων επιχειρήσεων τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους με τους οποίους έχουν αδειοδοτηθεί και είναι καθ’ όλα νόμιμες οι δραστηριότητές τους, τι ακριβώς φοβούνται και εξαπολύουν μέσω εντεταλμένων τρίτων, απειλές;
Η καταγγελία μας είναι δημόσια και απευθύνεται προς όλα τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, ώστε να είναι ενήμερα για την κατάσταση και τους κινδύνους που περικλείονται, ώστε να πράξουν τα δέοντα».

Ο Κώστας Δαύλιας ήταν υποψήφιος με το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου