Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Κάνει και παράπονα για την φορολογία και το περιβάλλον της χώρας ο Μυτιληναίος, τι να γίνει θέλει να επιδοτείται για αυτοπαραγωγή και να πουλάει σαν ανεξάτρητος παραγωγός.

ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ.

Ε. Μυτιληναίος: Η φορολογία μας πλήττει, τιμωρείται η επιτυχία. (capital .gr 19/11/2010)
• "Διαφωνούμε κάθετα με το καθεστώς φορολογίας που εφαρμόζεται στις επιχειρήσεις"
• " Κάναμε τεράστιες προσπάθειες στον όμιλο να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο περιβάλλον της χώρας".
• " Επιχειρήσεις που ανταπεξέρχονται με επιτυχία στο διεθνή ανταγωνισμό εταιρειών από τις πιο προηγμένες οικονομικά χώρες του κόσμου, τελικά «τιμωρούνται» αυστηρά για την επιτυχία τους"
Το καλύτερο για το τέλος......
• Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα αφορά στη γραφειοκρατία, με αφορμή την καθυστέρηση ...
στην αδειοδότηση της μονάδας συμπαραγωγής. Μαθαίνουμε από την ευρωπαϊκή ένωση συμπαραγωγής Cogen Europe αλλά και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι το εργοστάσιό μας, πιθανόν να είναι το πρώτο εργοστάσιο που θα συμπληρώσει δοκιμαστική λειτουργία για περίοδο άνω των 2 ετών. «Είναι ανήκουστο αυτό που συμβαίνει, επηρεάζει τα αποτελέσματά μας και μας δημιουργεί τεράστια θέματα απέναντι στους μετόχους μας, ειδικά στους ξένους επενδυτές που δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτή τη συμπεριφορά
ΠΑΣΟΚ: Υποπτη η υπογραφή Φώλια για την «Αλουμίνιον».
1. Δεκαεπτά βουλευτές του ΠαΣοΚ (όχι όμως ο Β. Τόγιας) με ερώτηση στη Βουλή κατήγγειλαν ότι προωθείται η ένταξη της μονάδας συμπαραγωγής της Αλουμίνιον της Ελλάδος στο σύστημα, πουλώντας στη ΔΕΗ ακριβότερα το ρεύμα που θα παράγει. (ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008).
2. Για τη μετατροπή της άδειας έχει γνωμοδοτήσει θετικά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και προσωπικά ο πρόεδρός της κ. Μιχ. Καραμανής με τη διπλή ψήφο του. (ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008).
3. Στην Βουλή φέρνουν 17 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ την προοπτική αλλαγής της άδειας παραγωγής ηλεκτρισμού που έχει η Αλουμίνιον της Ελλάδος του ομίλου Μυτιληναίου η οποία, αν εγκριθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης, θα συνεπάγεται επιβάρυνση αρκετών δεκάδων εκατ., ευρώ τον χρόνο για την ΔΕΗ. (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΡΙΛΗΣ 2008)
4. Θέμα απιστίας για τη διοίκηση της ΔΕΗ θέτει η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή την εφαρμογή της απόφασης Φώλια, που επιτρέπει στην «Αλουμίνιον» να πουλά ηλεκτρική ενέργεια.
5. Ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισε την υπογραφή της άδειας από τον υπουργό Χρ. Φώλια ως ύποπτη και περίεργη συμφωνία, που δεν έχει καμία σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Το καλύτερο για το τέλος......

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς:

Τον Υπουργό Ανάπτυξης, κύριο Χρήστο Φώλια

Η Κυβέρνηση, παρά τη γενικευμένη και καθολική αντίδραση κομμάτων, ΔΕΗ, ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, εργαζομένων, προχώρησε με σκανδαλώδη τρόπο και μάλιστα Μ. Πέμπτη, στη μετατροπή της άδειας παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” από αυτοπαραγωγό σε ανεξάρτητο παραγωγό, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να αντιμετωπίζει άμεσα το ενδεχόμενο να υποστεί ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου στην Επιτροπή των ΔΕΚΟ στη Βουλή.
…………………………………………………………………………………………
Επειδή τα επιχειρήματα για ενδεχόμενο ελλείμματος ηλεκτρικής ισχύος και μπλακ άουτ είναι ψευδεπίγραφα και αβάσιμα,
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Πώς αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο για την υπέρογκη οικονομική ζημιά ύψους 80 εκ. ευρώ, που θα επιφέρει στην ΔΕΗ αυτή η αλλαγή και γιατί ζημίωσε τα συμφέροντά της;
2. Γιατί δεν ίσχυσαν οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης και των Υπουργών Ανάπτυξης ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγή χαρακτηρισμού της άδειας της “Αλουμίνιον της Ελλάδας Β.E.Α.Ε.” και ποιοι οι πραγματικοί λόγοι της αλλαγής στάσης της Κυβέρνησης;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Απόστολος Κατσιφάρας
ΑΡΤΕΜΙΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου