Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Οπου δεν πίπτει λόγος πίπτει …φόβος!

Γράφει ο Καφενόβιος
Oταν η εξουσία εξαντλεί τα αποθέματα πειθούς, που μπορεί να χρησιμοποιήσει τότε επιστρατεύει τον φόβο. Στην υπό χρεοκοπία Ελλάδα ολοένα και λιγότεροι εμφανίζονται διατεθειμένοι να πειστούν πως η πολιτική του Μνημονίου είναι ο μονόδρομος της σωτηρίας.
Ετσι όσο μεγαλώνει η δυσαρέσκεια για τις πολιτικές επιλογές της άγριας, δίχως τέλος λιτότητας, τόσο μεγαλύτερες δόσεις φόβου απαιτούνται για την εξασφάλιση της ακινησίας και της σιωπής της κοινωνίας,
Η κοινωνία μπορεί να μοιάζει σιωπηλή, αλλά η «σιωπή» της «ακούγεται» περισσότερο ως οργή παρά σαν φόβος...Και οι στρακαστρούκες, προσφέρονται προκειμένου να ...πεισθεί η θυμωμένη κοινωνία ότι η χώρα απειλείται με αποσταθεροποίηση.
Η δολοφονία των εργαζομένων στη Marfin αποτέλεσε την ταφόπλακα των πρώτων (και τελευταίων...) μεγάλων κινητοποιήσεων κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ και των μέτρων που ήταν σίγουρο ότι θα φέρει. 
Τώρα το μπαράζ παγιδευμένων επιστολών και δεμάτων έρχεται λίγα μόνο εικοσιτετράωρα μετά την έκφραση «ανησυχίας» του πρωθυπουργού για αποσταθεροποίηση της χώρας αν δεν ψηφιστούν οι υποψήφιοί του στην αυτοδιοίκηση.
Είναι πλέον φανερό ότι, κάποιοι προσπαθούν να δώσουν την εντύπωση πως η Ελλάδα είναι χώρα της ανωμαλίας και ότι είναι φυσικό, κάτω από συνθήκες οικονομικής αστάθειας και τώρα σοβαρών προβλημάτων δημόσιας ασφάλειας, αργά ή γρήγορα πρέπει να πάει σε πρόωρες εκλογές. 
Ειναι οι διακινούντες το σενάριο της συγκυβέρνησης των δυο παλιών συμφοιτητών;
Πάντως οι εποχές είναι και δύσκολες και πονηρές!...
 http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_2862.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου